18 Nisan 2024 Perşembe

Karacaören gündemli Isparta Antalya zirvesi

Karacaören gündemli Isparta Antalya zirvesi

Isparta

Isparta ve Antalya siyasi temsilcileri ile kamu, kurum vekuruluş temsilcileri Karacaören 1 ve 2 Baraj Göletleri Özel Hüküm Planı içinbiraraya gelecek. Büyük zirve 18 Eylülde. Karacaören 1 ve 2 Baraj Göletleri Özel Hüküm Planı'nınIsparta açısından oluşturduğu mağduriyetin çözümü için somut adımlar atılıyor.Özel Hüküm Planı'nın onaylanmasından sonra Isparta’nın sanayi, tarım vehayvancılık, su ürünleri ile birçok sektörde gelişime engel olacak hükümlerinyedinden değerlendirilmesi isteniyor.

Antalya'nın içme ve kullanma su kaynağı olarak kullanılacakKaracaören 1 ve 2 Baraj Göletleri için hazırlanan ve askıya çıkarılan ÖzelHüküm Planı'na yönelik önemli bir toplantı yapılacak. Isparta ve Antalya'nınsiyasi temsilcileri ve ilgili kamu, kurum ve kuruluşları ile meslek örgütütemsilcilerinin katımlıyla önemli bir toplantı gerçekleştirilecek.

 

Antalya'daki zirve 18 Eylül günü gerçekleştirilecek. 18Eylüldeki toplantıya Antalya ayağında Büyükşehir Belediye Başkanı MenderesTürel, Isparta ayağında ise Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç Önderlik yapacak.Toplantıya hem Antalya'dan hem de Isparta’dan Karacaören Özel Hüküm Planı'yla ilgilikamu, kurum ve kuruluş temsilcileri de katılacak. ITSO Başkanı ŞükrüBaşdeğirmen de toplantıya katılacak.

 

Karacaören 1 ve 2 Baraj Göletleri Özel Hüküm Planı şuhaliyle Isparta’nın tarım ve hayvancılık sektörü başta olmak üzere madencilik,su ürünleri yetiştiriciliği, turizm ve sanayi açısından gelişim ve kalkınmasınıkısıtlayan ve engelleyen yaptırımlar içeriyor. Hatta plan, Dereboğazı Yolu'nunbırakın duble yol haline getirilmesini, köprü yapımına bile izin vermiyor.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR