18 Nisan 2024 Perşembe

KAMPÜSE HOŞGELDİN

KAMPÜSE HOŞGELDİN

Isparta

OSYM’nin sonuçlarına göre Süleyman Demirel Üniversitesinde eğitim görmeye hak kazanan öğrenciler 14-18 Ağustos tarihleri arasında e-Devlet sistemi üzerinden ve fakültelerindeki ilgili bölümlerden üniversite kayıtlarını yaptıracaklar.

Yeni dönem için kayıt yaptırmaya gelen öğrenciler ve aileleri kampüs içinde güzel bir uygulamayla karşılandılar. Öğrenci Konseyi’nin düzenlemiş olduğu “Kampüse Hoşgeldin” projesi kapsamında her fakültenin önünde görevlendirilmiş olan SDÜ öğrencileri, ailelere yardımcı olup onların sorularını yanıtladı. Bu uygulamayla Öğrenci Konseyi her daim öğrencinin yanında olduğunu bir kez daha göstermiş oldu.

Uygulamanın geçen sene de yapılmış olduğunu ve güzel sonuçlar elde edildiğini aktaran Öğrenci Konseyi Başkanı Ferdi ALAKUŞ “ Bu projeyle birlikte yeni öğrenci arkadaşlarımız ilk olarak kendi temsiliyetlerinin yapıldığı Öğrenci Konseyi’yle tanışmış oldu. Biz ülkemizin geleceği olan bu gençlerin ve değerli ailelerinin güzel bir karşılamayı hak ettiğini düşünüyoruz ve bu noktada güzel geri dönüşler de alıyoruz. Geçen yıl başlattığımız bu projeyi önümüzdeki senelerde de devamlı hale getirip bu konuda üniversitemize bir vizyon getirmeyi hedefliyoruz.” Sözlerine yer verdi.

Tüm gün fakülte önlerindeki yerlerinde bekleyen,  kayıt için gelen öğrencileri ve ailelerini karşılayıp onlara yardımcı olan Öğrenci Konseyi üyeleri ailelerin karar vermekte en çok zorlandıkları konunun barınma olduğunu, bu konuda çok fazla soru aldıklarını söylediler. Konsey Saymanı olarak görev yapan Kerem Arslantaş“Aileler çocuklarının kalacağı yer konusunda genel olarak tedirgin ve onları haklı olarak güvenilir yerlere yerleştirmek istiyorlar. Bu konuda öncelik olarak KYK yurtları tercih edilse de yurt başvurularının kabul edilmemesi durumunda hangi yurtları tercih etmeleri gerektiğini soruyorlar. Kendilerine dikkat etmeleri gereken en önemli konunun MEB onaylı yurtları tercih etmeleri olduğunu ve sözleşme öncesi verilen sözlerin imzalı bir kopyasını almalarının onlar açısından yararlı olacağını anlatıyoruz.” dedi.

Görevli öğrenciler aynı zamanda ailelere gül lokumu ikramında da bulundu.


 

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR