28 Mart 2024 Perşembe

İŞTE MAHKEMEDE TÜM YAŞANANLAR

İŞTE MAHKEMEDE TÜM YAŞANANLAR

Isparta

Isparta 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşma, sanık sayısının fazlalığı nedeniyle adliyenin konferans salonunda yapıldı.

Duruşmada, aralarında eski SDÜ Rektörü İbicoğlu, eski rektör yardımcıları Prof. Dr. Talip Türcan, Prof. Dr. Süleyman Seydi, eski Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Halil Karakoç, eski Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tuğrul Sezer, iş adamları Bedri Ayhan, Alper Bayhan, Özcan Pınarcı, örgütün "Isparta bölge imamı" olduğu iddia edilen Osman Demirhan'ın da bulunduğu 49 tutuklu sanık ile tutuksuz yargılanan bazı sanıklar hazır bulundu.

Akşehir Cezaevinde bulunan tutuklu eski Isparta Valisi Memduh Oğuz, duruşmaya SEGBİS aracılığıyla katıldı.

Ara karar öncesi söz alan sanıklardan eski Vali Oğuz,hayatında bylock kullanmadığını, bylock'u bu operasyonların ardından duyduğunu savundu. "Bylock kullanan en adi şerefsizdir. Eğer benden bylock çıkarsa dünyanın en şerefsiz insanıyım" diyen Oğuz, tahliyesini istedi.

Tutuklu sanık eski SDÜ Rektörü Hasan İbicioğlu da 4 yıllık rektörlüğünde 1,5 trilyonluk bütçeyi kullandığını, yapılan denetimlerde kamuyu hiçbir şekilde kamuyu zarara uğratmadığını öne sürdü. Kendisinin rektörlük seçimlerinde farklı gruplarla iletişime geçtiğini, bu gruplardan birinin de FETÖ'ye yakın kişilerden oluşan grup olduğunu belirten İbicioğlu, bu ilişkisinin pragmatik sebeplere dayandığını savundu.

İbicioğlu, kendisinin panik atak olduğunu ve kapalı ortamlarda kalamadığını belirterek, gerekirse ev hapsi şartlarında tahliyesini istedi.

Diğer sanıklarda suçlamaları kabul etmeyerek, tahliyelerini istedi.

Verilen aranın kararının açıklayan heyet, tutuklu sanıklardan Mustafa Enis Büyükküpçü'yü, tutuklukta geçirdiği süre dikkate alarak adli kontrol şartıyla tahliyesine edilmesine, tutuksuz sanıklardan Ramazan Demirci'nin tutuklanmak üzere yakalanmasına karar verdi.

Heyet, kaçma şüphelileri ve mevcut delil durumunu göze alarak tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına, tahliye taleplerinin reddine hükmetti.

Kanun Hükmünde Kararname ile SDÜ'den ihraç edilen ve açığa alınanların listesinin ve işe giriş tarihlerinin SDÜ'den istenmesini yönünde karar veren heyet, sanıkların özellikle FETÖ elebaşısı Fettullah Gülen'in talimatından ardından Bank asya'daki hesap hareketlerinin incelenmesi gerekli yerlere yazı yazılmasına hükmetti.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Nuri toposmanoğlu

12 Kasım 2016 Cumartesi 00:24

Burda yorum yazan insanlar acaba korkmadan cesurca kendi isimlerini yazarak düşüncelerini paylaşsınlar ama sunu unutmayın suclu suçsuzu zamanı geldiğinde herkez görecek her içeriye alınan suclu niteliğiyle yorum yapmayın kul hakkına girmeyin

Nuri toposmanoğlu

12 Kasım 2016 Cumartesi 00:18

Nedir ki diğerlerinden sıkıntın acıklasanda bilelim

Aynen

11 Kasım 2016 Cuma 20:50

Aslında şöyle bişey var. ALPER BAYHAN ı iş adamı olarak gördüğünüz ve adını paylaştığınız için Alper beyin gurur duyması lazım.... diğerleri Salih Hasan toposman v.s. esnaf onları paylaşmaya gerek yok...

Burak Sinan UĞUR

12 Kasım 2016 Cumartesi 00:18

KUYRUK ACIN VAR GALİBA DİĞERLERİNDEN

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR