26 Nisan 2024 Cuma

Kandil’i karıştırınca Karayılan Suriye’ye yollamış

Kandil’i karıştırınca Karayılan Suriye’ye yollamış

Isparta

Gezi’de ‘Kırmızı Fularlı’, PKK’da ‘Destan Yörük’, YPG’de‘Destan Temmuz’... İşte dün Rakka'da öldürülen Karacagil'in terör serüveni...

 

Gezi olayları sırasında kamuoyunda "Kırmızı FularlıKız" olarak bilinen ve 98 yıl hapis cezasıyla yargılanırken PKK'ya katılan,son olarak Suriye'de YPG saflarında öldürülen Ayşe Deniz Karacagil'in,Kandil'deki Harun kampında bulunan kadın teröristlerin, Murat Karayılan'a, 'Onukırsal alana göndermiyorsun, burayı İstiklal Caddesi mi sanıyor' diye tepkigösterip isyan etmeleri üzerine, bir süre önce Suriye'ye YPG'ye gönderildiğibelirlendi.

 

Ispartalı olan ve Antalya'da yaşayan Ayşe Deniz KaracagilAntalya'da Gezi eylemlerine katıldı. Başka yasadışı eylemlere de katıldığıbelirlenince polis tarafından yakalanan ve boynundaki kırmızı fuları nedeniyle"Kırmızı fularlı" kız olar8ak tanınan Karacagil, 2 Ekim 2013'teçıkarıldığı adliyede tutuklanarak Antalya Cezaevine gönderildi. Bir haftasonrada Alanya L Tipi cezaevine nakledilen Karacagil, yargılandığı Antalya5'inci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından, 127 gün sonra tutuksuz yargılanmaküzere tahliye edildi.

 

98 YIL HAPİS İSTEMİ

 

Dosyası da suç niteliği nedeniyle Ağır Ceza Mahkemesinegönderildi. Antalya 6′ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ikinci davada,"Kamu malına zarar vermek", "Kamu görevlisine karşıdirenmek", "Toplantı, gösteri ve yürüyüş kanununa muhalefet","Terör örgütü üyeliği" ve "Kanuna aykırı toplantı veya gösteriyürüyüşleri düzenlemek" suçlamalarını birden fazla işlemekten 24 yıldan 98yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmaya başlandı.

 

KARAYILAN'LA MUTLULUK POZLARI


Mayıs 2014'te ise Kuzey Irak'a geçen Karacagil, terör örgütüPKK'ya katıldı. Karacagil'i himayesine alan PKK elebaşı Murat Karayılan,Avrupa'dan sorumlu özel kalem müdüresi yaparak, birlikte mutluluk pozlarıverdi. Bu pozlar örgütün twitter hesabından da yayınlanırken, Kandil'de sürekliMurat Karayılan'ın yanında olan ve hiç bir iş yapmayan "Destan Yörük"kod adlı Karacagil'in, kendilerinden farklı muamele görmesi, kampta bulunankadın teröristleri isyan ettirdi.


TELSİZDEN İSYAN BAYRAĞI AÇTILAR

 

PKK'nın kadın yapılanması olan YJA-Star'a bağlı kadınteröristler Güneydoğu'da devam eden operasyonlarda, bazıları ödül listesinde debulunan birçok kadın teröristlerin öldürülmesi üzerine, geçen yıl Nisan ayında

 

Karayılan'a karşı telsizden isyan başlattı. Türkiye istihbaratbirimlerince kaydedilen telsiz konuşmasında, Kandil'deki Harun kampında bulunankadın teröristler "Cemal" kod adlı Karayılan'ı, "Senin DestanYörük nerede Cemal, müdür olmaya mı geldi". "Senin için DestanYörük'ten başka kadının önemi yok mu". "Senin Destan Yörük nedencephede değil Cemal başkan". "Destan Yörük burayı İstiklal Caddesi misanıyor" şeklinde protestolarını sürdürdü.


SURİYE'YE GÖNDERMEK ZORUNDA KALDI

 

Bu isyanı önleyemeyen Karayılan ise Destan Yörük kod adlıAyşe Deniz Karacagil'i, PKK'nın Suriye'deki kolu YPG'ye gönderdi. Burada da"Destan Temmuz" kod adını alan Karacagil, 3 gün önce Rakka'da birçatışmada öldürüldü.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

yalnız kurt

31 Mayıs 2017 Çarşamba 21:01

FETÖ NASIL BİR HAİN ÖRĞÜTSE PKK VE SURİYE UZANTISIDA O KADDAR TEHLİKELİ HAİNLERDİR. İL ÖZEL İDARESİNDE İHALLERDE FÖTÖ YÜZÜNDEN TEMİNATLARIMIZ 1,2 AY GECİKMELİ İADE OLMAKTADIR ÇOK GÜZEL AMA PKK,FÖTÖ, PYD VE SURİYE UZANTILARINNDA ARAŞTIRILMASI GEREKLİDİR..

serdar

31 Mayıs 2017 Çarşamba 19:18

Safahatından bize ne biz geberdiğine bakarız ,hakettiği ceza Rabbim tarafından verilmiştir darısı diğer hainlerin başına

Naci TATOĞLU

31 Mayıs 2017 Çarşamba 16:22

Anasıda hdp den aday adayı olacakmış.Artık hdp den milletvekili olmak kolay değil olanlarda şimdi sırtını dikenli tellere yasladı içerde.Ispartanın meşhur lafı vardır önce Kör beygire nasıl hamut geçirilirmiş öğrenip bey****e beraber adaylığını koyması gerekir.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR