20 Nisan 2024 Cumartesi

KADINLAR CUMA KILABİLECEK

Yalvaç Müftülüğü kadınlardan gelen talep üzerine Cuma namazlarında kadınların vaaz dinleyip ibadet edebilmeleri için Yeni Caminin üst katını tahsis etti. Müftü Çakıl önümüzdeki haftadan itibaren isteyen kadınların camiye gelebileceğini haber verdi

Isparta

Cuma namazlarında artık kadınlarda cemaat ile saf tutup camide namaz kılabilecek. Bu flaş haber geçtiğimiz Cuma günü ilçe müftülüğü tarafından bizzat duyuruldu. İlçe Müftüsü Abdülkadir Çakıl, ‘Dileyen her Müslüman kadın kardeşimiz Cuma günleri camiye gelip cemaatle namaz kılabilecek’dedi.

Müftü Çakıl, ‘Kadınlarımızında Cuma namazında arka kısımda cemaatle namaz kılmasında dinimizce bir sakınca yoktur. Bizde ilçe merkezinde bir camimizin bu konuda kadın cemaatimize hizmet etmesine karar kıldık. Yeni Caminin üst katı Cuma namazlarında kadınlarımıza tahsis edilecek. Buradan sizlerin vasıtanızla tüm kadınlarımıza duyuruda bulunmuş olalım inşaallah’ diye konuştu.

Hac mevsimin yaklaşmış olduğuna dikkat çeken İlçe Müftüsü Abdülkadir Çakıl, Hacca gidenlerin Cuma günleri cemaatle Cuma namazı kıldığını bu uygulama sayesinde hacı adaylarının böylelikle pratik kazanmış olacağına değindi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

uyanık

31 Mayıs 2016 Salı 11:59

hocam geç kalmışsınız.gönende yıllardır kadın kardeşlerimiz cuma namazı klılarlar.

fth

31 Mayıs 2016 Salı 18:04

Hz. Peygamber : Cuma her müslümana farzdır. Ancak dört kişi müstesna; köle, kadın, çocuk, hasta. (Ramuz 199/12) der.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR