27 Nisan 2024 Cumartesi

KAMU GÜCÜ ÖZEL İDARE OLDU !

KAMU GÜCÜ ÖZEL İDARE OLDU !

Isparta

 15 Temmuz terörist darbe girişiminin Isparta'daki kırılmaanlarından en önemlisi ilk 30 dakikada gösterilen vatansever mücadale oldu.Vali Şehmus Günaydın'ın önderliğinde Isparta'da başlatılan darbeyi püskürtmesürecinde en aktif kullanılan kamu gücü; İl Özel İdaresi oldu. İl Özelİdaresi'nin tüm çalışanları ile makine parkındaki tüm araçlar Isparta İçGüvenlik Eğitim Merkezi ve Eğirdir Dağ Komando Okulu'ndan havaalanınagetirilip, Ankara'ya taşınacak askerlerin önünü kesmek için kullanıldı. İlk 30dakikada havaalanına giden tüm yollar ve kavşaklar kesildi. Araçlar kışlayageri dönmek zorunda kaldı.


EN ÖNEMLİ GÜÇ:İL ÖZEL İDARESİ'DİR

            İl Özelİdaresi'nde çalışan işçilerin bağlı olduğu Yol-iş Sendikası'nın Antalya Şube Başkanı Adnan Kocabaş, kurum yönetici ve çalışanlarına teşekkür edilmesigerektiğini söyledi. Darbe girişiminin püskürtülmesinde İl Özel İdaresi'nin önemli bir görevi üstlendiğini belirten Kocabaş, şöyle konuştu:

           "Darbe girişimi öğrenildikten sonra İl Özel İdaresi'nin tüm çalışanları kurumuna geldi. Kim hangi aracı bulduysa Askeriye ve havalanınıngiriş ve çıkışlarını kaparak İl Özel İdaresi etkisini göstermiştir. Yol-İş Sendikamızın tüm üyeleri bu uğurda canla başla çalışmışlardır. İlk yarım saatiçinde işverenin bilgisiyle makine parkındaki tüm araçlar tehlikeli noktalara gitmiştir. Darbe girişiminin kırılma anlarından en önemlisi İl Özel İdaresi veçalışanlarının çalışmasıdır."

ÖZEL İDARELER KAPATILAMAZ

            Yol-İşSendikası Antalya Şube Başkanı Kocabaş, Türkiye'de İl Özel İdarelerininöneminin daha iyi anlaşıldığını da belirterek "İl Özel İdareleribüyükşehirlerde kapandı. Diğer illerde de kapanması konusu yine gündemde.'Bitti' deniliyor ama yine de bazı konuşmalar oluyor. Bu olaylar İl Özelİdarelerinin önemini  bir kez daha ortayakoymuştur. İl Özel İdareleri bırakın kapanya daha canlandırılmalıdır.Yaşatılmalıdır" dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR