25 Nisan 2024 Perşembe

İŞTE HALKIN VE ESNAFIN VALİSİ

Isparta Valisi Vahdettin Özkan’ın girişimleriyle Üzüm Pazarının üst örtüsünün kaldırılması işlemi ileri bir tarihe ertelendi.

Isparta

Isparta’nın işlek mekanlarından olan ve bünyesinde yüzlerce esnafı barındıran Üzüm Pazarının üst örtüsü Anıtlar Kurulu tarafından 5 Ocak Pazartesi günü sökülecekti. Esnafın ve vatandaşların mağdur olmaması içinIsparta Valisi Vahdettin Özkan devreye girdi ve söküm işlemlerini ileri bir tarihe erteletti.

Anıtlar Kurulu kararı ile Üzüm Pazarının üst örtüsünün kaldırılmasına ilişkin yaşanan süreçte sona gelinmişti. Belediye tarafından esnaflara tebliğ edilen karara göre Üzüm Pazarının üst örtüsünün sökümüne 5 Ocak'ta başlanacaktı.Ancak göreve geldiği ilk günden bu yana halkın ve esnafın sorunlarıyla birebir ilgilenen Vali Vahdettin Özkan bu sorunu da çözdü. Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü tarafından; İlimiz merkezinde bulunan tarihi Üzüm Pazarının üst kısmına sonradan ilave edilen çatı için yıkım kararı alınmış ve yıkımın 5 Ocak 2015 tarihinde yapılacağı Isparta Belediyesi tarafından esnafa tebliğ edilmişti. Ancak, Vali Vahdettin Özkan’ın girişimleri sonucunda yıkım kararı,mevsimsel koşullarda göz önünde bulundurularak ertelendi. Bu kararı öğrenen Üzüm Pazarı esnafı Vali Vahdettin Özkan’a teşekkür etti.  

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR