20 Nisan 2024 Cumartesi

İŞTE ISPARTA'DA SINAVLA ÖĞRENCİ ALACAK LİSELER

İŞTE ISPARTA'DA SINAVLA ÖĞRENCİ ALACAK LİSELER

Isparta

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni LGS sistemi kapsamında okul tercihleri 3-13 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Isparta’da 9 okula sınav sonucuna göre girilecek. Diğerlerinde ise ikamet esaslı kayıt yapılacak.

Sınavla girilebilecek liseler

Isparta Süleyman Demirel Fen Lisesi

Gönen Fen Lisesi

Şarkikaraağaç Fen Lisesi

Yalvaç Fen Lisesi

Gazi Sosyal Bilimler Lisesi

Işıkkent Erkek Anadolu İHL

Şehit Tevhit Akkan Kız Anadolu İHL

Gül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Şehit Ahmet Hilmi Yiğit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu yıl ilk kez uyguladığı Liselere Geçiş Sınavı sistemi kapsamında Isparta’da 9 okula sınav sonucuna göre tercihle öğrenci alınacak. Tercih süreci 3-13 Temmuz arasında gerçekleştirilecek. Sınavla öğrenci alacak okulların dışında kalan Anadolu liselerine ikamet esaslı kayıt yapılacak. Meslek liselerine girişte ise sınırlama getirilmiyor. İsteyen istediği meslek lisesini seçebilecek.

Milli Eğitim Müdürlüğü, sınavla öğrenci alacak 9 okul dışındaki okullara kayıt için düzenleme yaptı. İkamet esaslı kayıt sistemi kapsamında Isparta 3’e bölündü. 3 ayrı gruba bölünen Isparta merkezde ikametgah ve mezun olunan ortaokulun durumuna göre liselere kayıt yapılacak. Milli Eğitim Müdürlüğü, liselere geçiş  sistemi için 16 okulda tercih danışmanlığı hizmeti verecek. Lise adayları bu okullara gittiklerinde tercih edebilecekleri ve avantajlı olan liseler hocaları tarafından kendilerine bildirilecek.

Sınavla girilecek okullar dışındaki 10 Anadolu Lisesini tercihte artı puan usulü uygulanacak. O okulun bölgesine uyan mahallelerden ikametgah getirenler, o bölgedeki ortaokuldan mezun olanlar ile o okulda okuduğu yıl sayısına göre artı puan verilecek. Diploma notu da kayıt için esas olacak. Sınavla ve diğer yöntemlerle liseye kayıt yaptıramayıp, boşta kalanlar açık liselere alınacak.

İmam Hatip Liselerinin de içinde bulunduğu meslek liselerinde ise durum farklı. İsteyen istediği meslek lisesine kayıt için başvuruda bulunabilecek.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Eski öğrenci Yeni doktor

03 Temmuz 2018 Salı 13:24

Zamanında girmek için gecemizi gündüzümüze kattığımız okulların sınavsız öğrenci alması...

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR