19 Mart 2024 Salı

KAFASI KESİLEN ADAMIN EŞİ KONUŞTU !

Yalvaç’ta tüfekle vurulduktan sonra başı gövdesinden ayrılarak köy meydanına atılan  3 çocuk babası Nurettin Gider’in eşi Kezban Gider ve annesi Zeynep Gider, “Nurettin’i öldürenler dışarıda geziyor. Asıl suçlular yakalanmadıkça acımız hiç bitmeyecek” dediler.

Isparta

Yalvaç’ta tüfekle vurulduktan sonra başı gövdesinden ayrılarak köy meydanına atılan  3 çocuk babası Nurettin Gider’in eşi Kezban Gider ve annesi Zeynep Gider yerel mahkemenin verdiği kararın Yargıtay tarafından bozulmasını değerlendirdi. Acılı eş ve anne duruşmalarda da dile getirdikleri iddiaları yineleyerek; “Nurettin’i öldürenler dışarıda geziyor. Asıl suçlular yakalanmadıkça acımız hiç bitmeyecek” dediler.
3 YIL TECAVÜZ MÜ OLUR?
Oğlu Nurettin Gider’in öldürüldüğü günden bu yana 5 yıldır hergün gözyaşı döktüğünü dile getirren acılı anne Zeynep Gider, ‘Ben 62 yaşına girmiş bir kadınım. Çocuğuma kendi günahlarının bedelini ödettiler. Neymiş tecavüz etmiş. 3 sene boyunca bir insan bir insana tecavüz edebilir mi? Tecavüz ettiği birinin yanına 3 sene gidip gelebilir mi? Benim çocuğum suçluysa suçun büyüğü o kadında. Olaydan 2 gün önce bunlar durmadan kıza telefon açtırıp oğlumu çağırttılar. Amaçları öldürmekti. Oğlum gitmedi. Kendin gel ben deli miyim oraya gelecek dedi. 2 gün önce gece saat 02.00 de gitmeyen adam olay gecesi saat 9 da gider mi? Oğlumu zorla olay yerine götürüp orada ne ettilerse ettiler’ diye konuştu.
Olaydan bu yana büyük zorluklar içerisinde yaşadıklarını ve stresten hasta olduğunu ifade eden Zeynep Gider, ‘Biz hergün gözyaşı döküyoruz. Evimize bile giremiyoruz. Birgün evde isek ertesi gün kendimizi dışarılara atıyoruz. 3 torba ilacım var. Bize yazık değil mi?’ sözlerine yer verdi.
ADALETE İNANAN MİLYONDA 1 İNSAN VARSA O DA BENİM
                  Eşini kaybeden Kezban Gider, Yargıtay’ın bozma kararını değerlendirmesinde, ‘Ben bu olay olduğu günden bu yana adalete güveniyorum dedim. Bu ülkede adalet olduğuna inanan milyonda bir insan varsa onlardan biri benim. Biliyorum ki birgün gerçek suçlular ortaya çıkacak ve cezalarını çekecekler. Kocamı Nevin öldürmedi. Onu oraya götürüp öldürdüler. Nevin’in annesi, babası, kayınpederi ve kayınbiraderi hepsi bu işin içerisinde. Nevin’i isterse tahliye etsinler umurumda değil. Benim onunla derdim başka’ sözleri ile değerlendirdi.
İTİRAF ETMESİNİ BEKLEMİYORUM
                  3 çocuk annesi Kezban Gider kendisine sorulan ‘Nevin Yıldırım’ın bu cinayeti işlemediğini söylüyorsunuz. Peki Nevin birgün olayın doğrusunu itiraf edecek gibi bir beklentiniz var mı?’ sorusuna; “Hayır hiç beklemiyorum. Nevin’in buradaki hayatı hapishaneden farklı değildi. Çıksa daha da kötü durumda olacağını biliyor. Zaten Nurettin’e sürekli beni buradan kurtar deyip duruyordu. Buraya gelemezdi gelse ya O ölürdü ya ben ölürdüm. O nedenle itiraf edeceğine inanmıyorum’ cevabını verdi.
ASLA İNANMAMIŞTIM
                  Nevin Yıldırım’ın eşi ile ilişkisi olduğunu duyduğunda asla inanmadığını ve söyleyenlere tepki gösterdiğini belirten Kezban Gider, ‘Ta ki Antalya’da pamuk toplamaya gittiğimiz yerde kaldığımız evde onları öpüşürken yakalayıncaya kadar da inanmamıştım’ dedi.
ADLİYEDE TEHDİT EDİLDİM
Köyde birçok insanın olayla ilgili bilgileri olduğunu ancak konuşmadıklarını dile getiren Kezban Gider, ‘Tehdit edilidiklerini düşünüyorum. Nevin’in eşi İsmail beni Adliyede tehdit etti. Kocan gibi seninde kafanı keseceğim dedi. Bunu hakimi de savcısı da duydu. Bunlardan herşey beklenir. Çocuğu bile satmaya kalktılar. Evi yakıp bizim üzerimize yıkmaya kalkıştılar. O ev tam 6 kez yakıldı’ iddialarında bulundu.
KADIN KURULUŞLARINA SİTEM
                  Öldürüldükten sonra başı kesilen Nurettin Gider’inannesi Zeynep Gider kadın kuruluşlarının Nevin’in salıverilmesi için destek vermeleri konusunda şunları söyledi:
                  “Ben bir anayım. İçim yanıyor. Onlarda kadın onların çolu çocuğu yok mu? Kendi çocuklarının başına böyle birşey gelse böyle yapabilirler mi? Birde benim yerime koysunlar kendilerini. Hep Nevin’e destek oluyorlar. Bende kadınım gelsinler birde benim halimi görüp bize destek olsunlar. 62 yaşındayım 3 yetimi yetiştireceğim diye neler çekiyorum.’
                  Zeynep ve Kezban Gider yeniden yapılacak duruşmalara müşteki sıfatı ile katılacaklarını ve adalete güvendiklerini yineleyerek açıklamalarını tamamladılar.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

GÜLDEN KILIÇDAROĞLU

27 Eylül 2017 Çarşamba 17:08

BUGÜNE KADAR NİYE SUSMUŞ TECAVÜZSE NEDEN ŞİKAYETÇİ OLMAMIŞ DEMEKKİ GÖNÜLLÜ BİR OLAY EŞİDE GÖRMÜŞ ÖPÜŞ VS OLDUĞUNU KİMSE SENİ ZORLAYAMAZ GİT ŞİKAYETÇİ OL DOĞUMA KADAR GİDİYORSUN ÜSTELİK NE CESARET HİÇ BİR KADIN BÖYLE VAHŞET YAPAMAZ ADAM TEHDİT EDİNCE DEMEKKİ NAMUS MESELESİ REZİL OLACAK BUNU YAPTILAR KİM YAPBİLİR BÖYLE KOYUN GİBİ KADINDA SUÇLU ZORLA OLUYORSA GİT ŞİKAYET ET ÇOK KARANLIK BİR OLAY.......

ad

26 Eylül 2017 Salı 09:44

tahminen öldürdüm diyen kadının ailesi (kocası anası babası) pusuya düşürüp öldürmüşler adamı... kadına da sıkı sıkı tembih etmişler tecavüz etti diyeceksin diye... kanıt da bırakmamışlar...

Gökhan Yağmur

25 Eylül 2017 Pazartesi 11:16

Teyze hanım en doğruları konuşuyor, bir insan 3 yıl bir kadına tecavüz edebilir mi ? bu işler karşılıklı olur. İnsan zır cahil olsa tecavüz olayına yine inanmaz... Önce tecavüz kelimesinin anlamını öğrenin nurettin'i öyle eleştirin. Defalarca söylüyorum yerel mahkemenin verdiği karar doğru, yine aynı ceza verilecektir, ileride hep birlikte göreceğiz....

H. H

25 Eylül 2017 Pazartesi 07:39

Elbette hakimlerimiz mesleki tecrübelinden bu olayı tereyağından kıl çeker gibi çözeceklerdir. Kimse ağtal değil !!

bezirci

24 Eylül 2017 Pazar 22:12

şu anlatımlara bakın yahu, ne fırıldak ne fingirdek, ne düzen, ne dümen, ne film işler! cehalet bir tv k****ında tam bir dallas film olur. köy dallas! yuh be!

Kimse kusura bakmasin

24 Eylül 2017 Pazar 21:32

Tecavuzcunun hicbir hakli yani olamaz

Ercan

24 Eylül 2017 Pazar 20:36

Şunların yediği naneye bakın ne işler çevirmişler arkadaş bir köy yerinde yahu bunların biri değil hepsi suçlu köyde dallas filmi çevirmişler

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR