19 Nisan 2024 Cuma

KADINLARDA MEME SAĞLIĞININ ÖNEMİ BÜYÜK

ISPARTA Devlet Hastanesi Plastik ve Rekonstrüktif Estetik Cerrahi Uzmanı OP. Dr. Avni Hakan Ölmeztürk, kadınların yaş gruplarına göre meme sağlığı ile ilgili olarak şikayetlerini sıraladı.

Isparta

Kadınlardaki meme rahatsızlığının yaş gruplarına göre değiştiğini anlatan Plastik ve Rekonstrüktif Estetik Cerrahi Uzmanı OP. Dr.Avni Hakan Ölmeztürk, 18-35 yaş arasındaki kadınların meme görüntüsünde asimetrik, 35 yaş üstü kadınların memede büyüklük ve buna bağlı bel ve boyun ağrıları ile yeni doğum yapan annelerin memede sarkıklık şikayetleri ile başvurduklarını söyledi.  Kadınların hem vücut estetiğinde hem de sağlık açısından memenin tartışmasız bir yeri olduğunu kaydeden Ölmeztürk, her ne kadar meme sağlığı ile ilgili toplumda ön yargılarolsa da her bayanın güzel bir memeye sahip olmak istediğini söyledi.

HASTALAR NE TÜR ŞİKAYET İLE GELİYOR

Hastanede polikliniğe gelen hasta gruplarının şikayetlerini anlatan OP. Dr. Avni Hakan Ölmeztürk, yaş gruplarına göre meme şikayetleri çokfarklı oluyor. 18-35 yaş arasındaki bayanlar görüntüdeki asimetriği beğenmiyorlar ya da meme volümünün azlığından şikayetçi oluyorlar. Yeni doğum yapmış olduğuna bağlı sarkıklık şikayeti ile geliyorlar. 35 yaş üstü bayanlarda aşırı kilo almaya bağlı memelerde büyüklük ve buna bağlı bel ve boyun ağrıları,meme altına pişik oluşumundan şikayetçi oluyorlar. 50-60 yaş üzeri bayanlarda kanser tedavisi sonrası memesi alınan bir grup oluyor. Memesi alınan hastalar bize gelip düzgün ve simetrik bir meme istiyorlar" dedi.

HASTALAR ÖNCE BİLGİLENDİRİLİYOR

Isparta Devlet Hastanesi'nde meme sağlığı şikayeti ile gelen hastaların önce ne istediklerini anlamaya çalıştıklarını aktaran Ölmeztürk; Herşeyden önce hastamızdan ne istediğine bakıyoruz. İnsanlarımız hastanelerimizde bu tip ameliyatlar yapılır mı, yapılmaz mı diye bir düşünce oluşuyor. Biz herşeyden önce o ön yargıları yenmeye çalışıyoruz. 35 yaş üstü bayanlarda daha çok anne sütü ile ilgili kaygılar oluşuyor. Biz bunu yaparken kesinlikle hastalara artı zaman ayırıyoruz. Daha önce yaptığımız ameliyatları ve sonrası ve değişiklikleri anlatıyoruz. Hastalar arasında yanlış bilinenleri anlatmaya çalışıyoruz.

PROTEZ AMELİYATTAN KORKMAYIN!

Uzmanı OP. Dr. Avni Hakan Ölmeztürk, her yaşta meme protezlerine karşı bir ön yargının olduğuna dikkat çekerek, çoğunlukta yeni doğum yapmış ve emzirme sürecinde annelerin "Protez ameliyat anne sütünü engellermi?" düşüncesi ile geldiklerini belirtti. Kesinlikle anne sütünü engellemeyecek şekilde ameliyatlar yaptıklarını aktaran Ölmeztürk, yapılan ameliyatları şöyle anlattı: Kas altı bölgesinden süt kanallarına uzak bir noktadan protezleri yerleştiriyoruz. Güzel bir meme görüntüsü sağlamaya çalışıyoruz. Eğer sarkıklık varsa bunu da belli oranlarda giderici bir ameliyat gerçekleştiriyoruz dedi. 

Diğer yandan meme büyüklüğü şikayeti ile gelen bir bayanıevli ya da çocuğunun olup olmadığını sorduklarını kaydeden Ölmeztürk, meme büyüklüğünde yaşadığımız sıkıntılardan en başlıca olanı boyun ve bel ağrılarının olduğuna dikkat çekti. Bu ameliyatlar diğerlerine göre farklı olduğunu belirten Ölmeztürk, yeni doğan bebeği var ise anne sütünü verip ameliyatı daha sonra yapmaya ikna ediyoruz. 35-40 yaş üzerindeki bayanlarda isememe ameliyatlarının daha rahat yapıldığını görüyoruz. Meme kanseri tedavisinin ardından memesi alınan bayanlarda vücudun belirle bölgelerinden bazı dokular çevirerek protez ile destekleyerek uygun güzel bir meme görüntüsü sağlamaya çalışıyoruz.

Genç bayanlarda ise protez ameliyatlarının çok yapıldığınadikkat çeken Ölmeztürk, bayanlar ile yapmış olduğumuz muayenelerde memenin asimetri ya da sarkık olup olmadığına bakıyoruz. Her şeyden önce hastamızdan ne istediğine bakıyoruz. Bunlardan önce insanlarımız, hastanelerimizde bu tip ameliyatlar yapılır mı yapılmaz mı diye bir düşüncesi oluşuyordu. Artık güngeçtikçe bu tür ameliyatlar çoğalmaya başladı.

BİR BAYAN AYNADA KENDİĞİ BAKTIĞI ZAMAN MUTLU OLMASI GEREKİYOR

Meme sağlığı konusunda hastaların gün geçtikçe bilinçlendiğine vurgu yapan Uzmanı OP. Dr. Avni Hakan Ölmeztürk, bir bayanın elbise giydiği zaman aynanın karşısına geçtiğinde mutlu olması gerekiyor. Meme yapısında birisi sarkık birisi az sarkık olan memeleri olan hastalarımız oluyor. Tabi bu hastalar psikolojik olarak giydiği kıyafetlerde çok yansıyor.Hiç memesi olmayan bayan hastalarım bile oldu. Hakikaten bu bayanlar elbisenin altına sutyen desteği ile sosyal yaşantılarını devam ettiriyorlar. Bize gelen hastalar ameliyat olmasalar bile en azından bilgi almak, fikir almak için de gelebilirler. En azından kafalarında yanlış bilgileri de düzeltebiliriz. Bir plastik cerrahi doktoru olarak güzel meme yapmak bizim işimiz diye düşünüyorum ve bu yönden kendimize disiplinli bir şekilde ameliyatlara girip yapmaya çalışıyoruz. Hastalarımdan aldığım geri dönüşlerde bütün bayanların kendilerini iyi hissetmek için tekrar başvurduklarını görüyorum"diye konuştu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

rest

14 Ocak 2016 Perşembe 17:44

bence sıradan bir dr.özellikle kadınlar abartıyor :) hayranları hep kadın niyeyse :)

00000000

03 Temmuz 2015 Cuma 02:38

o ne diyorsa doğrudur bayılıyorum ona

Hasan sabah

22 Haziran 2015 Pazartesi 20:13

Işte tıpı ve Asım Hoca'yı bitirecek adam

SDÜ LÜ

23 Haziran 2015 Salı 08:26

Bu doktor zaten Asım aydın hocanın çırağı bilmeden konuşmayın.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR