19 Nisan 2024 Cuma

İşverenler Bu habere dikkat!

İşverenler Bu habere dikkat!

Isparta

Suriyeli kaçak işçi çalıştırana ceza

Kamuoyu Suriyeli mültecilere Türk vatandaşlığı hakkı verilip verilmemesi yönündeki tartışmalarını sürdürürken, mültecilerle ilgili işverenlere önemli bir uyarı geldi. İŞ-KUR Isparta İl Müdürü Hüseyin Ergin, izinsiz mülteci çalıştıranlara 8 bin 848 lira para cezası kesildiğini söyledi.
Ailesine bakmak zorunda olan erkek mülteciler ise iş arıyor. İşçilerin çok da bir seçeneği yok. Hepsi 'ne iş olsa yaparım' diyor ve sigortasız hatta çoğu zaman asgari ücretin altında çalışıyorlar. 
Ancak izinsiz mülteci çalıştırmanın ağır cezaları var. Suriyeli mültecilerin sadece mevsimlik tarım ve hayvancılık işlerinde çalıştırılabileceğini dile getiren İŞ-KUR Isparta İl Müdürü Hüseyin Ergin, “Ancak diğer işlerde izinsiz çalıştırılmaları halinde 8 bin 848 lira işverenlere para cezası kesiliyor” dedi.
İŞ-KUR İl Müdürü Ergin, yabancı uyruklu işçi çalıştırmak isteyen işverenlerin resmi prosedürü izlemesi gerektiğini belirtti.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

gül bahçesi

11 Temmuz 2016 Pazartesi 13:53

sayınarkadaşlar.kamuoyundaoluşturulan Suriyeli ve arapdüşmanlığı algısı halka yerleştirilmeye çalışılıyor.Halbukibugün bizim bazı arkadaşlarımızın Suriyelilere bakışaçısından daha aşağılayıcı şekilde bazıAvrupalılar bize bakıyor.Zihniyet aynı.Bizim vatandaşlarımız Avrupadavatandaşlık elde edebiliyor mülkedinebiliyor.PekiAvrupadaki ırkçı örgütlerin vatandaşlarımızıdışlamasını hazmedebilirmiyiz.Araplarıdışlayıpnekadar onlara yaranmayaçalışsanızdaonlargibiolmayaçalışsanızda Avrupayayaranabilirmisin

Burak

11 Temmuz 2016 Pazartesi 00:50

Gönderin gitsin bunları

DUMRUL

10 Temmuz 2016 Pazar 22:32

devlet yardım yapıyor diye biliyorum neden kamplarda kalmıyorda buralara geliyorlar acıyorum diyenlere vatanı için savaşıp şehit olmak varken ne işi var buralarda

ıspartalı hemşerilerim

10 Temmuz 2016 Pazar 16:32

çünkü karınız kızınız , küçük çocuğunuz,erkekkız fark etmez , risk altında Allah muhafaza.....anlayana....

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR