28 Mart 2024 Perşembe

Kahraman şehidimiz Yasin Özdamar son yolculuğuna uğurlandı

Kahraman şehidimiz Yasin Özdamar son yolculuğuna uğurlandı

Isparta

Irak'ın kuzeyinde sürdürülen 'Pençe-Yıldırım Harekatı' bölgesinde, arama-tarama faaliyetleri sırasında PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan İstihkam Uzman Onbaşı Yasin Özdamar (27), Isparta'nın Gelendost ilçesinde toprağa verildi.

Irak'ın kuzeyindeki 'Pençe-Yıldırım Harekatı' bölgesinde, dün öğle saatlerinde, PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan 2 yıllık İstihkam Uzman Onbaşı Yasin Özdamar, hastaneye kaldırıldı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen Yasin Özdamar, kurtarılamayarak, şehit oldu.

Şehidin cenazesi, hava yolu ile bugün saat 05.00 sıralarında, Isparta Süleyman Demirel Havalimanı'na getirildi. Buradan nakil aracıyla götürüldüğü Gelendost Devlet Hastanesi morguna konulan şehit Özdamar'ın cenazesi, saat 12.00 sıralarında alınarak, baba ocağı Gelendost ilçesine bağlı Çaltı köyüne ulaştırıldı. Babaevine getirilip, avluya konulan, Türk bayrağına sarılı şehidin cenazesine; baba Sadettin, anne Keziban ve ağabey Bayram Özdamar sarılarak gözyaşı döktü. Daha sonra şehit için köy meydanında cenaze töreni düzenlendi. Törene Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, TBMM Başkan Vekili ve AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar, Dağ Komando Okul ve Eğitim Merkezi Komutanı Tümgeneral Emre Tayanç, AK Parti'li milletvekilleri Recep Özel ve Mehmet Uğur Gökgöz, belediye başkanları, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda kişi katıldı.

Isparta Müftüsü Bayram Şahin'in öğle vakti kıldırdığı namazın ardından şehidin cenazesi, dualar eşliğinde katılanların omuzlarında taşındı. Bir süre sonra top arabasına konularak, köy mezarlığına getirilen Şehit Uzman Onbaşı Yasin Özdamar, gözyaşlarıyla toprağa verildi.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Mete Karayel

17 Mayıs 2021 Pazartesi 06:03

Ruhu şad olsun, Allah ailesine sabır versin.

Yaziklar olsun size milliyetci diyenlere

16 Mayıs 2021 Pazar 12:07

Diger vekil nerde. Gorunmuyor ak partinin sehidi mi bu gelse diyom bi olay pesinde olurdu gazetede cikmak icin bence yok nerde olabilrler bence hdpnin kapisinda bayramlasmaya gittiler kapi arkasinda **** anlasmaya

ZEKİ ŞAHİN

16 Mayıs 2021 Pazar 00:32

Şehidimize Allahtan rahmet,ailesine sabır,PKK ya ve iç -dış destekçilerine lanet diliyorum.Milletimizin başı sağolsun.

Vatanını seven

15 Mayıs 2021 Cumartesi 23:28

Şehidimizin mekanı cennet olsun. Allah anasına ve babasına ve sevenlerine sabır versin. PKK yı Diyarbakır anneleri bitirecek. Oy verenler, onların dik duruşunu görüp HDP ye oy vermeyecek ler. CHP de iyi parti gibi ortaklık dan ayrılmalı. Ayrılmaz ise bu şehitlerin kanına ortaklar. Oy verenler de bu iş de mebal altındalar.

Veysel

15 Mayıs 2021 Cumartesi 22:15

Merhum şehidimiz Peygamber Efendimize komşu oldu ve o hoş sohbetlerde şimdi.Yakınlarının başı sağ olsun,Allah sabırlar versin.Allah belasını versin bu teröristlerin.

Hakan

15 Mayıs 2021 Cumartesi 19:43

Allah rahmet eylesin

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR