26 Nisan 2024 Cuma

KADININ ÖNEMİ ARTIYOR

Isparta Ticaret Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu ile SDÜ Kadın Sorunları Araştırma Merkezi işbirliğinde düzenlenen panelde kadının toplumdaki yeri ve başarı hikayeleri anlatıldı.

Isparta

                IspartaTicaret ve Sanayi Odası TOBB Isparta Kadın Girişimciler Kurulu ile SüleymanDemirel Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (KASAUM)işbirliğinde ‘İş Hayatında Kadın’ konulu panel düzenlendi.  Isparta Kadın Girişimciler Kurulu BaşkanıGözde Çağlar ile KASAUM Müdürü Doç. Dr. Gülin Beyhan’ın ev sahipliğinde yapılanpanele Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Osman Şahlan, BaşkanYardımcısı Metin Çelik ile yönetim kurulu üyeleri,  SDÜ Rektör Yardımcısı Hüseyin Akyıldız ileGüneykent Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün ve çok sayıda davetli katıldı.

Güneykent Kasabasında ekonomikzorluklar içinde yaşayan ve Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan dikiş-nakışkurslarına katılarak, evinin geçimine katkı sağlayan 2 çocuk annesi Nazan OkkanKOSGEB’in desteği ile kendi işyerini açarak ev hanımlarına örnek teşkil ettiğiiçin Isparta Kadın Girişimciler Kurulu tarafından yılın kadını ödülüne layıkgörüldü. Panel öncesinde Özkan’a ödülünü ITSO Meclis Başkanı Osman Şahlanverdi.

KADIN EŞİTLİĞİ SAĞLANMALI

SDÜ Kadın Sorunları Araştırma veUygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Gülin Beyhan da konuşmasında kadınların sosyalhayatta daha güçlü olması gerektiğini söyledi. Beyhan şöyle devam etti:

“Kadınların özgürlük ve eşitlikmücadelesi açısından önemli bir gün olan Kadınlar Günü  ne yazık ki artan kadına şiddet olaylarınıngölgesinde kutlanmaktadır. Şiddetin önlenmesindeki en önemli yollardan biritoplumsal yapı içerisinde kadınları güçlendirmektir. Kadınlar için eşitliğinsağlanması ve şiddetin yok edilmesi ekonomi, sağlık ve eğitim gibi diğer birçok alanda ilerlemenin bunabağlı olması nedeniyle önemlidir. Küresel ve ulusal boyutta çalışmalardoğrultusunda KASAUM kadının toplumsal hayatta hak ettiği yere kavuşması içinçalışmalar yürütmektedir.”dedi.

KADIN HER YERDE FARK YARATIR 

Isparta Ticaret ve Sanayi Odasıİl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Gözde Çağlar, Türk kadının toplumdakiyerinin çok önemli olduğunu söyledi. Kadınların gerek iş hayatında gereksesosyal hayatta bulunduğu tüm platformda fark yarattığını belirten Çağlar, “Herne kadar kadınımızın değeri eskisi gibi anlaşılmasa da şiddete maruz kalsa daTürk kadını yine üretmeye yine topluma yön vermeye devam etmektedir. Çünküülkemizin ve toplumumuzun dünyadaki gelişmişlik seviyesine ancak kadınlarımızın aktif rol almasıyla gelmesimümkündür. Kadının olduğu yerde üretkenlik şefkat sevgi ve bereket vardır.“dedi.

KADINLARIMIZ İŞ HAYATINDA DAHA FAZLA OLMALI

ITSO Meclis Başkanı Osman Şahlanda kadınların iş hayatında daha fazla yer alması gerektiğine dikkat çekti.Kadınların iş hayatında erkeklere oranla daha çalışkan ve daha dikkatliolduğunu belirten Şahlan şöyle devam etti: Kadının olduğu yerde bereket şefkatve sevgi olduğu açıkça ortada. Dünyanın neresine gidersek gidelim bu birgerçek. Kadınlarımızın her alanda daha aktif olmalı. Biz erkekler olarakkadınlarımıza inanmalıyız ve güvenmeliyiz. İş hayatında kadının yer alması ciddiyeti ve başarıyı getirir.


SDÜ Rektör Yardımcısı HüseyinAkyıldız da, kadınlara değer verilmesi gerektiğini söyledi.

Ardından İş Hayatında Kadın  konulu panele geçildi. SDÜ Sosyoloji BölümüÖğretim Üyesi Doç. Dr. Ümit Akça’nın yönetiminde gerçekleşen panelde, GülTurizm AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Yeliz Gül Ege, 2012 Yılı ATSO Kadın GirişimcisiFatma Gürses, Betaş AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Gürsu ile Sakine’ninSofrası Sahibi Sakine Sarıyıldız yaşadıkları zorlukları ve hayat mücadelelerinianlatarak çeşitli mesajlar verdiler.

Panelin ardından konuşmacı olarakkatılan kadınlara plaket ve çiçek verildi.

Daha sonra Kadınlar Günüdolayısıyla Ebru Sanatçısı Yavuz Selim Erdinç’in Ebru Sergisinin açılışıyapıldı. Serginin açılışını ITSO Meclis Başkanı Şahlan, Başkan Yardımcısı MetinÇelik, Güneykent Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün, KASAUM Müdürü Doç. Dr.Beyhan, Isparta Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Çağlar yaptı.

Serginin açılışında sonra ITSOMeclis Başkanı Osman Şahlan’da Ebru Sanatçısı Cemile Kayseri ile birlikte ebruyaptı. ITSO Meclis Başkanı Şahlan’ın yaptığı motifler izleyenler tarafındanbeğeni topladı. 




YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

CD

10 Mart 2015 Salı 17:44

bu memlekettde başka sorun yok, tek sorun kadın. onu halledin hiç bi sorun kalmaz. bu gidişlede hallolacak heralde.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR