29 Mart 2024 Cuma

İŞTE YENİ MÜDÜRÜN YOL HARİTASI

İŞTE YENİ MÜDÜRÜN YOL HARİTASI

Isparta

Çiçeği burnunda SGK İl Müdürü Mustafa Durgut, hedefleriniaçıkladı. Durgut, 38 yıllık Ankara bürokrasi tecrübesine güvendiğinibelirterek, ‘’Isparta’da aylık bağlamada, işverenin primlerini yatırmasında vedavranış konularında büyük sıkıntılar yaşanmış. Biz günlük iş yaparakvatandaşın talebine en geç 1 hafta içinde dönmeyi planlıyoruz’’ dedi.

SGK İl Müdürü Mehmet Bayram’ın ardından Isparta’ya atanan ve38 yıldır Ankara’da üst kademelerde görev yapan Mustafa Durgut, geçtiğimizhafta Çarşamba günü görevine başladı. Görevine başlayalı daha 10 gün olmasınarağmen müdürlükte yaşanılan büyük sıkıntıları hemen tespit ettiğini bildirenDurgut, yol haritasını hazırladığını söyledi.

‘’TEMEL HEDEF; VATANDAŞIN TALEBİNE HEMEN CEVAP VERMEK’’

Nerede sıkıntıların yaşandığını tespit ettiğini ve bu anlamda ekibiyle görüştüğünü belirten Durgut, ‘’Gördüm ki bir şeylere müdahaleetmem gerekiyor. Bugüne kadar çok şey yapılmış. Ama aylık bağlama ve hizmetalmada büyük noksanlıklar var. Öyle ki bilgisayara girişler bile oldukça sıkıntılı olmuş. Ayrıca sistem çok yavaş işliyor. Hemen bir format hazırladımve arkadaşlarıma verdim. Şimdi hedefimiz 3 gün içinde aylık bağlamak. Bu 1haftaya da uzayabilir. Şimdi ise 1 ay geçmesine rağmen sonuç alınamıyor. Ben memurumu hızlandırıp geri kalan zamanını da kendine vakit ayırmasını,düşünmesini sağlayacağım’’ dedi.

‘’İŞVERENLE OLAN DİYALOGUMUZU DÜZELTECEĞİZ’’

Öte yandan işverenle olan diyaloglarda sıkıntılar yaşandığını ve öncelikle davranış konusunu çözeceğini bildiren Durgut, ‘’Bizkarşımızdaki insanı korkutmamalıyız. Onu aksine kazanmalıyız. İcra konularıvar. Adamın ekmek teknesini elinden alırsan sana ne borcunu ödeyebilir ne dehayatını idame ettirebilir. Vatandaş kurumdan çıkarken kızarak çıkıyorsa bizyanlış yapıyoruz demektir. Ama buradan yüzü gülerek çıkıyorsa biz o zamanişimizi yapıyoruz demektir’’ diye konuştu.

YENİ BİNADA SIKINTI VAR

Son olarak tadilata giren ve yenilenen binalarındasıkıntılar olduğunu da ileri süren Durgut, ‘’Yeni binamızda da sıkıntı var.Biraz acele edilmiş. Yaklaşık 2 milyon TL gibi bir para harcanmış. Ama aceleedilmeseydi ki Belediye’den arsamıza yeni bir arsa almışız 4 milyon TL’ye sıfırbina yapılırmış. Ayrıca bina 2 aydan önce de biteceğe benzemiyor. Bunu daaşacağız. Yeni yerimize geçtikten sonra her şey daha farklı olacak. 26 şefliğintüm unsurlarında günlük olmayı istiyorum. Vatandaşım bunu hissedecek. Ama yenibinamıza geçtiğimiz zaman’’ şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

ali

07 Temmuz 2014 Pazartesi 14:32

hiç bişeyi çözemezssin çünkü sgk çalışanlarının çoğu eğitimsiz aynı soruya 5 farklı cevap alıyorsun.önce onları eğit

hasan

06 Temmuz 2014 Pazar 21:51

bizler haftada 45 saat yerine 54 saat çalışıyoruz asgari ücret şikayet ettigimiz zaman müfettiş gelmeden haber veriyorsunuz gelenler bir çay içip gidiyor

is veren

06 Temmuz 2014 Pazar 18:18

sgk da isverene ipc uygulamak icin ve isvereni bitirmek icin bir cete o****urulmus.denetmenler ozellikle bir mudur yardimcisi paralelci cetedir.bunlar kapattigim isyerine yillar sonra husumet yapmis ve suan davalik olmuslardir.benim ricam bunlari cezalandiralim ordan surelim mudurum.tesk. edeeim.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR