25 Nisan 2024 Perşembe

ITSO’DAN BİLGİÇ’E TEŞEKKÜR

ITSO’DAN BİLGİÇ’E TEŞEKKÜR

Isparta

Isparta’nın sosyal ve kültürel hayatına çok büyük katkı sağlayacaktır.

Isparta Milletvekilimiz, Plan ve Bütçe Komisyon Başkanımız Sayın Süreyya Sadi Bilgiç’in uzun uğraşları ve çabaları ile ikinci üniversite hayalimiz gerçeğe dönüşmüştür. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olarak bu müjdeden dolayı üyelerimiz adına çok mutlu olduğumuzu ifade ediyorum.

Ispartamız üniversite konusunda oldukça şanslı bir kent. Bu konuda Sayın TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanımız Süreyya beyin ne kadar emek harcadığını biliyoruz ve sonuca ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Süleyman Demirel Üniversitemiz 1992 yılında kuruluşundan bu yana çok büyük başarılara imza atmıştır. Bir ilin kalkınması için üniversiteler çok önemlidir. Süleyman Demirel Üniversitesi de ilin ekonomik ve sosyal hayatına büyük ölçüde damga vurmuştur. 19 fakülte 4 yüksek okul, 21 meslek yüksek okulu 6 enstitü ile 42 araştırma uygulama merkezi ve her yıl 20000’e yakın öğrenci kontenjanı ile SDÜ, Türkiye’nin örgün öğretimde ikinci büyük öğrenci kontenjanı ilan eden üniversitesidir.

Üniversitemizin başarılarını konuşurken yeni bir üniversitemizin kurulacağı müjdesi ile heyecanlandık. Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Ispartamıza, Türkiyemize hayırlı olsun. Ispartamız ikinci üniversitesine kavuşmuştur.

Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyan Türk yüksek öğretim sistemimize girmiş tamamen yeni bir uygulamadır. Bu fırsatın Isparta’da start veriyor olması son derece anlamlıdır. İkinci üniversitemiz uygulamalı bilimler olması dolayısıyla sektörlerimize de destek olacaktır. Ispartamızın ekonomik ve sosyal hayatına çok büyük katkı sağlayacaktır. Başta Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Bey olmak üzere emeğe geçen herkese teşekkür ediyor, Ispartamıza hayırlı olmasını diliyorum.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Talia

26 Nisan 2018 Perşembe 23:00

Son Söz. Teknoloji fakültesindeki bilim insanları yeni kampüste Muhendislik Fakultesi olarak yukarıda bahsettigim 4 bölümü açabilir. Böylece Isparta mıza daha çok ögrenci gelir. Lütfen tasarının bu haliyle meclisten geçmesini durdurun. Yosa yine aldandık ve aldatıldık diyeceksiniz... Saygılarımla...

Talia

26 Nisan 2018 Perşembe 22:59

Sağlık dışında en fazla öğrenci potansiyeli Mühendislik fakültesinin Makina, Elektrik-Elektronik ve İnşaat muh bölümleridir. Yeni oluşturulacak kampüs de muhakkak öğrencilerin tercih ettiği fakülteler ve yüksek okullar olmalıdır. Var olan Teknoloji fakültesinde %75 mühendislik dokt****ı bilim insanlarına ve 23 yıllık atölye-laboratuvarlarına sahiptir. devamı var..

Talia

26 Nisan 2018 Perşembe 22:56

Eeey Isparta lılar. Universiteyi bu halde bölerek halka, esnafa en büyük kötülük yapılmaktadır. Ögrenciye bağlı sektör keriz yerine konmaktadır. İyi şirketler şube açarak güçlenirler. Fakat şuanki durum SDÜ deki öğrenci potansiyeli gün geçtikçe kötüye giden fakülteleri ve myo lari bir araya toplayip erimelerini sağlamak için yapılmış bir çalışmadir. Bunun başta Isparta halkına ve bilim camiasına katkısı yoktur. devamı var...

Davut

26 Nisan 2018 Perşembe 22:25

İyi hoş da adında uygulama olacak bir üniversitede uygulama reel sektör içinde olmalı. Bugün Isparta’da istihdam sağlayıcı yatırımlar çok sınırlı. Üniversite iş dünyası arasında sağlıklı bir ilşki olduğu zaten söylenemez. Umarım bu kurulan üniversite reklam kokan hareketlere kurban olmaz.

Aaaa

26 Nisan 2018 Perşembe 14:21

Yine ısparta da mal sahibi kazanacak garip yine garip apart cilar sevinsin sanayi sanayi alanları da maalesef hiçbir şey yapılmıyor yine daire sahibi kazanacak isparta da elde var sıfır

Esnaf

26 Nisan 2018 Perşembe 11:05

Bende itso ya teşekkür ediyorum bilgiçe teşekkür ettiği için....

Isparta lı

26 Nisan 2018 Perşembe 08:29

Rahmetli Şevket DEMİREL in İsl****öy e yapacak olduğu fakülteler ne oldu acaba merak ettim de??

Vatandaş

26 Nisan 2018 Perşembe 02:22

Sanayi gelsin. Üniversite yatırımı gereksiz. Isparta’yı teşvik bölgesine alabilirsiniz. Üniversiteden apartçı ve cafeci geçiniyor. Sanayi gelirse binlerce aile doyar.

Ispartalı öprenci

26 Nisan 2018 Perşembe 00:41

Zaten kurulu olan üniversiteyi 2 ye bölerek 2. Üniversiteyi açmış olmuyorsunuz. Önemli olan 2. Üniversiteyi inşaa etmektir. Mevcut olanı 2 ye bölmek nedir?

cezmi

26 Nisan 2018 Perşembe 00:21

Isparta için şehrin reklam ve tanıtımı için güzel bir gelişme emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Fakat yılda 20.000 öğrenci alan SDÜ bölünmek suretiyle bu kontenjandan düşecek yani yeni açılacak olan ISUBÜ'ye kayacak bazı kontenjanlar. Bu sebepledir ki yeni açılacak olan ISUBÜ'nün yeni bir alana yeni binalarla kurulmasının daha faydalı olacağı kanaatindeyim. Örn: Akkent Toki-Kuleönü arası ISUBÜ'ye tahsis edilerek kurulması planlanan Uygulamalı Bilimler için gerekli boş araziler sağlanabilir.

Ispartalı

26 Nisan 2018 Perşembe 00:14

İkinci üniversite değil olan üniversiteyi ikiye bölmek algı yaratmayın

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR