26 Nisan 2024 Cuma

Karahan’a önemli bir görev daha

Karahan’a önemli bir görev daha

Isparta

Türkiye’de ki yazılı ve görsel meydanının kontrol merkezi olan Basın İlan Kurumunun, (BİK) daha önce Genel Kurul Üyeliğine seçilen Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan, şimdi de kurumun Mali Komisyon Üyeliğine seçildi. Anadolu basını için büyük bir şans olan bu ünvan, başta Isparta medyası olmak üzere bölge basınına da büyük gurur yaşattı.

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Kurul Üyeliğine seçilen Isparta Gazeteciler Cemiyet’i Başkanı Şevket Karahan, burada yapılan seçimle şimdi de mali komisyon üyeliğine seçildi. Isparta basın tarihinde ilk kez bir gazeteci, merkezi İstanbul’da bulunan Basın İlan Kurumunun zirvesine kadar çıktı. Türkiye’de binlerce basın mensubunu temsil etme hakkı yaşayan Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan, şehir basınından aldığı güç ile İstanbul’da söz sahibi oldu.

Akdeniz Bölgesi’nden ve Anadolu’nun birçok bölgesinden ilk kez bir gazeteci, Basın İlan Kurumunun en üst seviyesine kadar yükseldi. Haber Gazetesi sahibi ve Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan, Anadolu da görev yapan gazetecilerin de Basın İlan Kurumu’ndan üst düzey görevlere nasıl yükselebileceğinin en açık örneği oldu.

MALİ KOMİSYONDA KİMLER VAR?

Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan’ın üyesi olduğu Mali Komisyon’da Türkiye’nin önemli bürokratları da bulunuyor. İşte o isimler; “Mali Komisyon Başkanı Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Dekan vekili Prof. Dr. Kadir Gürdal, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Vekili Fatma Varank, Basın İlan Kurumu Prodüktör Temsilcisi Şevket Karahan, Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Rıza Çelen, Milli Gazete sahibi Ömür Yüksel Özek, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavir vekili Alhas Şahin, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen” gibi bürokrasinin tanınmış isimleri yer alıyor. 36 Genel Kurul üyesinin bulunduğu Genel Kurulda Mali Komisyona 7 kişi seçildi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Meslektaş

19 Haziran 2017 Pazartesi 17:30

Basın İlan Kurumu gazete sahiplerinin devlet ilanlarının mali gidişatını denetleyen bir kurul olup Gazetecilikle ilgili olmayıp Gazete sahipleriyle ilgili bir durumdur..Bu kurulun söz sahibi üyeliklerine SARI basın sahipleri söz sahibidirler. illerden seçilenler ise sadece mali akışı, bilançoyu denetlerler.Yaptırım güçleri yoktur..

Cinali

19 Haziran 2017 Pazartesi 17:26

Basın İlan Kurumu kanundan doğan zorunluluktan dolayı; Anadolu basını basın sahiplerinden de doğal üye geçici olarak seçilir.Bugün Isparta yarın Burdur, öbür gün Kütahya dan gözlemci üye seçilir. Gazete ilanlarının adaletli verilişini denetlerler. Gazetecilik mesleğiyle ilgili olmayıp gazete patronlarıyla ilgili bir görev.her ilden sırayla gönüllü seçilirler.Abartılacak bir görev değildir. gazeteciler temsil edilmezler patronların ilanları ile ilgilidir..

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR