19 Nisan 2024 Cuma

İşte kazada ölenlerin isimleri

İşte kazada ölenlerin isimleri

Isparta

Kaza yerine gelen Burdur Valisi Hasan Kürklü, jandarma ve AFAD ekiplerinden bilgi aldı. Gazetecilere kazayla ilgili bilgi veren Vali Kürklü, Afyonkarahisar Berberler ve Kuaförler Odası'nın günü birlik Antalya turu düzenleyen grubu taşıyan otobüsün kaza yaptığını belirterek şöyle dedi:

 

"Antalya'ya giderken Sabah 04.55'te otobüslerden biri,bizim tahminimize göre sürücü uyumuş olabilir, hakimiyetini kaybedip yan yatıp epey sürüklenmiş. 13 vatandaşımız hayatını kaybetti. Toplam 46 kişi vardı otobüste, 13'ü vefat etti, 2 yaralı ayakta tedavi edilirken 31 yaralı da hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan 6'sının durumu ağır."

 

Kazanın yolun virajsız kesiminde meydana geldiğini hatırlatan Vali Kürklü, "Herhangi bir sıkıştırma yok. Birkaç görgü tanığının beyanı, şoförü uyardıkları yönünde. Belki uyarma esnasında panik havasında direksiyon hakimiyetini kaybedip otobüsün yan yatması söz konusu olabilir" diye konuştu.

 

TESADÜFEN GEÇEN VİNÇ KURTARDI

 

Antalya'da 13 kişinin ölümüne neden olan otobüs kazasında ölü sayısının artması şans eseri yoldan geçen bir vinç sayesinde önlendi.İkinci otobüste bulunan İhsan Erol kazayı fark eder etmez müdahale ettiklerini belirterek, "Biz yaralıları kurtarmaya çalışırken, yoldan geçen bir vinç durdu. Sürücüsü biraz korktu ama yan yatan otobüsü kaldırarak içeride sıkışanları kurtarmamızı sağladı. Eğer tesadüfen geçmeseydi daha fazla arkadaşımız ölecekti" dedi.

 

KAHVALTI YAPACAKLARDI

 

Diğer yandan geziye gelen otobüslerin kahvaltı için kazayerinden yaklaşık 5 kilometre uzaklıktaki, Karaöz Barajı yanındaki birrestoranda kahvaltı yapmayı planladıkları ortaya çıktı. 2 otobüs ve 1otomobilin bulunduğu kafileden restorana önce otomobilin vardığı, kazahaberinin ardından döndükleri belirtildi.

 

Diğer otobüste bulunan berber Ali Rıza Ünsal, "Otobüsteustalar ve kalfalar vardı. Çoğu tanıdığımız meslektaşlarımız. Daha önce de heryıl yapıyorduk böyle gezileri. Baraj manzarasında bir kahvaltı yapacaktık"dedi.

 

YARALILAR Bucak, Antalya VE Isparta'DA

 Kazada ölen ve ilk etapta ismi belirlenemeyen 13'üncükişinin Samet Taşpınar olduğu belirlendi. Otobüs kazasında yaralananlardanİsmail Özen, Mustafa Karakış ve Cihan Uğurlu Antalya'daki hastanelerde, AdemYıldırım, Adem Acar, Ahmet Tan, Soner Gündüz, Mustafa Akel, İsmet Bozkış, HalilÇalkımoğlu, Mustafa Özcan, Ramazan Koç ve Adem Bozkuş da Isparta'dakihastanelerde tedaviye alındı. Diğer yaralıların da Burdur'un Bucak İlçesi'ndekihastanelere kaldırıldığı belirtildi.



YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

taksi söförü

17 Eylül 2014 Çarşamba 21:16

bu yol türkiyeyi birbirine bağlayan yol bir an önce duple yol olması lezım bu yolun yazık ya bir can kolay yetişmiyor

tır şöförü

15 Eylül 2014 Pazartesi 12:37

türkiyenin doğusunu batısını gezdim ısparta antalya engözde yerler ama malesef en kötü yolda burada yetkililere sesleniyorum kaç kişi daha ölmesi lazım bu yolun dubleyol olabilmesi için

şöfor mehmet uslu

14 Eylül 2014 Pazar 17:57

ISPARTADA IKI TANE HIÇ BIR İŞİ YARAMAYAN AKP VEKİLLERİNE SESLENIYORUM HIÇMI UTANMIYORSUNUZ TURKIYENIN HER YERI DUBLE YOL OLURKEN BU 80 KM. YOLU YAPTIRAMIYORSUNUZ BU SENE UÇ TANE OTOBUS KAZASI YOLDU YOL ZEMINI KAYGAN BU YOLA BIR COZUM BULAMIYACAKSANIZ TUYU YETMEMIS YETIM HAKKINDAN MAAŞLARINIZI ALMAYI ISTIFA EDIN AKP LI VEKILLER SADECE CAY BAHCELERI VE ÖĞRETMEN EVINDE OTURMAKLA VEKILLIK OLMAZ............

ıspartalı

15 Eylül 2014 Pazartesi 18:55

size katılıyorum bizde cok geciyoruz o yoldan allah korusun bizmde basımıza gelcek akp nin mıllet vekilligi nerde hanı recep tayyip geldiginde buraya mıtınge iddali konusuyordu noldu sözler vermişti hiç birini göremdik yzaıklar olsun ...

ıspartal

14 Eylül 2014 Pazar 16:37

ıspartalı ve antalyayılar mucurdan yapılmış kalitesiz yolu haketmiyorlar.. inanın türkiyenin bir çok yeri bölünmüş yol ve çok kaliteli asfalt..bizim antalya konya yoluda ikiside berbat

cenker

14 Eylül 2014 Pazar 12:45

Isparta antalya yolu artık yapılsın kaç kişi ölmesi lazım

kara

14 Eylül 2014 Pazar 11:34

bu yol mutlaka duble olmalı kaçıncı kaza bu yıl

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR