19 Mart 2024 Salı

JANDARMA'DAN TARİHİ ESER OPERASYONU

JANDARMA'DAN TARİHİ ESER OPERASYONU

Isparta

Isparta İl Jandarma Komutanlığınca yapılan istihbari çalışmalar sonucunda Gelendost ilçesinde K.E. isimli şahsın elinde bulundurduğu tarihi nitelikli eski eserleri satmaya çalıştığı yönünde bilgi alınması üzerine operasyon düzenlendi.  

İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince; Gelendost ilçesinde bir şahsın iş yerinde sakladığı eski eserleri satacağı bilgisinin alınması üzerine,adli makamlardan alınan arama kararı ile K. E. isimli şahsın iş yerinde yapılan aramada; 6 adet seri numarasız, çakmaklı, namludan doldurmalı eski dönemlere ait tüfek, 2 adet çakmaklı 9.65 mm. çapında Toplu Tabanca, 1 adet Av Tüfeği, 4 adet Sikke, 1 adet metal obje ve 77 adet Eski Dönemlere ait olduğu değerlendirilen El Terazisi, güğüm, tabak, hamam tası, tencere, tepsi, sürahi, kâse, leğen ve ibrik olmak üzere toplam 91 adet malzeme ele geçirilmiştir. Ele geçirilen malzemeler incelenmek üzere Yalvaç Müze Müdürlüğüne teslim edilmiştir. Şüpheli K.E. adli makamların talimatı doğrultusunda ifadesinin alınmasını müteakip serbest bırakılmıştır.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Osman

23 Ekim 2016 Pazar 18:48

Devletten prim alacağım diye bu saçma operasyonu yapan Jandarma yetkilisini iyi araştırmak lazım. Nitekim bu eleman prim kapma derdinden dolayı daha çok masumun canını yakar!

murat

22 Ekim 2016 Cumartesi 20:39

bunlar tarihi eser değil ki eski eşya sadece

Bir dost

22 Ekim 2016 Cumartesi 13:12

Yazık yazık insanların ticari hayatıyla oynamak bu kadar kolay ışte dedesinden nenesin den kalan ibrikler bile tarihi eser olmus ne garip şey ben o mekana belki bin defa girdim çıktım o malzemeler 7 senedir orda yeni tarihi eser olmus hayret

K.E

22 Ekim 2016 Cumartesi 11:57

2 adet çakmakla dediğiniz sahte ispanya hatırası yani sahte biz bu yadigarlarımızı tekrar aldık yani müzeye gitmediler tekrar bize iade edildi ve satarken yakalanmak diye bir şey yok sadece sahip çıkıyoruz gelip mekanımızı görebilirsiniz

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR