18 Nisan 2024 Perşembe

İŞTE İL GENEL MECLİSİ 2017 YILINDA HANGİ HİZMETLERİ YAPTI

ISPARTA İL Genel Meclis Başkanı Ali Bolat, İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisi olarak 2017 yılında yapılan hizmetleri anlattı. Başkan Bolat, hizmetlerimiz artarak devam edecek dedi.  

Isparta

AK Parti'nin hafta sonu yapılan Ocak Ayı İl Danışma Toplantısı'nda İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat, 2017 yılında yapılan yatırımları anlattı. Başkan Bolat söz konusu hizmetler için "Isparta için ülkemiz için hayırlara vesile olmasını yüce rabbimden temenni ederim" dedi.

Açıklamasında ise; "İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisi olarak 2017 yılı içerisinde yapmış olduğumuz hizmetlerden ve 2018 yılı hedeflerimizden kısaca başlıklar halinde bahsetmek istiyorum.

2017 yılı içerisinde sizlerinde malumunuzdur Başbakanımızın talimatları doğrultusunda hedefimiz olan ve Türkiye rekoru olan 205 km grup köy yolları sıcak asfalt programımızı 212 km sıcak asfalt - 211 km satıh kaplama olarak yaptık bitirdik ve vatandaşlarımızın kullanımına ve hizmetine sunduk.

İçme suyu ihtiyacını endi cazibesi ile karşılayamayan ve elektrik enerjisine ihtiyaç duyan köylerimizde  70 adet güneş enerjisi projesi yapıldı ve teslim edildi. Planlanan 116 adet olup 2 adet köyümüze ocak ayı içinde yapılıp teslim edildi kalan 44 adet 2018 yılı içerisinde tamamlamayı planladık.bununla birlikte köylerimizin içme suyu elektrik faturaları %75 3/1  oranında düşmüş oldu.

Isparta'nın gözbebeği olan  Davraz  Dağı Kayak tesislerinin 2. telesiyej ihalesi yapıldı. Süreç tamamlandı. 2018 içinde başlanılacak imar planı onaylandı. Kış turizminin yanında futbol takımlarının yaz kamplarını yapabilmeleri için altyapı tesisleri, kapalı spor salonları ve günübirlik tesisler yapımına 2018 yılı içerisinde  başlanılacak.

Gözümüzün nuru geleceğimiz olan çocuklarımız için anaokulu düzeyindeki çocuklarımıza daha rahat eğitim ve fiziki şartlar oluşturmak adına fiziki olarak ilkokul ve ortaokul binaları içerisinden çıkarıp bağımsız anaokulu olması için 2018 yılında 5 adet planladık yapımına hemen başlanılacak.

2018 yılında nüfusu 1500 üzerinde olan 7 adet köyümüzde halı sahalar planladık.

2017 yılında 42 köyümüzde altyapıda içme suyu köy içi şebeke değişimi tamamlandı. 2018 yılında ise üstyapı (KİLİT PARKE VE ASFALT) işleri tamamlanacak. Yine 28 köyümüze içme suyu isale hattı  (doğadan gelen kaynak suları) terfi hattı (depodan sisteme basılan hat) hizmete sunulmuştur.

11 köyümüzün ihtiyacı olan değişik kapasitelerde içme suyu deposu tamamlanarak hizmete sunulmuştur. 25 köyümüzün mevcut içme suyu depoları tadilatları ve bakım onarımları yapılarak hizmete sunulmuştur. 10 köyümüzde kanalizasyon şebeke ve ilave kanalizasyon şebeke hattı tamamlanmıştır. İçme suyu yetersiz olan 20 köyümüzde içme suyu sondaj çalışmaları yapılmıştır.

2017 (2015-2016) yılı içersinde toplam 600000 metrekare kilit taşı işlemi yapılmış olup bunun 1000000 tl si 2017 yılında yapılmıştır. 2018 yılı içersinde 400000 metrekare civarında kilit parke taşı planlamaktayız.

2017 yılı içinde iş makinesi kapsamında ise; 1 adet asfalt distribütörü, 2 adet kar bıçaklı –mıcır sericili damperli kamyon, 4 adet 8+1 m3 üst yapılı çöp arabası, 3 adet kapalı kasa kamyonet, sıcak asfalt için 2 adet finişer, 1 adet pnömatik silindir, 2 adet demir bandajlı silindir, 1 adet 6000 lt kapasiteli vidanjör, 1 adet 10000 lt kapasiteli akaryakıt tankeri kamyon alımı, tuz serici ekipman, 2 adet finişerler için asfalt serme aparatı, 160 ton/saat kapasiteli sıcak asfalt plenti satın alınmış olup toplam 8.300.000 TL'ye maal olmuştur.

Sütçüler bölgemizin 40 yıllık hayali olan bölgenin tarım, hayvancılık ve mermer sektörü açısından büyük önem arz eden melikler köprüsünü hizmete açtık. Isparta yol ağı sanat yapıları ve genişlemeleri yapılmış olup sorumluluk alanındaki satıh kaplama asfaltı dökülerek hizmete açılmıştır. Burdur ili sınırlarında kalan bölümle ilgili yol açma ve sanat yapıları çalışmaları yapılmış olup asfalta hazır hale getirilmiştir.

Her geçen gün artan öğrenci sayısı bakımından Isparta'da ekonomik barınma ihtiyacı olan öğrencilerimiz için KYK modeli 5000 kişilik yurt yapıldı. Kısa sürede hizmete açıldı.

İl merkezinde ve ilçelerimizde ihtiyaç olan ve okul inşaatı yapılması gereken tüm projeler 2017 yılında ihale edilerek hemen inşaatına başlandı. Gönen ve Keçiborlu ilçelerimizde ihtiyaç olan hükümet konağı inşaatları kısa süre içersinde inşaata başlanılarak 2018 yılında hizmete açılması planlanmaktadır. 2015 yılında başladığımız ve bugüne kadar aksatılmadan yürütülen 203 köyümüzün katı atık ( çöp toplama hizmeti) aksatılmadan yürütülmektedir. Biz İl Özel İdaresi olarak arazi yollarına stabilize malzeme çekimi ve kış aylarında karla mücadele hizmetlerimizi gelen talepler doğrultusunda aksatmadan yürütmekteyiz. Tarımsal sulama kapsamında Gönen Gölbaşı, Keçiborlu Ardıçlı kapalı devre sulama sistemleri ihalesi yapılmış olup inşaatları devam etmektedir. Sütçüler'de Güldallı, menteşe ve belence köylerimizde de kapalı devre sulamaları bitirilerek hizmete sunulmuştur.

6360 sayılı kanun kapsamında kapatılan ve özel idareye devredilen köylerimizin gayrimenkulleri 10 yıllık süreyle geliri o köyde hizmetlerinde kullanılmak üzere köy muhtarlıklarına verildi.

Ispartada'ki emeklilerimize ve ucuz konut ihtiyacı olan vatandaşlarımıza yet temini için özel idaremize ait olan botanik parkı olarak kullanılan arazinin arka bölümünde kalan 200.000 m2 toki ile trampası yapıldı. yeni çıkan taşeron işçilerle ilgili yasa kapsamında özel idaremizde çalışan ve çalışacak olan personeller için kar amacı gütmeyen şirket kurulumu yapılmıştır.

Evet değerli kardeşlerim ben burada kısaca yapmış ve yapacağımız hizmetlerden bahsetmeye çalıştım. Ancak bu hizmetlerin planlanmasında yapılmasında ve yürütülmesinde gece gündüz demeden Isparta için çalışan meclisimizden ve özel idaremizden hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen Plan Bütçe Komisyon Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç milletvekilimize huzurlarınızda kurumum ve şahsım ve arkadaşlarım adına teşekkürlerimi sunarım.

Değerli dava arkadaşlarım Anadolu 3 tarafı denizlerle  4 tarafı düşmanlarla çevrili aynı zamanda kendi içimizde yaşayan kökeni belli olmayan birçok hainle yaşam mücadelemizi veriyoruz. Türkiye olarak sınırlarımız ötesinde ülkemizin bekası ve geleceğimiz için Afrin'de başlattığımız Zeytindalı operasyonu ile milli ve yerli unsurlarımız ile zorlu bir süreç ve sınavdan geçiyoruz sınırlarımız ötesinde istikbal ve istiklal mücadelemizi verdiğimiz bu günlerde bu kutlu yürüyüşte her zamankinden daha fazla birlik beraberlik içerisinde hareket etmek ve vatanımıza ülkemize bayrağımıza ezanımıza kısacası davamıza sonuna kadar sahip çıkmak zorundayız ben buradan bu milli dava uğruna hayatlarını kaybeden tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet geride kalanlara sabırlar ve gazilerimize acil şifalar temenni ediyorum. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Rabbim bizleri mahçup etmesin"

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

ali ihsan

07 Şubat 2018 Çarşamba 22:07

ülkem için kim bir civi cakıyorsa Allah razı olsun FAKAT bir iş yaparken diğer kurumları eleştirirsen yaptığın işin hiç bir anlamı yokk birde bunu işi siyasi partiler cebinden cıkararak yapmıyorlar bunu sanki bir parti yapıyormuş gibi anlatmak karşınızdaki kişilere aptal yerine koymak gibi bir şeydir devletin asıl görevidir bu hizmetleri yapmak zaten

adem

07 Şubat 2018 Çarşamba 00:38

ah be başkanım senin yaptığını yapamayan belediye başkanları var bu memlekette

HAYAT

06 Şubat 2018 Salı 16:51

SAYIN BAŞKANIM HİZMETLERİNİZİN ARASINA DAVRAZ KAYAK MERKEZİNE ŞİRİN BİR MESCİD EKLEYEBİLİRMİSİNİZ.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR