26 Nisan 2024 Cuma

ITSO BAŞKANI BAŞDEĞİRMEN ADAYLIĞINI AÇIKLADI

ITSO BAŞKANI BAŞDEĞİRMEN ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Isparta

ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, 7 Ekim 2017 tarihinde yapılacak olan Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı seçimlerinde tekrar adaylığını açıkladı. 2013 yılındaki gibi "Beyaz" liste ile tekrar seçime girecek olan Başkan Başdeğirmen ve ekibi, ilk günkü gibi aynı heyecan ile çalıştıklarını söyledi.

Başkan Başdeğirmen bugün ITSO Toplantı Salonu'nda gazeteciler ile bir araya geldi. Adaylığını açıklayan Başdeğirmen, gazetecilerin sorularını yanıtladı. 4 yıllık görev süreci boyunca hem ekonomik hem de sosyal faaliyetlerini anlatan Başdeğirmen, gelecek 4 yıl içinde üyelerden destek istedi. 

Düzenlediği basın toplantısında konuşan Başdeğirmen, “Yeni dönemde daha iyi çalışmalarla Isparta’mıza hizmet etmek istiyoruz. Hep beraber aynı düşünce ve fikirlerle sadece şehrimizin ve ülkemizin gelişmesi ile alakalı çalışmalar yapmak için tekrardan bu göreve talibiz” dedi.

ITSO Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Başdeğirmen “Ticaret ve Sanayi Odamızın seçim tarihi 7 Ekim. Yeniden bir Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri yapılacak. 4 yıl önce üyelerimizi teveccühü ile göreve gelmiştik ve o günden bu güne kadar verilen bu görevi layıkıyla yerine getirmeye çalıştık. Bugüne kadar üzerimize düşen görevleri yaptığımız inancıyla bugün buradayız. 4 yıl içerisinde vermiş olduğumuz sözler vardı. Bu sözleri yerine getirdik ve yüzümüzün akıyla sizlerin karşısındayız. Isparta’mızın gelişmesi ile alakalı birçok proje ürettik. Bu projeler içerisinde kendi başımıza yaptıklarımız da vardı. İşbirliği yaparak Isparta’mıza vermiş olduğumuz hizmetler de vardı. Isparta’mızın ekonomisinin büyümesi, şehrin gelişmesi ve bizim üzerimize düşen vazifeler içerisinde bu gelişmelere ayak uydurup, yeni gelişmelerle farklı bir şekilde büyüyebilmek amacımızdı.

Yeni dönem için de, hizmet kalitemizi artırarak, daha iyi hizmetler yapmak istiyoruz. Onun için 7 Ekim’de olan seçimlerde tekrar göreve talip olduk. Bizler 46 meclis üyemiz ile beraber, hiçbirimiz birbirinden ayrı düşünmeden, ortak kararlarla, istişarelerle bugüne kadar bu vazifelerimizi yerine getirdik. Sadece ekonomi değildi bizim konumuz. Biz Isparta’ya ve ülkemize hizmet edebilmek için gerekli olan sosyal faaliyetlerde bulunduk, sporun, eğitimin ve turizmin içerisinde de bulunduk. Birçok projeleri başarı ile sonuçlandırarak, hem şehrimize hem de ülkemize katkı sağlayan sonuçlar aldık.

Yeni dönemde daha iyi çalışmalarla Isparta’mıza hizmet etmek istiyoruz. Hep beraber aynı düşünce ve fikirlerle sadece şehrimizin ve ülkemizin gelişmesi ile alakalı çalışmalar yapmak için tekrardan bu göreve talibiz.” dedi

SEÇİMLER YENİ BİNADA

7 Ekim’de yapılacak olan seçimler Ticaret ve Sanayi Odamızın yeni binasında yapılacaktır. Sandıklarımız bu bina içerisinde olacaktır. Bizim seçim rengimiz önceki dönemde olduğu gibi beyaz oy pusulası ile seçime katılacağız. Tüm üyelerimize 7 Ekim’de yapılacak seçime katılmalarını, oy kullanmalarını istiyorum.

Önceki dönemlerden farklı olan bir seçim oldu bu sene; KHK yayımlandı. Daha önceden, son 2 yılını doldurmayan üyelerimiz, seçme hakkına sahipti, seçilme hakkına sahip değildi. Yeni çıkan KHK ile son 2 yılını doldurmayan üyelerimiz, hem seçme hem de seçilme haklarından mahrum olacaklardır. Buradaki değişiklik son 2 yıl içerisinde bize üye olanları kapsamaktadır. Ondan önceki üyelerimizi kapsamıyor. Üyelerimiz dikkat etmesi gereken bazı hususlar var. Biz seçim kurulundan listeleri aldıktan sonra, o listelerde herhangi bir şekilde listelerde değişiklik yapılması söz konusu değil.

Biz seçim kurulundan 20 Eylül’de listeleri alacağız. Ayın 20’sine kadar üyelerimiz askıya çıkardığımız listelere bakarak eksiklikleri var diye bakabilirler. Böyle bir durumda bize müracaat edebilirler. Maliyeye kaydı ve vergi numarası olmasına rağmen listeye vergi numarası girmediyse o kişi seçme ve seçilme hakkını kullanamaz. Ayrıca imza sirkülerindeki noter kanalıyla yapılan yetki belgelerindeki süreleri dolmuşsa onlar da seçme ve seçilme hakkını kullanamayacaklar. Üyelerimiz bu durumlara dikkat ederlerse oy kullanabilirler.

3 BİN 500 ÜYE OY KULLANACAK

5437 üyemiz var. bu üyelerimizden yaklaşık 3 bin 500 tanesi oy kullanma hakkına sahip olacak. ayrıca 17 komitemiz var. 7 Ekim’de sabah 09.00’da sandıklar açılacak, akşam saat 17.00’a kadar hakim huzurunda resmi bir seçim yapılacak. Sandıklar da seçim kurulu yetkililerince açılacak ve sonuçlar açıklanacak. Sonuçlara 3 günlük itiraz süresi var. 3 günün sonunda sonuçlar kesinleşmiş olacak. daha sonra seçilen ekip yönetim kurulu başkanını, meclis başkanını, yönetim kurulu, meclis başkan vekilini, disiplin kurulunu tespit edip kamuoyuna açıklayacak. 17 komitede 46 meclis üyesi seçilecek.

Henüz aday olma süreci bitmiş değil. Aday çıkabilir. Ama şuanda bizim dışımızda adaylık açıklaması yapan olmadı. Fakat bu olmayacak değil. Son güne kadar aday çıkabilir. Şuanda sadece biz adaylığımızı açıkladık.

4 yıl öncesindeki seçimlerde başkanlık ve yönetim kurulu yarışı vardı. Bu yarış içerisinde üyelerimiz bizi uygun gördüler. O zaman 17 grubun 17’sini kazanarak, 46 meclis üyemizle göreve başladık. 46 meclis üyesinin tamamının bize verilmesi bize olan güvenle birlikte sorumluluğumuzun çok büyük olduğunu göstermişti. Isparta’ya yapabileceğinizin daha fazlasını yapmak zorundasınız diye bir mesaj almıştık. 4 yıl içerisinde en iyiyi yapmak için çok mücadele verdik. Ekonomi Kampüsü binasını yaptık. Bu binayı hizmet kalitemizi çok daha iyiye götürebilmek, Isparta’nın vizyonuna vizyon katmak ve üyelerimize yakışan neyse onu yapmak istedik. Düşüncemiz sadece ITSO üyeleriyle alakalı değildi. Proje aşamasında burası Isparta’nın sosyal ve yaşam alanı olsun, ticaretle alakalı herkes burada olabilsin düşüncemiz vardı. Allah bunu bize nasip etti. Burada bizim dışımızda 11 tana daha kurum var.

EĞİTİME DESTEK VEREN KURUM

Eğitime de hizmet veriyoruz. ITSO’da daha önce 2 dönem başkan yardımcılığı yaptım. O dönemlerde de Isparta’mıza 5 okul kazandırdık. Bir tanesi Hafız Demiralay İlköğretim Okulu idi. Komite olarak okulu yapmak için bana görev verildi. Devlet vatandaş işbirliği ile yapılacak bir okuldu. O günkü sayın valimiz bir yıl içerisinde kabasını siz yapacaksınız sonra incesini biz yapacağız dedi. Biz okul yapımına başladık. Vatandaşlarımızdan para toplayarak 6,5 ay içerisinde okulun anahtarını milli eğitime teslim ettik. Bizim insanımız kadirşinas. Böyle güzel şeyler yapılacağı zaman arkasında duran insanlarımız var. ITSO olarak Isparta’mıza ilk okulu böyle hediye ettik. Onun dışında İstanbul Ticaret ve Sanayi Odası’nın Türkiye’de yapmak istediği 8 okuldan birisini Isparta’ya kazandırdık. O okulumuz da Şehit Mustafa Gözütok Ortaokulu’dur. Ayrıca vatandaşlarımız ve devletimizle birlikte Tenzile Erdoğan Öğretmen Lisesi’ni yaptık. Bu arada Hukuk Fakültesi’ni inşa ettik. Gül Küçük Sanayi Sitesi içerisindeki mesleki okulun yapılmasını sağladık.

KÖPRÜ VAZİFESİ GÖRÜYORUZ

ITSO sadece para ve ekonomiyle alakalı şeylerle uğraşan bir kurum değil. Şehrin içerisinde yapılması gerektiğini düşündüğümüz şeylerle ilgili üst makamlara bildirip, bunların daha iyi şekle getirilmesinde ricacı oluyoruz. Bizler icracı makamlar değiliz ama ricacı makamlarız. Köprü vazifesi gören kurumlarız. Biz sadece üyelerimizin ihtiyacı olan belgeleri vermekle yetinmiyoruz. Bizim asli görevimiz üyelerimize ihtiyaç olan belgeleri vermektir. Ama biz ne yaptık? Son 4 yıl içerisinde 500 tane üyemizi 30 ülkeye götürdük. Oralardaki ekonomik gelişmeler ve yeniliklerle ilgili bir çok etkinlik yaptık. Üyelerimizin ufuklarının açılması, vizyonlarının değişmesi için çalışmalar yaptık. Fuarlara katıldık. Ekonomi Bakanlığı ile URGE projesi yaptık. Elmacılığımızın gelişmesiyle alakalı yaklaşık 20 ülkeye elmacı, soğuk hava depocu ve elma ticareti yapanları götürdük. Potansiyel alıcı ülkeleri Isparta’mıza getirdik. Satış için onlara pazarlama yaptık. Hindistan’a hiç elma satmamışken şimdi bu proje sayesinde elma satıyoruz. Arap ülkelerinin birçoğuna kendimizi anlattık ve onlara şuanda elma satıyoruz. Şuanda mobilya alanında URGE projesi yapıyoruz. Mobilya sektörünü dünyaya tanıtacağız. Arkasından değişik sektörlerde URGE projesini yaparak üretici ve işletmecilerimize destek olmaya çalışıyoruz. Biz birçok çalışmada aracı kurum olduk. Yeni dönemde çalışmalarımızı daha ileriye götürmek için bizimle daha ileriye gitmek isteyen arkadaşlarımızla çalışmak istiyoruz. Şehrimizi de bir adım ileriye götürmek için bu işin mücadelesini vermek istiyoruz.” dedi

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

ÇAKIR-REIS

14 Eylül 2017 Perşembe 18:27

CESARET HERŞEYİN ÜSTÜNDEDİR. HAYIRLI OLSUN.

Esnaf

14 Eylül 2017 Perşembe 17:12

Başkanım çünür esnafı olarak zor durumdayız kolçelik çünür arası yan yol çalışmasının acil bitirilmesi için belediyeye lütfen baskı yapın esnaf olarak dayanacak gücümüz kalmadı

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR