29 Mart 2024 Cuma

KAMU-SEN GENEL BAŞKANI İSMAİL KONCUK: BİZİM MEDARI İFTİHARIMIZSINIZ

KAMU-SEN GENEL BAŞKANI İSMAİL KONCUK: BİZİM MEDARI İFTİHARIMIZSINIZ

Isparta

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve genel merkez yöneticileri ile Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Ali Balaban ile yöneticileri, Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret etti. "Türkiye'de Kamu Çalışanlarının Haklarının Savunulmasında Sendikaların Etkinliği" konulu konferansa katılmak üzere Isparta’ya gelen ve bu kapsamda da Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret eden Koncuk, ülkenin içerisinde bulunduğu durum ve memur maaşları konusunda medya mensuplarının sorularını yanıtladı. Başkan Günaydın da, maaş ve diğer konularda her zaman çalışanlarının yanında olduklarını söylerken, “Isparta Belediyesi Türkiye’de en iyi maaş veren,işçisine para ödeyen bir belediyedir. Çalışanın hakkını vermek lazım, vermezsen olmaz. Aslında ben iyi bir sendikacıyım” dedi.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, “Bize zaman ayırdığınız için teşekkür ederim. Bende yarı Ispartalı sayılırım. Gençlik yıllarımız Şarkikaraağaç’ta geçti. Isparta’yla her zaman bir gönül bağımız var. Isparta ülkemizin en güzel memleketlerinden bir tanesi, gül,halı, kirazıyla ve belediye başkanıyla demek lazım. Son derece güzel şeyler yapıyorsunuz, kutluyorum. Isparta’yı yakından takip ediyorum. Belediyecilik adına son derece başarılı, güzel çalışmalar yaptığınız için de ayrıca kutluyoruz. Bu anlamda bizim medarı iftiharımızsınız” dedi.

Ülke gündeminin de ele alındığı ziyarette 2017’de memura zam konusuna da değinen İsmail Koncuk, "Yapılacak zam yüzde 3+4'dür. 2015'de imzalanan toplu sözleşmede bunun yanlış olduğunu, doğmamış çocuğa don biçmek anlamına geldiğini söyledik. 2016'da da çok fazla değildi ama 2017 zammına göre iyiydi. Türkiye'de ciddi bir ekonomik daralma var. Dolar 3,5 TL'nin üzerine çıktı. Sadece doları baz aldığımızda memurların alım gücünde yüzde 15'lik biraz alma meydana geldi. Dolar bazında bile değerlendirdiğimizde memurların alım gücünde yüzde 15'lik azalma meydana geliyorsa, siz 2015'te imzaladığınız toplu sözleşme sonuçlarına göre yüzde 3+4 zam yapamazsınız. O halde onu da gelişen ekonomik değerler doğrultusunda yeniden revize etmeniz gerekir. Aksi takdirde emekliyi, memuru yokluğa terk etmiş olursunuz" şeklinde konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın da, ülkenin birlik ve beraberliğe dünden daha fazla ihtiyacı olduğuna değindi. Başkan Günaydın, belediye olarakher zaman çalışanın yanında olduklarını söyledi. Günaydın, “Isparta Belediyesi Türkiye’de en iyi maaş veren, işçisine para ödeyen bir belediyedir. Bu verdiğimiz rakamları halen az buluyorum. Ekibimizden ise fevkalade performansla çalışmalarını istiyoruz. Bir hayalim vardı, bir dönem ara vermeseydik ileri ülkelerin maaşlarıyla bizim çalışanımızın maaşlarını aynı seviyeye getirmek istiyordum. Ancak buna rağmen Isparta Belediyesi çalışanına Türkiye genelinde en iyi maaşı veren bir belediyedir. Asgari ücret 900 lira iken biz taşeron işçimize 1600 lira civarında maaş veriyorduk. Bizim sendikacılarımızın önünde olmamız lazım, bu da bizim vazifemiz olmalı. Mevsimlik çalıştırdığımız ve çiçek dikimi yapan bayan işçilerimiz var. Bu işçilerimiz 3-4 ay cüzi rakamlarla çalıştırılır. Biz bu arkadaşlarımızı bu yıl 11 ay üzeri çalıştırdık ve yine asgari ücretin üzerinde 1600 lira maaş verdik. Çalışanın hakkını vermek lazım,vermezsen olmaz. Aslında ben iyi bir sendikacıyım. Çalışanın hakkını vereceksin, çalışacaksın, çalıştıracaksın. Aç kalan bir insanı nasıl çalıştırabilirsin ki” görüşlerinde bulundu.

Görüşmenin ardından Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, ziyaret anısına Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’a plaket takdim etti.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Kenan KARTAL

27 Aralık 2016 Salı 17:03

Gerçek başkan, gerçek sendika.. Kim ne derse desin!

Furkan

27 Aralık 2016 Salı 15:25

Sayın Koncuk Isparta belediye başkanının FETÖ cüleri tekme tokat kovdum dedikten sonra FETÖ cülere kol kanat gerdiği açılışlarında temel atmalarında bir tek onun olduğu Isparta medyasına bomba gibi düştü. Tüm Isparta biliyor ama siz araştırmadan sırf ideolojik yakınlığından dolayı olaya bakmışsınız. Meral Akşeneri desteklediğini biliyor musunuz? Belediye başkanının.

TÜRKM EĞİTİMJ SEN UYESİ

27 Aralık 2016 Salı 14:19

SAYIN İSMAİL KONCUK BAŞKANIM- KEŞKE ÜYELERİNİZİ TOPLAYIP BİR ALTTA KALIP CANI CIKANLARIN :) İNİLTİSİNİ DUYSAYDINIZ- NEYSE BİR DAHAKİNE- SEMBOLİKTEN OLSA ÜYE ZİYARETİ BEKLİYORUZ. SAYGILAR- VALLA POSTACIYI - HASTACIYI GÖRDÜK UYE PEK GÖRMEDİK BEYA ZİYARETLERDE

Ali Galip

28 Aralık 2016 Çarşamba 10:06

Hocam ocak ayının ilk haftası ziyarete geleceğiz merak etme.

çok beklersin

27 Aralık 2016 Salı 20:53

il başkanını lütfedip gelmiyor ziyarete, sen genel başkanı bekliyorsun. imzayı atıp üye oldunmu tamam. arayan soran olmaz bir daha.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR