27 Nisan 2024 Cumartesi

Başdeğirmen ‘minibüs ve 5 liraya ulaşım’ vaatleriyle ilgili konuştu

Başdeğirmen ‘minibüs ve 5 liraya ulaşım’ vaatleriyle ilgili konuştu

Isparta

Isparta Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, S.S. 18 Nolu Halk Otobüsleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Faruk Daşdöner, kooperatif esnafı ve şoförleri ziyaret etti. Başkan Başdeğirmen, 65 yaş ve üstü vatandaşların halk otobüslerinden ücretsiz yararlanması uygulamasının 31 Mart’tan sonra da devam edeceğini ifade ederken, bazı adayların ‘minibüs getireceğiz, ulaşımı 5 liraya düşüreceğiz’ gibi vaatleriyle ilgili “Ezbere, bilmeden, görmeden konuşuyorlar” dedi.

Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, esnaf ziyaretlerine S.S. 18 Nolu Halk Otobüsleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi ile devam etti. Şehrin toplu ulaşımını sağlayan esnaf ve şoförlerle bir araya gelen Başkan Başdeğirmen, karşılıklı görüş alışverişinde bulundu, yeni dönemde yapacakları projelerden bahsetti.

S.S. 18 Nolu Halk Otobüsleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Faruk Daşdöner, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in Isparta esnafının gönlünde taht kurduğunu ve esnaf dostu olduğunu söyledi. 2019 yerel seçimleri öncesinde Başkan Başdeğirmen’e problemlerinin yer aldığı bir dosya takdim ettiklerini hatırlatan Daşdöner, “Bugün başkanımızın sayesinde çok şükür o dosyamız yok. Sayenizde tüm dertlerimizi, problemlerimizi sizlerle birlikte aştık. Beraber yol yürüdüğümüz 5 yıllık süre zarfında tüm zorluklara birlikte göğüs gerdik. Dünyayı saran Covid-19 salgınına birlikte göğüs gererek o problemleri beraber atlattık, savaşlardan dolayı ülkemizi saran ekonomik sorunları birlikte aştık. En son asrın felaketi 6 Şubat depremindeki ülkemizi saran tüm problemleri birlikte aştık. Bugün zor da olsa tekerimizi döndürebiliyorsak sizlerin sayesinde. İyi ki varsınız başkanım. Önümüzdeki yeni dönemde tekrar çıkmış olduğunuz bu kutlu hizmet yolunda muvaffak olmanızı canı gönülden istiyoruz. Tüm Isparta esnafımız gibi Halk Otobüsü Kooperatifi esnafımız da tevazu ve samimiyetin yanında olacaktır. Allah yar ve yardımcınız olsun başkanım” dedi.

Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, halk otobüsü esnafının pandemi ve diğer zorluklar karşısında özverili bir şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. Başkan Başdeğirmen, “Sizler pandemide biz sefere çıkmıyoruz, çalışmıyoruz demediniz. Esnaflıktan gelen bir kişi ve ekip olarak problemlerinizi anlayarak bugünlere geldik. Bizimle olan işlerinizde sizlere zorluk çıkarmadık. Sizlere katkılar sunduk. Burada istihdam sağlıyorsunuz en az 100’e yakın şoför çalışıyor. Esnaf ve diğer çalışanlarla buradan bin kişi ekmek yiyor. Bunun bilincinde olarak bin eve giden helal, zor kazanılan ekmeğe destek vermeye devam edeceğiz” ifadelerinde bulundu.

65 yaş ve üstü vatandaşların halk otobüslerinden ücretsiz yararlanması için Belediye Meclisi’nde 31 Mart 2024 tarihine kadar karar aldıklarını hatırlatan Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, yerel seçimlerden sonra da ücretsiz taşımanın devam edeceğini vurguladı. Başkan Başdeğirmen, “Seçimden sonra 65 yaş ve üstü vatandaşlarımızın ücretsiz taşımasını bitirecekmiş diyorlar. Biz böyle bir şey dedik mi, siz duydunuz mu? Biz bu kararı devam ettireceğiz. 31 Mart’a kadar kooperatifimizle anlaştık, 31 Mart’tan sonra da sizlerle anlaşmamızı devam ettireceğiz. Büyüklerimiz bizim değerlerimiz” şeklinde konuştu.

Bazı belediye başkan adaylarının ‘minibüs hattı getireceğiz’ gibi vaatlerde bulunduğunu kaydeden Başkan Başdeğirmen, “Minibüs hatları getireceklermiş. Diyelim ki otobüsü kaldırdık. 1 otobüsü 6 minibüs karşılıyormuş, 100 otobüsü 600 minibüs karşılar. Diyelim ki 600 minibüsü koyduk Mimar Sinan Caddesi’nden o minibüsleri bir geçirin. Minibüs olan yerlerdeki o korna seslerini bir duyun, o kavga, dövüşleri bir görün. Oralardaki trafiğin keşmekeşliğini görün. Ezbere, bilmeden, görmeden konuşuyorlar. Birisi de otobüs 5 TL olacak diyor. Lastik, yakıt fiyatlarını onlara bir sorun. Konuşulanlara bir bakın emekliye 8 bin lira para vereceğim diyor. 5393 sayılı belediye kanunda böyle bir şey yok. Önceki yönetimin sizlere verdiği zorlukları biliyoruz. 15 yıl belediye başkanlığı yapmış 1 sosyal konut yapmamış, şimdi yapacağım diye her yere asmış. Biz saf mıyız, aklımızla mı oynuyorlar” ifadelerinde bulundu.

Halk Otobüsleri Kooperatifi esnafı ve şoförleri de “Önceki dönemde ne yaşadığımızı biliyoruz, bu 5 senede ne yaşadığımızı biliyoruz. Gelecek 5 yılda ne yaşayacağımızı bildiğimizden rengimiz belli başkanım” diyerek Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen’e destek mesajı verdiler.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Hassas

29 Mart 2024 Cuma 10:02

Kentsel dönüşüm de 5 pilot il içinde Isparta da var demiştiniz ama açıklanan iller arasında Isparta yok.

Kızgın adam...

29 Mart 2024 Cuma 09:07

Isparta Halk otobüsleri ıspartayı teslim almış.Hele hele bu dönemde. Kafakarına göre bazı hatları kapattılar. Bazı hatlarda yarım saatte kalkması gereken otobüsü 1 saatte kaldırdılar insanları yolda bıraktılar. Bir yerde rekabet yoksa ne kalite olur nede hizmet.... Zaten başkanda meclid üyesi adayı olmuş belkeyin yeni sürprizleri.

Hemşire

29 Mart 2024 Cuma 08:35

Bayramın 1. Sabah işe gideceksiniz, örneğin hemşire, asker veya polissiniz ve işi garantiye almak için halk otobüsleri işletmesini 1 gün önce arafe günü arıyorsunuz ve karşıda ki zevzek bayramın ilk günü işe mi gidilir diyor. Hemşire olduğumu öğrenince de gevşek gevşek şaka yaptım diyebiliyor. Ayrıca ilk seferin 9 da olduğunu ve taksi tutup gidebileceğimi de tavsiye ediyor. Gerisini yorumlarınıza bırakıyorum

Oktay BREMEN

29 Mart 2024 Cuma 08:11

Naçizane benim görüşüm, 65 yaş üstü değil de, 75 yaş üstü ücretsiz olsun ve öğrenciler-öğretmenler de yarı fiyat, yani yüzde-elli indirimli olmalı. Türkiye de ortalama ömür artık 85-90 yaş oldu, durmaksızın gelişen tıp sayesinde. Sonuçta 65 yaş günümüzde artık son derece çok genç bir yaş sayılır. ki, öyledir de zaten.

ıspartalı

29 Mart 2024 Cuma 07:25

halıkentten 36 numara geçiyordu kaldırdınız 2 otobüs yapıyoruz şimdi bumu vatandaşa hizmet ve bu otobüs full gidiyordu.kafanıza göre hat kaldırın vatandaşı düşünmeyin.

Ne önemi var

29 Mart 2024 Cuma 05:22

65 yaş üstü nun parasını belediye veriyor otobüs işletmeleri değil bedavaya tadımıyorlar

Vatandaş seçimi bekliyor

29 Mart 2024 Cuma 04:34

Kardeşim bir şehirde tramvay olmayabilir,ama minibüs olmaz mı ya???nasıl bir kartel var burada???

Yayınla, bomba 32!

29 Mart 2024 Cuma 04:17

Isparta Ray yoksa OY YOK!

Murat

29 Mart 2024 Cuma 04:13

Tramvay hattı ne oldu kaybettin başkanım. Komşunuz

Sereyli

29 Mart 2024 Cuma 01:28

BAŞKANIM ÖNCE 1 AYDIR YÜKLEME YAPILAN MAKİNANIZ ONARIMI YAPILMAMIŞ VE BELEDİYECE TAKİBİ VE HEDABI SORULMSMIŞ HALK YAĞMURDA MADUR OLMUŞ HALKI GÖRMEMİŞ BOŞ VAADLERDE BULUNMAYIN BENCE

Trafik ADAM

28 Mart 2024 Perşembe 23:31

Isparta'da Halk otobüsü dendiği akla gelen üç şey yüksek ücret, kalitesiz hizmet, trafik kurallarını hiçe sayan şoförler. Halk Eğitim köşesinde sürekli kuralsız bekleyen otobüsler, turu elinde telefon muhabbetle tamamlayanlar, durağa yanaşırken sinyal nedir bilmeyenler

M.K

28 Mart 2024 Perşembe 23:09

Bindiniz sırtımıza inmek bilmiyorsunuz.Özel aracımızla gitsek 5 liralık yakıt yakacağımız here 15 liraya götürüyorsunuz.Birde yapacak olana çamur atıyorsunuz.

Yoksul

28 Mart 2024 Perşembe 23:07

Akp hükümeti emekliyi bitirdi yaşama hakkı koymadi

Orkun

28 Mart 2024 Perşembe 22:16

Ulen bi seferde doğru yazdığım gerçekleri yazdığım yorumu yayımlasanız olmuyormu.Taraflısınız

Vatandaş

28 Mart 2024 Perşembe 20:56

Isparta'da otobüs fiyatları çok yüksek Konya'da Antalya'da daha uygun otobüsler saatinde gelmiyor gelse bile tıklım tıklım bunlara bir çözüm bulun başkanım

Esnaf 32

28 Mart 2024 Perşembe 16:48

Bilmeden konuşmayalım Halk otobüsleri Faruk Başkanın sayesinde ayakta duruyor servis Araçları ve Okul taşıtı Ticari Taksi.. Halk otobüsün den daha fazla para kazanıyor neden gidip Ticari taksi ve okul taşıtı uğraşın.

öğrenci

28 Mart 2024 Perşembe 15:34

65 yaş üstüne lafım yok lakin onlara ücretsiz olabiliyorsa öğrencilere daha uygun fiyatlı verilebilir verilmeli de kampüs şehrin dışında yürüme imkanımız yok

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR