20 Nisan 2024 Cumartesi

İYİ PARTİ'DE KONGRE KRİZİ

İYİ PARTİ'DE KONGRE KRİZİ

Isparta

İYİ Parti Yalvaç İlçe Başkanı İlhan Yüksel, ilçe teşkilatı olarak olağanüstü kongreye gideceklerini açıkladı. İlçe başkanı Yüksel, Milletvekili Aylin Cesur’u da partiyi AK Parti’li Tekin Bayram ve ekibine teslim etmek istediğini ileri sürdü.

İYİ PARTİ Yalvaç İlçe Başkanı İlhan Yüksel, İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur’un Yalvaç’ta parti teşkilatını Ak Parti’li Tekin Bayram ve yandaşlarına teslim etmek istediğini, kendilerinin de genel merkez tavsiyesine uyarak olağanüstü kongre kararı aldıklarını belirtti. Yüksel, “Demokrasi mücadelesi veren bir partide seçimle gelenin seçimle gitmesi gerektiği inancı ile olağanüstü kongremizi 12 Aralık 2018 tarihinde yapma kararı aldık” dedi.

DEDİKODU VE İFTİRAYA MARUZ KALDIK

İYİ Parti Yalvaç İlçe Başkanı İlhan Yüksel, açıklamasında “Aldığımız duyumlara göre Kurban Bayramı’nda teşkilatımıza gelmek yerine halen başka bir partinin üyesi eski bir siyasetçi ile Çınaraltı’nda bayramlaşan Milletvekilimiz Aylin Cesur’un anlaşılmaz tutumları doğrultusunda teşkilatımızı az önce bahsettiğim halen Ak Parti üyesi olan kişi ve yandaşlarına teslim edeceği yönünde kamuoyundan duyumlar aldık. Biz İYİ Parti’yi dişimizden tırnağımızdan artırdıklarımızla ve geceli gündüzlü emeklerimizle kurduk ve bu günlere getirdik. Aradan geçen süre zarfında sürekli olarak dışarıdan ve içeriden dedikodu ve iftira şeklinde saldırılara maruz kaldık” dedi.

YALVAÇ’I BİZ BİLİRİZ BİZ YÖNETİRİZ

Yüksel, “Halen AK Parti üyesi olan ve 2014 yılında AK Parti Yalvaç Belediye başkan adayı olan ve siyasi mevta olan bir şahıs ile teşkilatımızın bilgisi olmadan görüşmek ve ona vaatlerde bulunmak partimize büyük zarar verir. Biz Partimizi elin eline oyuncak olsun diye kurmadık. Her kim olursa olsun teşkilatımızı yok hükmünde kabul edemez. Yalvaç’ı biz biliriz ve biz yönetiriz. Yalvaç, uzaktan kumanda ile yönetilebilecek bir memleket değildir. Buna asla ve asla müsaade etmeyeceğiz. Bununla ilgili ne yapılması gerekiyorsa sonuna kadar mücadelesini vermeye kararlıyız” ifadelerini kullandı.

GENEL MERKEZ TAVSİYESİ BİZİM İÇİN EMİRDİR

İlçe Başkanı Yüksel, “Durumla ilgili yaptığımız değerlendirmeler ışığında partimizin gerçekten yenilenmeye ihtiyacı olduğu kanaatine varan Yalvaç İlçe Başkanlığı olarak olağanüstü kongre kararı aldık. Genel Merkezin tavsiyesi bizim için emirdir. Seçimle gelen seçimle gitmeli” diye konuştu.

TEKİN BAYRAM'DAN AÇIKLAMA

İyi Parti Yalvaç İlçe Başkanı İlhan Yüksel’in ‘Kongre kararı aldık. Aylin Cesur partiyi Tekin Bayram’a teslim etmek istiyor’ açıklamasına Tekin Bayram’dan tepki geldi.

Yalvaç Eski Belediye Başkanı Tekin Bayram, "Bu konuya neden beni karıştırıyorlar. Benimle ne ilgisi var. Ben de konuyu araştırdım. Adam İYİ Parti Genel Merkezi tarafından görevden alınmış. Görevden alınan bir insan yanlışlarına benim ismim üzerinden kılıf aramaktadır. Kimse yanlışına beni karıştırmasın" dedi.

İDDİALAR ASILSIZ

İYİ Parti Yalvaç İlçe Başkanı olarak bir açıklama yapan ve Milletvekili Aylin Cesur hakkında çarpıcı iddialar ortaya atarak, Cesur'u 'Partiyi Tekin Bayram'a teslim etmek istiyor' ifadeleriyle suçlayan İlhan Yüksel'e tepki geldi. İl Başkanı Özgür Tandoğan, İlhan Yüksel'in görevden alındığını ve açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

İYİ Parti İl Başkanı Tandoğan, "Basında yer alan İyi Parti Yalvaç Eski İlçe Başkanı İlhan Yüksel’in açıklamaları gerçeği yansıtmamaktadır.

İyi Parti Genel Merkezi Başkanlık Divanı Kararı ile; ‘Isparta İli Yalvaç İlçe Başkanı İlhan Yüksel ve İlçe Yönetim Kurulu Üyelerinin tamamının Partimizin ilke ve kararlarına aykırı davranış ve faaliyet gösterdiği’ nedeni ile görevden alınmıştır.

Söz konusu beyanında belirtildiği gibi genel merkezimiz tarafından kendisine kongreye gidilmesi talimatı kesinlikle doğru değildir ve yine İyi Parti Isparta Milletvekilimiz Sayın Aylin Cesur Hanımefendi için vermiş olduğu beyanlarda tamamen asılsızdır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

İLHAN YÜKSEL İYİ PARTİ YALVAÇ İLÇE BAŞKANI

30 Kasım 2018 Cuma 11:24

Kıymetli vatandaşlarımıza önemle duyurulur.Dün birilerinin yardakçılığını yapanlar bugün kendi asli işini yapmadıklarından,yani 45 gün içinde kongrelerini yapmadıklarından MÜNFESİH duruma yani kendilerini fesh etmiş duruma düşmüşlerdir.Başkası olup ta kendisi olamayanların hazin durumu ortadadır.Sonuçta emeklerimize yazık etmişlerdir.

haylaz

21 Kasım 2018 Çarşamba 00:30

yalvaç diye yazana yalvacı yalvaç yapan tekin bayram dersen sende onun yanında nemalananlardansın bu kesin yoksa kaç kişinin canı yandıilk dönemdeki süslemeler hariç daha sonraki dönemlerinde ne yaptı gösterin yalvacın en az on yılı heba oldu otel yıkılacak bekliyor rampalı bomboş huzur evi diye yapılan sonra doğum hastanesi olan bina yıkılacagı günü bekliyorsoguk hava yıkılacak yalvacı yalvaç yaptı diyen söyle bakalım iş alanı olarak nereyi yaptıiki kişi sayesinde mütahit oldu zengin oldular o

YALNIZ KURT

20 Kasım 2018 Salı 21:48

HAYIRLI OLSUN TÜTÜNCÜ BAŞKANIM BAŞARILAR DİLERİM.

Eskici

20 Kasım 2018 Salı 21:05

İlhan YÜKSEL, Yalvaç teşkilatı için iyi bir seçimdir. Başka biri gelirse teşkilatı dağılır.

Yalvac

20 Kasım 2018 Salı 19:13

Yalvacı başkanken yalvaç yapan tekin bayramdır ondan sonra gelen ne yaptı yalvaca

haylaz

20 Kasım 2018 Salı 17:15

tekin bayram nereye giderse gitsin karışır bu saatten sonra kaybetmek isteyen onu aday göstersin akıllandı artık yalvaçlı ona oy vermez verecek olanda fırıldak olup çıkar peşinde koşan bir kaç kişidir bunlarıda yalvaçlı iyi bilir adam gibi adam olsun kim olursa olsun seçilir tekin bayramın dolaşmadığı parti kaldımı yalvaçta

ÜLKÜCÜ İYİ PARTİLİ

20 Kasım 2018 Salı 14:54

Şu bir gerçekki İYİ Parti Ispartada Aylin Cesur partisi olmuştur.Genel merkezinden i,l teşkilatına ilteşkilatından ilçe teşkilatlarına kadar hepsi Ayline teslim olmuşlardır.Bayramdaki olayda doğrudur.Aylin ilçe teşkilatına gitmeyerek Çınaraltında bekleyen Tekin Basyramın yanına gitmiş ve önümüzdeki seçimlerde braber çalışma teklifinde bulunmuştur.Aylin için önemli olan parti içindeki Milliyetçi Ülkücülerin etkinliğini kırmaktır.Onuniçin her yola başvurur.

mehmet

20 Kasım 2018 Salı 14:28

ey bahçeli sen ne büyük adammışsın ki bu çapulculara partiyi bırakmadın. şimdi yiyin birbirinizi rezil harifler

ali çelik

20 Kasım 2018 Salı 12:57

yalvaç ta böyle bir söylenti var.Gerçek mi değil mi zaman gösterecek.Yalvaçlının artık ilgi göstermeyeceği kişilerle yola çıkmak için dünü unutmayalım.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR