24 Nisan 2024 Çarşamba

İSYAN ETTİLER !

İSYAN ETTİLER !

Isparta

Yaz mevsiminde yeterince elma bahçelerini sulayamamaktan şikayet eden üreticiler Sulama Birliği yöneticilerinin yolsuzluk yaptığını ileri sürerek Savcılığa suç duyurusunda bulundu ve isyan etti

 

Bağıllı, Madenli, Yaka ve göle uzak kalan köylerde elma üreticiliği yapan çiftçiler bahçelerine yeterli su verilmediğini elmaların tehlike altında olduğunu belirterek Sulama Birliği yönetimine ateş püskürdü.Birlik yöneticilerinin üyelerden topladığı sulama ücretlerini elektrik şirketin ödemediğini bu nedenle sık sık elektrik ile ilgili problemler çıkması üzerine bahçelere su verilemediğini ileri sürerek Savcılığa şikayete geldiler.

 

Gerekirse Yolu Kapatacağız

 

Bu yıl elma üretiminin ülkenin çoğu yerinde iyi olmamasına karşılık Gelendost’ta gayet iyi durumda olduğunu ancak yeterli su verilemezse elmaların büyüyemeyeceğini ve çöpe gideceğini ileri süren köylüler ‘Sesimizi duyurmak için çok çaba sarfettik. Konudan Gelendost Kaymakamı ve Belediye Başkanının da haberi var ama gelin görün ki kimse bir şey yapamaz halde.Savcılığa Sulama Birliği yönetiminin usulsüzlükleri ile ilgili şikayettebulunmaya geldik. Savcı bey bizimle yakından ilgilendi ve yazılı olarak şikayette bulunmamızı istedi. Eğer bundan da sonuç alamazsak Konya-Isparta yolunu kapatacağız. Eylemse eylem ne gerekiyorsa yapacağız’ dediler.

 

HAFTADA EN AZ 2 KEZ SU VERİLMEK ZORUNDA

 

Sulama Birliğine düzenli ödeme yaptıklarını ileri süren elmaüreticileri verdikleri ücretin karşılığını yeterince alamadıklarını savunarak,‘Gelendost ilçe merkezinin bir bölümü ve göle yakın bölümlerde sürekli subulunurken bizim gibi uzak noktada kalanlara haftada 1 kez su veriliyor onu datam randımanlı alamıyoruz. 1 saat ya akıyor ya akmıyor. Halbuki bu sıcak havadaen az 2 kez su vermek gerekir. Şu anda elmanın tam büyüme zamanı suya ihtiyaç duyduğu bir dönemdeyiz. Su verilmezse bu güzelim elmalar büyüyemedikleri için hepsi çöpe gidecek yazık günah’ şeklinde konuştular.

 

YÖNETİM LÜKS İÇİNDE YAŞIYOR

 

Sulama Birliği yöneticilerinin lüks içinde yaşadığını ifadeeden köylüler ‘Bu arkadaşların yaşam tarzlarına gidin bir bakın lüks içerisindeyaşıyorlar. Bu değirmenin suyu nereden geliyor diyen yok.Birliğin öyle birtüzüğü var ki bunlara ne Kaymakam, ne Tarım Bakanlığı kimse denetleyemiyor. Bunasıl bir tüzük ki kanunlardan daha üstün oluyor. O kadar şikayete rağmen hiçkimse bir şey yapamadı. Buradan Tarım Bakanına sesleniyoruz, bizim elmalarımızın hali ne olacak? Bize bir yol göstersin’ diyerek sitemde bulundular.

 

BİRLİĞİN AKEDAŞ’A BORCU VAR

 

Köylüler, Sulama Birliği’nin üyelerden topladığı ücreti elektrik şirketinden gelen faturaya yatırmak yerine naylon faturalarla usulsüz harcama yaptığını durum böyle olunca da elektrik şirketinin taahhütname bedeli almadan elektrik vermediğini iddia ederek, ‘Yetkililer gelsin bu Birliğin tüm evraklarını didik didik etsinler. Çok şey çıkacağına eminiz’ şeklinde kesinkonuştular.

 

ŞİKAYET DİLEKÇESİ VERİP ŞİKAYETÇİ OLACAKLAR

 

Yalvaç Adliyesi’nde Cumhuriyet Savcısı ile bire bir görüşen köylüler Savcının ‘-yazılı şikayette bulunun’ önerisi üzerine köylerine dönerekimza toplayacakları ve şikayetçi olacakları öğrenildi.

 

Nurettin Arkan / Yalvaç

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

**lonely**

22 Ağustos 2014 Cuma 19:56

fotografta bulunan ve eylem yapmaya calısan vatandasların hepsinin sulama birliğine borcu var ordan sulama birliğii yolsuzlukla suclayacaklarına önce kendi borclarını ödesinler..

elmaci

23 Ağustos 2014 Cumartesi 21:23

Biz borclarimizi eksiksiz oduyoruz hatta bu donemin borcu gelmeden para toplanip tedasa teminat gosterildi ama para yetersiz geldigi icin tedas kabul etmedi lutfen bilir bilmez yarum yappmayiin

güler geçerim

22 Ağustos 2014 Cuma 14:57

hadi be ordan , denir ancak bu eylemeee...

Gelendost

22 Ağustos 2014 Cuma 14:30

Helal olsun gelendostlulara da belediye yönetimi nerde bu konuda ne yapmışlar acaba merak konuusu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR