29 Mart 2024 Cuma

İŞTE O HABER ALINAMAYAN ASKER !

İŞTE O HABER ALINAMAYAN ASKER !

Isparta

 

8 Ağustos tarihinde Isparta 49. Piyade Alayına teslim olan,ancak er fazlalığı nedeniyle 14 Ağustos'ta Burdur 58. Piyade Alayı'na gönderilen Er Şahin Ateş'ten haber alınamıyor.

Burdur'a gönderildikten sonra öğle yemeği sonrası bir anda ortadan kaybolduğu söylenilen Er Şahin Ateş'ten bir daha haber alınamadı.Aradan geçen süre zarfında Ateş ailesi, kayıp askerin en son bir banka ATM'sinin güvenlik kamerasında tespit edilmesi üzerine Ankara başta olmak üzere Isparta ve Burdur'da aranmadık yer bırakmadı.

Çocuklarının hayatından endişe eden Ateş Aile çalınmadık kapı bırakmazken, Asker olan çocuklarının bulunması için yetkililerden yardım bekliyor. En son Ankara Ulus'da bir bankanın ATM'sinden para çekerken güvenlik kameralarınca görüntülendiği belirtilen Şahin Ateş'ten o tarihten itibaren haber alamayan ağabeyi Gıyasettin Ateş, "Biz kardeşimi vatan borcunu ödemesi için sağ salim birliğine teslim ettik ancak kardeşime sahip çıkılmadı" diyerek kardeşinin bulunmasını istedi.

Bir haftalık asker olan kardeşinin teslim olduğu birlikten kendilerinin arandığını ve kardeşinin firar ettiğini söylediklerini belirten Ağabey Ateş, "Ben bizzat birliğine gittim ancak firar ettiğine dair hiçbiriz bulamadım. Böyle bir ortamda, askeriye gibi bir yerde böyle bir güvenlik açığının olmaması gerekiyor. Alayda ne Kamera var ne nöbetçi var" dedi.

Kardeşinin profesyonelce hareket edip arkasından hiçbir iz bırakmadan kaçacağına inanmadığını dile getiren Gıyasettin ateş, "Mutlakabirileri yönetiyor, çocuk Malatya'dan başka bir ili bilmiyor. Burdur'dan Ankara'yatek başına bile gitmesi bize göre imkansız" ifadelerini kullandı

Yetkililerin kendilerine yardımcı olmadığından da yakınan Ateş, "Gittiğimiz birçok yerde polis kapıları yüzümüze kapattı ve bize yardımcı olmadı. Bize sürekli 'acele etmeyin, evinize gidin bulursak biz sizeteslim ederiz' diyorlar. Bu çocuğun yaşama şansı her Gün biraz daha azalıyor.Buradan yetkililere seslenmek istiyorum. Eğer bu işin üstüne biraz daha düşerlerse eminim ki kayıp kardeşim daha çabuk bulunacaktır" diye konuştu.

Ailece perişan bir durumda olduklarını söyleyen Ateş, sokak sokak dolaşarak kardeşinden bir iz aradıklarını belirterek, "Lütfen yetkililerde bize yardımcı olsun. Ölü veya diri bize teslim etsinler, biz de tekrar birliğine teslim edeceğiz. Biz vatandaş olarak devlete karşı görevimizi kardeşimi askere göndererek ödedik. Şimdi de, devletin bize karşı olan görevini yerine getirip kardeşimi bulmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Kayıp askerin Dayısı Mehmet Sait Uğurlu ise yeğeninin askeri birlikten nasıl firar ettiğine bir anlam veremediğini ifade ederek "Buçocuk alaydan dışarıya nasıl çıkıyor, nizamiyelerde nöbetçi yok muydu? Orasıbir acemi birliği bu çocuk nasıl böyle elini kolunu sallayarak dışarı çıkıyorda kimse görmüyor?" diye yetkililerden bir açıklama beklediklerini söyledi.

Yeğeninin gözü açık biri olmadığını ve hayatında Malatya'dan başka bir il görmediğini belirten dayı Uğur, "Yeğenimin ölü veya diri bulunmasını istiyoruz" dedi.

Yetkililerin şu aşamada kendilerine sadece yeğenin ifirar ettiğini söylemekle yetindiğini belirten Uğur, "İnsanlık namına biran önce yeğenimi ölü veya diri bulsunlar. Annesi çok rahatsız, perişan halde 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR