25 Nisan 2024 Perşembe

KAMPÜSE SÜREYYA SADİ BİLGİÇ İSMİ VERİLDİ

SİVİL havacılık sektöründe önemli adımlar atan Isparta'da bu sektörde yetiştirilecek ara eleman ihtiyacını karşılayacak Sivil Havacılık Yüksekokulu'nun bina yapım işi 17 Kasım tarihinde ihaleye çıkıyor.

Isparta

 

9 BİN ÖĞRENCİ GELECEK

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç'in adı verilen kampüste yer alacak okul, sivil havacılık sektöründe yetiştirilecek ara eleman ihtiyacına büyük ölçüde yanıt verecek. 4 yıllık yüksekokulun açılmasıyla Keçiborlu'ya 9 bin öğrencinin gelmesi bekleniyor. Okuldan mezun olan öğrenciler, yüksek maaşlarla sivil havacılık sektöründe kolaylıkla iş bulma imkanına sahip olacak. Keçiborlu'da açılacak olan Sivil Havacılık MYO bünyesinde Uçak Gövde-Motor Bakım, Havacılık Elektrik-Elektroniği ve Havacılık Yönetimi bölümleri açılacak.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Teknisyen

11 Kasım 2017 Cumartesi 00:36

Uçak teknisyeni olmak için illa üniversite okumanızada gerek yok ingilizce biliyorsanız sivil havacılığın yetki verdiği yerlerden sınavlarına girip lisansınızı aldıktan sonrada herhangi bir şirkete girerekte uçak teknisyeni olabilirsiniz.bunun için uçak teknisyenliği modül sınavları yapan yerler olarak araştırma yapabilirsiniz.

Uçak teknisyeni

11 Kasım 2017 Cumartesi 00:33

Okuldan mezun olup bu 16 sınavı başarıyla geçseniz bile herhangi bir havayolu şirketine girip teknisyen tecrübe defteri doldurmanız gerekiyor ki bu süreçte epey uzun ve zahmetli.şirketimizde 30 yaşında 4 yıllık sivil havacılık mezunu arkadaşlar hala uğraşıyorlar.Bundan sonrada şirket hangi uçak tipine size baktırcaksa onun kursunu aldırır sonrasındada 1 yıl bu uçak tipi için tecrübe kaydı tutarsınız.yani bir uçağın defterine imza atıp ona uçabilir diyebilmeniz için epey bir süreçten geçersiniz

eeee

10 Kasım 2017 Cuma 19:07

havacılık okuluna yapılacak masrafla neredeyse kükürt fabrikası yeniden açılırdı

Uçak teknisyeni

10 Kasım 2017 Cuma 15:45

Uçak teknisyeni olarak özel bir şirkette çalışmaktayım.Şu anda Türkiyede devlet ve özel üniversiteler dahil 48 ayrı üniversitede sivil havacılık fakülte yüksekokul ve meslek yüksek okulları bulunmaktadır.Yıllık bazda mezun sayısı 1000kişiyi bulmakta ve bunların birçoğuda işsiz olarak beklemektedir.Kaldıki sadece bu okuldan mezun olmaklada uçak teknisyeni olamazsınız.Sonrasında sivil havacılık genel müdürlüğünün yetkisinde 16 adet modülden sınava girip başarılı olmanız gerekir.

NEHİRDEKİ BALIĞA TAVADA YAĞ KIZARTMAK / KEÇİBORLU

10 Kasım 2017 Cuma 12:03

KARAKUVVETLERİ HAVA EĞİTİM OKULU 3500 PERSONEL GELECEK DİYE DİYE 10 YILDAN FAZLADIR YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ DAHA FAALİYETE GEÇMEDİ. ŞİMDİDE KEÇİBORLU SİVİL HAVACILIK OKULU YAPILACAK AÇILINCA 9 BİN ÖĞRENCİ GELECEK YOK ŞU OLACAK YOK BU OLACAK DİYE MASALI YAZILMAYA BAŞLANDI YA VERİN BAKALIM DUMANI ATMAK SERBEST.

Sivil havacı

10 Kasım 2017 Cuma 11:37

Hangi yüksek maaş insanları kandırmanın alemi yok başka bir üniversitede havacılık yönetimi 4. Sınıf öğrencisiyim verilen paralar 1800-2000 o parayı meslek öğrenip heryerde kazanırlar 4 senelerini heba etmelerine gerek yok. Teknik olan motor gövde ve elektronik bölümlerine eyvallah ama okul yönetimi 4 sınıfta ojt uygulamasını desteklemeyecekse ordan da verimli sonuç alınamaz istihdam açısından en azından bu işin içinde birisi olarak naçizane görüşüm bu yöndedir

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR