25 Nisan 2024 Perşembe

İZMİRLİ İŞADAMLARI ISPARTA’YA HAYRAN KALDI

Antalya, Burdur, Afyon, Denizli, Kocaeli, Manisa, Konya, Muğla, İzmir ve Eskişehirli işadamlarıyla buluşan ITSO yöneticileri şimdi de İzmir Torbalı Ticaret Odası yöneticilerini ağırlayarak Isparta’nın ekonomik değerlerini anlatıp Torbalı’daki sanayi konularında bilgiler aldı.

Isparta

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası yöneticileri,  bölgesel işbirliği çalışmaları çerçevesinde Antalya, Burdur, Denizli, Afyon, Kocaeli, Manisa, Konya, Muğla,İzmir  ve Eskişehir, Ticaret ve Sanayi Odaları yöneticilerinin ardından İzmir Torbalı Ticaret Odası yöneticilerini ağırladı.ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Meclis Başkan Vekili Mustafa Hobanoğlu,  Başkan Yardımcısı Metin Çelik, meclis üyeleri,yönetim kurulu üyeleri ve komite başkanları, Torbalı’ya yatırım yapan Ispartalıişadamları Ünmak Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Ünlüsoy ve İmaj Mobilya YönetimKurulu ve ITSO Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özkutlu  ile  birlikte İzmir Torbalı Ticaret Odası BaşkanıAbdulvahap Olgun, Meclis Başkanı Erol Aksoy ve çeşitli sektörlerden 40 kişilikişadamı heyetini ağırladı.

IspartaTicaret ve Sanayi Odası Başkanı Başdeğirmen ve ekibi, Torbalı heyetine,Isparta’nın ekonomik, turizm ve tarihi değerlerini anlattılar.

İlk program Güneykent Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün’ün de katılımı ile Güneykent’e yapıldı. Heyete Güneykent’te gül toplatıldı ve geleneksel gül yağı çıkarma işlemi gerçekleştirildi. Yunus Emre Türbesi’ni de ziyaret eden İzmirli işadamlarına Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Başdeğirmen,burada kısaca Isparta’nın tarihinden bahsetti.

Ardından heyete Sebat Gülyağı Fabrikası tesislerini gezdirildi. Sebat Gülyağı Fabrikası Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Ali Kınacı ve fabrika yetkilileri, işadamlarına gülün toplanıp gül yağına getirilene kadar ki çalışmaları ile kozmetik sektörü konusunda geniş bilgiler verdiler.

Buradan sonra Eğirdir’e götürülen heyete yol boyunca ITSO Başkanı Başdeğirmen Isparta’nın ilçelerini anlatarak bilgiler verdi.

Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun ve heyeti Eğirdir’in ardından İslamköy’de Demokrasi Müzesi’ne götürüldü, burada 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in çalışmalarını inceleyen İzmirli işadamları müzeye hayran kaldılar.9. Cumhurbaşkanı Demirel’in mezarını ziyaret eden heyetle Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nda toplantı yapıldı.

İşadamlarınınkatıldığı toplantıda, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı her platformdasavunduğu birlik beraberlik ve işbirliği vurgusunu yineledi. Isparta’nın sosyalve ekonomik durumu hakkında da bilgiler veren Başdeğirmen, komşu illerle lobiçalışmaları yaparak karşılıklı işbirliğini sürdürdüklerini söyledi. TorbalıTicaret Odası ekibini ağırlamaktan onur duyduğunu anlatan Başdeğirmen, “Dahaönceki dönem içinde birçok ilimizi ziyaret ettik. İzmir’e de ziyaret ettik.Önce komşu illerimizi daha sonra komşu illerimizin komşu illerini ziyaretettik. İzmir Torbalı ile farklı bir bağımız var. Isparta’nın ekonomisine değerkatan 2 işadamımız, Yönetim Kurulu Üyemiz Murat Özkutlu ile Mahmut Ünlüsoy’unorada yatırımları var. Bu yönüyle biz sizlerle işbirliğine çoktan başladık.Isparta Ticaret ve Sanayi Odası olarak hep ilimizin bir adım ileriye gitmesi,yatırımlarımızın artması, ekonomik değerlerimizin korunması, ihracatımızınartması ve daha birçok konuda çalışmalar yapıyoruz. Her zaman farklı illerdengelen işadamları ile işbirliğine hazır olduğumuzu vurguladık. Bizler, birlikberaberlikten yanayız, çünkü artık dünyamız değişti tek başımıza başarılıolmamızın imkanı yok. Ele ele vererek hem ülkemizi hem illerimizi kalkındırmakiçin çaba harcamazsak ileriye gidemeyiz. Bugün siz geldiniz önümüzdeki günlerdebizler sizi ziyaret edeceğiz, böylece birbirimizi daha iyi tanıyıp birlikte işyapma potansiyellerimizi daha yakından göreceğiz. Ziyaretiniz için teşekkürediyorum her zaman işbirliğine hazır olduğumuzu belirtmek isterim. “dedi.

Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun da toplantıda, Torbalı hakkında bilgiler verdi. Torbalı’nın İzmir’in en önemli ticaret merkezlerinden biri olduğunu anlatan Olgun, Ispartalı işadamlarına yatırım olanakları ve ekonomik değerlerden bahsetti.

Isparta’dan çok etkilendiklerini anlatan Torbalı Ticaret Odası Başkanı Olgun,  “Türkiye’nin dört bir yanı güzel ama Ispartabir başka güzelmiş. İnanın neden olduğunu ben de anlamadım. Bugün burayageldikten sonra başkanımın anlattıklarından sonra Isparta’nın neden Türkiye’ninyaşanabilir en güzel ili olduğunu daha iyi anladım. Doğallığını korumuş,Türkiye’nin iftiharı bir il. Burada olmak bizleri çok mutlu etti. Çokmisafirperversiniz bizleri çok iyi ağırladınız. Yüzümüz gülücükler açarak, gülkokuları ile gideceğiz. Bizlerde bizleri ağırlamak ve Torbalımızı anlatmakisteriz. Bağlarımızı Ispartalı iki değerli işadamı Mahmut Ünlüsoy ve MuratÖzkutlu ile kurduk bundan sonrasının devam etmesini istiyoruz. AyrıcaGüneykent’in renkli Belediye Başkanı Fahrettin Beye de teşekkür etmekistiyoruz, beldesi için gerçekten çok çalışıyor. Ticaret ve Sanayi OdasıBaşkanımız Sayın Başdeğirmen ve ekibine de teşekkür etmek istiyorum Isparta’nıngüzellikleri ve ekonomik değerleri birgünde bundan daha güzel anlatılamazdı,inanın çok etkilendik ve biz birlikte bir şeyler yapmak istiyoruz.Temaslarımızındevam etmesini istiyoruz. ”dedi.

Torbalı heyeti Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’ndaki toplantının ardından Ticaret Borsası’na giderek burada da bir toplantı yapıp ilimizden ayrıldılar.

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Twitter hastag kampanyası yapalım

29 Mayıs 2016 Pazar 12:16

Bomba32.com #Ispatagülü hastagi twitter da bir etkinlik başlarsanız on numara tanıtım olur. 1 gün önceden gün ve saat verin Isparta mızı tanıtalım

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR