20 Nisan 2024 Cumartesi

ITSO KARŞI

Bu net duruşlarının projenin gündeme gelmesinden bu yana aynı olduğunun altı çizilen ITSO Meclisi açıklamasında “şehir ile üniversite arasındaki köprüyü ortadan kaldıracak, öğrenciyi ticari gereklilikler için üniversite içerisinde tutacak bu projeye karşıdır.” Ifadelerine yer verildi.

Isparta

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi, SDÜ’nün doğu yerleşkesi içerisine yapmayı planladığı apart ve alışveriş merkezi projesiyle ilgili bir açıklama yaptı. ITSO’nun açıklaması şöyle: ITSO Meclisi, Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğü'nün Doğu yerleşkesi içerisindeki yaklaşık 50 bin m2 lik eğitim alanı üzerinde yapmayı planladığı ticari amaçlı apart ve alışveriş merkezi projesi için verdiği mücadeleyi yakından izlemektedir.

İlgili meslek komitelerimiz, meclis üyelerimiz ve yönetim kurulumuz şehir ile üniversite arasındaki köprüyü ortadan kaldıracak, öğrenciyi ticari gereklilikler için üniversite içerisinde tutacak bu projeye karşıdır. Bu net duruşumuz, projenin gündeme düştüğü günden bu yana aynıdır.

Isparta Belediyesi Encümeninin, içerisinde özel apart ve alışveriş merkezi bulunan bu proje için istenilen üst kullanım hakkı onayına karşı duruşu şehir için memnuniyet vericidir. Şehir esnafını düşünerek gösterilen bu duyarlılık iş dünyası olarak bizleri de mutlu etmektedir. Bizler de bu doğrultuda, Üniversitemizin dünya ve ülke genelinde geçerliliği olan ve bilimsel proje çalışmalarıyla ismini duyuran bir eğitim kurumu olması gerektiğini düşünmekteyiz. Üniversitenin ticari kaygılar taşıyan faaliyetlerle gündeme gelmesi üzücüdür.

SDÜ yönetiminin, böyle önemli bir projeyi oldu-bittiye getirmeden, konunun geniş platformlarda tartışıldıktan sonra gündeme getirmesi, ihtiyaçsa gerekçelerinin net bir şekilde ortaya konması gerekmektedir. Isparta'nın ve üniversitemizin geleceğini ilgilendiren bu konuda yapılan girişimlerin ve planlamaların şehrin yararına olacak şekilde bir kez daha değerlendirmeye alınmasını bekleriz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

APART

17 Ekim 2014 Cuma 15:43

resimlerdeki arkadaşların apartları olduğundanmıdır bu birliktelik.

esnaf

17 Ekim 2014 Cuma 13:58

İşte Isparta nın özlediği beklediği birliktelik,dayanışma örneği.Şehrin menfaatine ters bir konuda yanlışa yanlış diyen bir topluluk.Beyler sizi tek tek tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum.Bugüne kadar sahip çıktığınız tüm sorunlarda elde ettiğiniz başarıyı bu konuda da göstereceğinize inanıyorum.Allah yardımcınız olsun.Size oy verenlerin yüzünü kara çıkartmadığınızın bir resmidir bu duruşunuz.Bu birlikteliğinize gıptayla bakan ve hasetlenenlere de kapak olsun bu duruşunuz.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR