19 Nisan 2024 Cuma

İŞTE OPERASYONUN DEŞİFRELERİ

“ Süleyman Demirel Üniversitesi'nde hazırlandığı belirlenenen ve Isparta'daki FETÖ operasyonunda ele geçirilen kasetlerin 2011 seçimlerinde sosyal medyaya servis edilen MHP milletvekillerine ait oldukları belirlendi. „

Isparta

 

Isparta'daki paralel yapı operasyonu ile ilgili çarpıcı tespitler yapılıyor.Bunlarda biri de  operasyonda ele geçirilen belgeler arasında Deniz Baykal'ı koltuğundan eden kasetlerin ham görüntülerinin de üniversiteden çıktığı yönünde.Ayrıca Tıp Fakültesinde geçen yıl yaşanan 12 milyonluk yolsuzluğun da bu örgütle bağlantısı olduğu iddia edildi.

Isparta'da yapılan FETÖ operasyonunda ele geçirilen hard disklerde Türkiye'nin gündemini bir süre sarsan olayların da ham görüntüleri ve belgeleri olduğu iddia edildi. Sabah Gazetesinin haberine göre hard disklerde Fettullah Gülen'in el yazısı talimatlarında öldürülen Necip Hablemitoğlu ile ilgili 'Hizmet düşmanıydı" dediği öne sürüldü. Yine CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ı koltuğundan eden şok kayıtların da ham görüntülerinin bu hard disklerde çıktığı ve SDÜ Tıp Fakültesinde geçen yıl yaşanan 12 milyonluk yolsuzluk olayının da bu örgütle bağlantılı olduğu iddia edildi. 

Hatırlanacağı üzere birçok kişinin tutuklanmasına yol açan 12 milyon liralık yolsuzluk operasyonunda bu paralar İstanbul'da 4 hayali şirkete havale edilmişti. Olayın PKK ile bağlantısı olduğu öne sürülürken bugünkü Sabah Gazetesi bu paraların FETÖ'ye aktarıldığını yazdı. 


Isparta Cumhuriyet Savcılığı'nca FETÖ/ PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 5 ilde düzenlenen ve aralarında Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) eski Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ve beyin takımında yer alan 27'si akademisyen, 9 işadamı ve bir muhasebecinin bulunduğu 51 kişinin gözaltına alındığı operasyonunun ayrıntılarına ulaşıldı.


FETÖ ana davasını da etkileyecek olan deliller ise örgütün Süleyman Demirel Üniversitesi'ni montaj ve şantaj merkezine dönüştürdüğünü ortaya çıkardı. Gözaltına alınanlar arasında yer alan eski SDÜ Bilgi İşlem Müdürü Halil Karakoç'un, kaçırmak üzereyken ele geçirilen bilgisayar ve hard disklerinde yapılan incelemelerde, 2011 seçimleri sırasında sosyal medyaya servis edilen MHP'li vekillere ait ilişki görüntülerinin ham ve montajlı halleri bulundu. İncelemeyi derinleştiren polis, görüntülerin servis edilmeden yaklaşık bir ay önce SDÜ Bilgi İşlem Merkezi'ndeki ana bilgisayara kaydedildiğini, ardından da montajlandığını ortaya çıkardı. Hard disklerde çok sayıda çocuk pornosu da bulundu. Örgütün bu görüntüleri şantaj için sakladığı belirlendi. 

GÜLEN'İN TALİMATLARI 

FETÖ'nün siber beyni olarak bilinen Halil Karakoç 'un bilgisayarında, Fetullah Gülen'in bölge imamları ve örgüt mensuplarına gönderilmek üzere el yazısına dökülmüş talimatları bulundu. Gözaltına alınan üst düzey örgüt üyelerinin teknik takibe karşı telefonlarını evlerinde bıraktıkları, bilgisayar kullanmadıkları ortaya çıktı. 

UÇAKTA GÖZALTINA ALINDI 

Bir numaralı şüpheli olarak aranan Altın Başak Eğitim Kurumları Genel Müdürü ve FETÖ/PDY Ege Sorumlusu olarak bilinen Osman Demirhan, Pensilvanya'dan Türkiye'ye dönüşünde İstanbul Atatürk Hava Limanı'nda gözaltına alındı. Çantasında örgüt ile ilgili çok önemli dokümanlar olduğu öne sürülen Demirhan, mahkemeye çıkarılmak üzere Isparta'ya getirildi. Operasyonun kapsamında aranan eski SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Numan Tamer'in operasyon öncesi ABD'ye kaçtığı kesinleşti. Örgütte yer alan öğretim üyesi 3 kişinin de yurtdışına kaçtığı belirlendi. Öte yandan Paralel Yapı tarafından siyaset, iş ve basın dünyasından bir çok ismin yasadışı dinlenmesine ilişkin soruşturmada, tutuklu eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer ve Erol Demirhan'ın da aralarında bulunduğu 15 polisin tutuklanması istendi. 

SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİLER

Hasan İbicioğlu, eski rektör yardımcıları Süleyman Seydi ve Cengiz Kayacan ile örgüte finansal destek sağladığı iddia edilen Altınbaşak Kolejleri'nin kurucusu ve sahibi Bedri Ayhan, ile işadamları Özcan Pınarcı ve Ahmet Bakal'ın da aralarında bulunduğu 9 kişi dün Isparta Gülkent Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. 

FETÖ MÜTEVELLİ HEYETİ!

Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç'in bizzat yönettiği operasyonda gözaltına alınanlar arasında Hasan İbicioğlu'nun yanısıra, eski rektör yardımcıları Hüseyin Akyıldız, İskender Akkurt, Süleyman Seydi, Cengiz Kayacan, eski Yaşam Boyu Eğitim Merkezi müdürleri Fatih Cebeciile Orhan Adıgüzel, eski SDÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Tuğrul Sezer, eski SDÜ Bilgi İşlem Daire Başkanı Halil Karakoç'un da yer aldığı öğrenildi. Gözaltına alınan 9 işadamı ve bazı öğretim üyelerinin "FETÖ Bölge Üst Mütevelli Heyeti" olduğu belirtildi. 

GÖZALTINA ALINMAMIŞ

Isparta merkezli 4 ilde yapılan FETÖ/PDY operasyonunda gözaltına alındığı iddia edilen SDÜ eski Rektör Yardımcısı ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Talip Türcan'ın gözaltına alınmadığı ortaya çıktı. Prof. Dr. Talip Türcan, "Benim böyle konularla işim olmaz. Ben görev süremde sadece işimi yaptım" dedi. 

ESKİ KPSS SAVCISI SAKINAN AÇIĞA ALINDI

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Dairesi, haksız mal varlığı edindiği iddiaları nedeniyle eski Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Şadan Sakınan'ı tedbiren açığa aldı. HSYK 3. Dairesi, daha önce Şadan Sakınan hakkında "mal beyanında tespit edilemeyen artış" nedeniyle soruşturma izni vermişti. Şadan Sakınan hakkındaki iddialarla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan müfettiş raporu tamamlandı. Raporu görüşen HSYK 2. Dairesi, hakkındaki soruşturmanın sağlıklı yürütülmesi için Sakınan'ı tedbiren açığa aldı. Sakınan, "Hakkında soruşturma yapılan hakim ve savcının göreve devamının, yargı erkinin nüfuz ve itibarına zarar vereceğine kanaat getirilirse, HSYK tarafından geçici bir tedbir olarak görevden uzaklaştırılmasına karar verilebileceği" hükmünü içeren Hâkimler ve Savcılar Kanunu'nun 77. maddesi gereğince görevden uzaklaştırıldı. Sakınan, kendisinin yürüttüğü 2010'daki KPSS'deki kopya skandalı ile ilgili soruşturmayı 3 buçuk yıl sürüncemede bırakmış, bir arpa boyu yol alınamamıştı. Ardından ise dosya savcı Yücel Erkman'a devredilmişti. 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

deniz deniz

19 Mart 2016 Cumartesi 16:17

Kirk kisi amerikaya gidince fetocu oluyorsa bir insan ulusalcilarla dans edip, çocuklarını fetonun üniversitesine yerleştirmek için abi kovalarsa, bir ışık ! görüp kendilerine bunları damat olarak secince ne oluyor acaba. ....tanık değilse, müfteri muhbirdir, ihbarı elinde patlayan :)

sdü

19 Mart 2016 Cumartesi 09:26

sdü,bunlarla anılmamalı.bilimle teknoloji yapacak teknokentle,kaliteli üretken beyinlerin çoğalarak ülkeye katkıda yeni buluşlarda ,medikal ve ortodontik ürünlerin geliştirilip yeni fakültelerin kurulup evlatlarımızın mezun olduktan sonra işsiz kalmayacağı yetişmiş kaliteli dünyayı tanıyan üreten beyinlerle anılmalıdır.

delikanli

18 Mart 2016 Cuma 21:39

Zehir zukkum olsun...

Mehmet

18 Mart 2016 Cuma 20:20

Ağlamayın ağlamayınnnn, sırayla yaptığınız kadrolsşmalarınız ortaya çıkıyor, unıversıteyı çiftliğe çevirdınız, bunu herkes bılıyor!

vatandaş

18 Mart 2016 Cuma 13:34

Mhp ile alakalı bilgilerin olduğu iddia edilen bu bilgisayarı halil neden imha etmemiş acaba.Bu operasyonların yapılacağı yaklaşık iki yıldır belli olduğu halde neden yanında taşımış.Montaş dahil bir sürü hinliği yapabilen bu adam bu evrakları vaktinde yok yok etmeyecek kadar aptal mı.Yoksa bu milletimi aptal yerine koyuyorlar.¿

tantuni

18 Mart 2016 Cuma 13:28

ünide olup biteni nede çok bilen varmış. yorumlara bak hele. adeletsizmişde falanmışda filanmış. noldu algı işlerine mi başlanılsın dedi abileriniz. okulu tükettiler suç degilmi bu

ahmet

18 Mart 2016 Cuma 13:10

bütün klavye nöbetçisi fetöcüler toplanmış haberi itibarsızlaştırmak için yorum yazıyorlar inkar ediyorlar millet artık size inanmıyor siz bu ülkenin kanını emdiniz her türlü ihaneti yaptınız şimdi aklınız sıra kurtulmaya çalışıyorsunuz.

selim

18 Mart 2016 Cuma 10:30

bu haber ulusal gazetelerde de aynen yer aldı.bu haber hiç inandırıcı değil.hukuk bilen ,teknoloji bilen birisi için bu iddialar akla muhalif, yalan , asparagas haber.neden?neden mi?aradan 5 yıl geçmiş cemaat böyle hukuki olarak suç teşkil edecek bir şeyi yaptı ise ve hedeflenen amaç gerçekleşmiş ise suç unsuru video kayıtları bugüne kadar neden saklansın , silinmesin.cemaat böyle bir suçu işleyecek ise bu suç için neden üniversitenin bilişim ağı kullanılsın.

ngurkan

18 Mart 2016 Cuma 08:44

Sayın savcı. İbicioğlu ve ekibi başta amerika olmak üzere dunyayı dolaştı. Ibicioğlunun kuyruğundan ayrılmayan bazılarını niye ayrı tutuyorsunuz. Yoksa **** tanık mı oldu bazıları

dURSUN

18 Mart 2016 Cuma 08:23

Üniversitede yüzlerce insan çalışıyor. Suçta işlenebilir, suç, suç işleyenindir. Ama bu insanların tutuklanmasına sesbep olacak hiçbir suç ve delil ortada yoktur. Artık gözünüzü açın; Şuanda AKP mülakat adı altında KPSSsiz veya KPSSde en düşük puanı alan yandaşlarını kamuya dolduruyor, Hakim-Savcılar, Okul müdürleri, Polisler, tüm kamu personeli AKP yandaşı, heryerde torpil kadrolaşma var, sizler hala gözünüzü kapatıyorsunuz. Hergün şehit ve katliamlar var, Suriyede Kürt devleti ilan ettiler.

bir bilen

20 Mart 2016 Pazar 01:13

bu ülkenin genel kurmay başkanını terör örgütü diye hapse attılar **** tanıklarla tsk nın subaylarını hapse attılar keser döner sap döner hesap döner alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste

cavit

18 Mart 2016 Cuma 19:06

kaşıntın mı var...

Vatandas

18 Mart 2016 Cuma 06:59

Pensilvanyaya ne caliskan valiler,ne caliskan kaymakamlar,ne caliskan rektorler,ne caliskan mudurler,ne caliskan gazeteciler gitti gitti geldiler...bunlari isim isim sayarim ey Savci...

AHMET

18 Mart 2016 Cuma 06:19

1 sene çalışmışlarda operasyon yapmışlar. 1 sene değil 2 saat yeterdi, kime sorsanız kimin kim olduğunu zaten söylerdi, polislerde herkesi tanıyor. Siz 1 sene ne çalıştınız? 20 takke 5-10 cdden başka bişey yok. Bunlarda suç değil. Tutuklama için suç ve delil olmayınca iftiralara, dedikodulara sarıldınız. MHP videoları çok önce yüklenmiş, kaldıki suç olup olmadığınıda bilmiyoruz, şimdide Baykal'ı mı üflediniz? Çalışma falan yok, GELEN TALİMATLA AYARLANMIŞ SAVCI-HAKİMLE İNSANLAR KEYFİ TUTUKLANDI.

Kemal deniz

18 Mart 2016 Cuma 02:38

Bu haberi yapan sayın yetkili bir Ispartalı olarak çok komik duruma düşüyorsunuz,haber denilen şeyde biraz araştırma olur. Bu yazdıklarınız komedi

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR