19 Mart 2024 Salı

İŞTE FEVZİ ÖZDEMİR'İN YENİ OTOGAR İÇİN AÇTIĞI İPTAL DAVASININ GEREKÇESİ

İŞTE FEVZİ ÖZDEMİR'İN YENİ OTOGAR İÇİN AÇTIĞI İPTAL DAVASININ GEREKÇESİ

Isparta

AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Fevzi Özdemir, düzenlediği basın toplantısı ile Belediyenin Çünür Mahallesi'nde yapacağı yeni otogar için Isparta İdari Mahkemesi nezdinde yürütmeyi durdurma talebiyle iptal davası açtığını duyurdu. Yeni otogarın yerinin yanlış olduğunu savunan Özdemir, şu açıklamayı yaptı: Pek çoğunuzun malumu olduğu üzere, Belediye Başkanlığınca yapılacak olan yeni otogar tarafımdan tartışmaya açılmıştır. Belediye Başkanlığı, tarafımca ileriye sürülen itirazlara konunun ciddiyeti ile mütenasip cevaplar vermemiştir. Bunun yerine konunun önemi gözlerden saklanarak, şahsımın bu konulardaki uzmanlığı tartışma konusu yapılarak demagojik bir dil kullanılmıştır.

Onbeş yıldır Isparta siyaseti ile uğraşıyorum. Elimdengeldiğince Isparta için projeler üretiyor ve bunları her ortamda kamuoyu ile paylaşmaya çalışıyorum. Yaklaşık on yıldır da yeni otogar inşası konusundakonunun uzmanları ile belki de yüzlerce defa görüştüm ve fikir alış verişindebulundum.

Öncelikle kesin bir dille şunu belirtmeliyim ki, Belediyeninyeni otogar alanı için seçtiği yer son derece yanlıştır ve Isparta’nıngeleceğine saplanmış bir hançerdir.

Belediye başkam bu alanın 30-40 yıl önce belirlendiğinisöylüyor.

Sizlere soruyorum 30-40 yıl önceki Isparta’da mı yaşıyoruz?,

30-40 yılda Isparta hiç mi değişmedi, gelişmedi?

Sanki 30-40 yıl öncesinin şartlan bugün de geçerliymiş,aynıymış gibi hareket ediliyor. Isparta 30-40 yıl önceki Isparta olsa idi belkibu yer tercihi doğru olabilirdi. Ama bugünün şartlarında kesinlikle yanlıştır.Yapıldığı takdirde hepimizce görülecektir ki, Çünür mevkiine yapılacak otogarçok kısa bir zamanda kentimizin zaten yoğun olan bu bölgesini iyiceyoğunlaştıracak ve içinden çıkılmaz bir hale getirecektir.

Bu münasebetle Belediye başkanlığı tarafından Çünür mevkiineyapılacak yeni otogar inşasına karşı Isparta İdare Mahkemesi nezdinde yürütmeyidurdurma talepli iptal davası açmış bulunmaktayım. Dava dilekçemde itirazgerekçelerimi ayrıntıları ile yazdım. Söz konusu itirazlarım kısaca şunlardır,

1.            IspartaBelediyesinin yeni ve bugünün şartlarına uygun bir hazırlık ve planlamaaşamasından sonra yeni terminal alanı belirlemesi gerekirken, 30-40 sene önceterminal alanı olarak belirlenmiş bir bölgeye, sanki o zamanın şartlan aynıyladevam ediyormuş gibi terminal yapması yanlıştır.

2.           Terminalin yapılmak istendiği Çünür bölgesi, çok yoğun bir bölgedir.Aynı bölgeye bir de terminal yapıldığı takdirde en fazla 5 yıl sonra yoğunlukdaha da artacak, bölge tamamen kendi içerisinde boğulup kalacaktır.

3.            Yeniterminalin yapılacağı Çünür Bölgesi, Tarım alanı olduğu gibi, çevresindeoldukça yüksek katlı binaların yer aldığı, her geçen gün belki de emsallerininçoğalabileceği konut alanıdır. Bu sebeple terminal inşasına uygun değildir.

4.            IspartaBelediyesinin uygulayacağı terminal yerinin, ne yeni açılacak çevre yoluna nede mevcut olan raylı sisteme entegresi mümkün değildir. Çevre Düzeni Planındaöngörülen yeni çevre yolu ulaşım ağına tamamen aykırı ve ters yöndedir.

5.            IspartaBelediyesinin belirlediği terminal alanı özellikle ilçe terminal alanlarınıiçermemektedir. Zaten Belediye yetkililerinin şu an için kent merkeziiçerisinde kalan, köy ve ilçe otobüs terminalini yeni terminale şimdiliktaşımayacağız demeleri de yeni terminal alanındaki yoğunluğun artışıkorkusundan kaynaklanmaktadır.

6.           Isparta’nın 1/25.000’lik Çevre Düzeni Planı onaylanmamıştır. Belki deonaylanmayacaktır. Çevre Düzeni Planlaması açıklanmamış bir alana otobüsterminali ihalesi yapmak usule aykırı ve son derece hatalı bir idari işlemdir.

7.            Belediyetarafından terminal ile ilgili projede gerçek somut ihtiyaçlar belirlenmeden,çiçekler, böcekler ve ucube kule vb. binalarla vatandaşın gözü boyanmakta,adeta vatandaşımızın aklıyla alay edilmektedir.

8.            Belediyetarafından yeni terminalin yapılacağı Çünür Bölgesi, yeni çevre yoluna tamamenters bir alanda olduğu için, gereksiz yere şehirlerarası otobüslerin kent içitrafiğine girerek ciddi bir ağır vasıta yoğunluğu oluşturmasına sebebiyetverecektir.

9.            Belediyetarafından vadeli imalata dayalı, imalat artışım öngören, yıllara sâri ihalemodeli uygulanacağından ciddi bir Kamu zararı meydana gelecektir. Oysa ki aynıterminal P.P.P modeli ile hiçbir ücret ödemeden yapılabilecektir. Mevcutyapılmakta olan Bölge Hastanesi bu tip proje ile gerçekleştirilmektedir.Kısaca; Yap işlet Devret modeli öngörülmelidir.

10.          Kentinbugününü ve geleceğini ilgilendiren büyük projelerde halkın, ilgili kurumlarınve STK’ların katılımının sağlanması gerekirken, Belediye tarafından busüreçlerin tamamı göz ardı edilmiştir.

11.          İtirazımÇünür bölgesine otobüs terminali yapılmasına karşıdır. Diğer rekreasyonalanlarının yapılmasına herhangi bir itirazım yoktur. Çünkü bu bölgede gerçekihtiyaç yeni bir yaşam alanıdır. Asla otobüs terminali değil.

Umarım bu iptal davası, Isparta’mızın bugünü ve yarını adınaher yönüyle yanlış olan belediyenin bu girişimini durdurur. Isparta’mızınbugünü ve geleceği adına çok mühim olan yeni otogar inşasının da gerektiği gibive gereken ciddiyette kamuoyu tarafından tartışılarak akl-ı selime uygun birşekilde ve isabetli bir yere inşasına vesile olur. Saygılarımla."

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Yalavaçlı

07 Aralık 2016 Çarşamba 12:22

Kıskananlar var.Sen önce teşviğe bak.Sonra kaç kez göçen Eğirdir yoluna..

HALİL SERBAK

07 Aralık 2016 Çarşamba 11:48

ÇOK GELİŞTİĞİMİZDEN Mİ MİLLETVEKİLİ SAYISI 5 DEN 4 E,4 DEN 3 E DÜŞTÜ.BELEDİYE BAŞKANIMIN ALDIĞI KARARLARI VE YAPTIĞI İŞLERİN SONUNA KADAR ARKASINDAYIM.

selim

07 Aralık 2016 Çarşamba 10:13

Fevzi bey gereksiz işlerle meşgul. İhalesi yapılacak o olayı hazmedememiş. Belliki yeni otogardan rant alamamış...

ziyaa

07 Aralık 2016 Çarşamba 09:01

30 40 yılı bırak fevzi bey.yıl 2016 şehir hastanesi ilin en yoğun trafik noktasına yapılırken niye sesin çıkmadı

sengetli

07 Aralık 2016 Çarşamba 08:39

istanbula ankaraya ilçelere giden cadde istanbul caddesi.üniversite tıp toki kayı çünür yolu.ipliksan halk otobüsleri özel okul şifa hast.Açılınca tic.san.odası vs.daha sonra otogar da o tarafa gidecek.istanbul caddesindeki trafik nasıl olacak acaba.daha şimdiden o yolda trafik zor ilerliyor.otogar için en uygun yer akkent tokinin o taraftır.eğirdir yolu üzeri.

Salim sari

07 Aralık 2016 Çarşamba 06:10

Fevzi bey uzmanlik alani mimarmi muhendismi,neymis...bi cikiyor turizmci,,oluyor,,,turizmin neresinde,,,calismis ,,,merak ediyorum..simdi muhendis zannediyor kendini,,,herkezin uzmanlik alani var...tahsilini meral ediyorum fevzi beyin,,,net egitimi nedir ,,,cevre ve insaat muhendismi ,,, oyleyse kriterleri vardir ,,saygi gostermek lazim,,,degilse Lafi guzaf...eylemis,,

Hizmet edene engel olalım

07 Aralık 2016 Çarşamba 01:24

Sizler gibi kendini siyasetçi bilirkişi zannedenler yüzünden Isparta'ya hizmet gelmiyor. Hizmet edenin de önüne taş koyuluyor Isparta'da.Hizmet edeceksen Yer öner, proje sun mesela..derdiniz belli efendi, tanıdık mütahit firması var dı da iş mi alamadınız?

Kemal

07 Aralık 2016 Çarşamba 01:03

olumlu yazanların çünürde olumsuz yazanların TOKİ de ve civarında rantı var,dagılın

YUSUF GÜNEL

07 Aralık 2016 Çarşamba 00:42

HERKES KENDİNE GÖRE BİR YORUM YAPMIŞ ANCAK İHALE AŞAMASINDA BU GÜN MÜ AKLINA GELDİ DİYENLER,FEVZİ BEY DAHA ÖNCE BUNUNLA İLGİLİ OLARAK KAÇ DEFA TENKİTTE BULUNDU OKUMAMIŞSINIZ DİNLEMEMİŞSİNİZ. DOĞRU SÖYLÜYOR BU GÜN BİLE YOL FELÇ DURUMDA ARTI ORAYA YAPILACAK BİR OTOGAR TERS... OTOBÜSTEN İNEN YOLCULAR TEKRAR ÇÜNÜR TARAFINA GİDİP YUVARLAK TAN MI DÖNÜP ISPARTA YA GELECEKLER VAY VAY..BİR İKİNCİ TRAFİK. ŞİFA HASTAHANESİ YENİ YERİNE TAŞINDI GİDİN ŞİMDİDEN ORASI BİLE FELÇ DURUMDA İYİ DÜŞÜNÜLMELİ..

Celil Alptekin

06 Aralık 2016 Salı 23:44

Fevzi Abimi belki 40 yıldan fazladır tanırım. Daha bir kez olsun yanlış yaptığını, yanlış konuştuğunu veya yanlışın yanında yer aldığını görmedim ve duymadım. Bizzat kendisinden de dinlediklerime binaen, açtığı davada tüm Isparta'nın onun dimdirek arkasında durması gerekiyor. Kesinlikle herhangi bir hesap peşinde falan değil. O sadece bir Isparta Aşığı. Ne istiyorsa, ne yapıyorsa memleketinin bekası için yapıyor ! Seni seviyoruz Fevzi abi. Sonuna kadar arkandayız !

Deniz

06 Aralık 2016 Salı 21:42

Bir ispartali olarak fevzi beye katiliyorum.onumuzdeki surecte ispartanin onunu acacak ,katma degeri daha yuksek biryer secilmesi daha dogru olur.cunurun bu is icin uygun olmadigi cok acik olup daha fazla zorlamaya gerek yok

Ciddi olalım

06 Aralık 2016 Salı 21:31

Fevzi beyin çıkışı isabetlidir. Unutmayalım hiç birimizin yapamadığını yapıyor. Fevzi Bey'i eleştiren arkadaşları ciddiyete davet ediyorum. Çünkü itirazlarınızın hiç birisi somut veriye dayanmıyor. Isparta'nın 20,30,40 yıl sonrasını öngörmüyor. Unutmayın oraya çocuk parkı değil kocaman otogar yapılacak. Belediye başkanlığı bir zahmet konunun ciddiyetine uygun bir şekilde hazırlık yapsaydı. Mesela kamuoyuna danışsaydı, ilgili STK'lardan ve Üniversiteden bilgi ve rapor alsaydı. Çok mu zor?

Oz

06 Aralık 2016 Salı 21:21

Göz yumdunuz? Neden 14 yıldır ıspartya raylı sıstem gelsın de edınız? Neden çunurun yapulaşmasına ızın verdınız? Neddn konya yolunu ve antalya duble yolunu bıtıremedınız? Neden şehır içindekı trafıği dışarıya taşımak için ımar tevızyonu yapmadınız? Neden yenı cebre yolunu yapamadınız? Neden şehır hastnesını şehrın göbeğine yaptınız? Neden araç geçmeyen ucak ınmeyen projelere devlet garantısı verdınız? Önce bunları açıklayın sonra ptogarın yerını tartışırsnz!!!

Oz

06 Aralık 2016 Salı 21:17

Tüm yazdığın maddeler, ne çözüm sunmak ne de iddia ettiği tezi açıklamaktan aciz cümleciklerden ibaret! Ona göre, otogarı şehrin çok dışına, mesela keçiborluyu gecınce bış bi arazı var oraya veya gelendosttan sonra bı boşluk yaratıp oraya mı yapmalı acaba? Raylı sısteme neden ters? Cunur yolundan gecen raylı sıstem hattının ıkj yuz metre içersındekı otogar kıme ters? Burdakı konutların yapılışına meddn ıtıraz edılmedı madem? Madem tarım alanlarını koruyosun da neden kayı koyunu imara açılmasına

Abdullah ARIK

06 Aralık 2016 Salı 19:32

TEPRİKLER SAYIN FEVZİ ÖZDEMİR BEY AYNI FİKİRDEYİM YER OLARAK UYGUN BİR YER DEĞİL TOKİ EVLERİ CİVARINDA YENİ YAPILACAK ÇEVRE YOLUNA ENTEGRE OLACAK ŞEKİLDE YAPILMASI, ISPARTA İÇİN ÇOK UYGUN OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM. BAŞKAN BEYİN PLANLAMALARI MAALESEF ÇOK KISA 10 YIL SONRA ORADAKİ YOĞUN TRAFİĞİ DÜŞÜNMEK BİLE İSTEMİYORUM. OYSA PLANLANLAMALAR EN AZ 50-60 YILLIK OLMASI GEREKİR DİYE DÜŞÜNÜYORUM. ACİL OLARAK DURDURULUP YENİ BİR PLANLAMA YAPILMASI GEREKİR.

ali

06 Aralık 2016 Salı 18:44

zaten Isparta halkı her gelen ben bilirim matığıyla çalışıp iş yaptığı için ilerlemiyor önce yapacakları doğrumu yanlışmı Isparta buna ne diyor önce bunu araştırıp öyle hareket etseler hiç bir sorun olmaz

senirceli

06 Aralık 2016 Salı 18:25

Katılıyorum Fevzi beye, Senirceköyü daha uygun, Belediye başkanım gelin senirceköyüne yapın.

hasan

06 Aralık 2016 Salı 18:21

fevzi özdemir kervan yolaçıkmış gideceği istikamete varmak üzere madem bu çok değerli görüşlerinizi yola başlarken söyeleseydinizde değerlendirilseydi bu işler şarkı türkü söylemeye benzemez 15 yıldır ısparta siyasetine ne katkı sağladınız çok merak ediyorum açıklayında bizde bilelim boş laf değil icraat lazım yapılan icraatlarada saygı gösterin gölge etmeyelim boş laflarla siyaset yapmayalım ziya bey iktidar partisinin belediye başkanı değil ve gücünün yettiğince ıspartaya birşeyler yapıyor

ali

06 Aralık 2016 Salı 17:57

herşeyi ben bilirim deyip istediği yere kimseye dinlemeksizim kafasına göre yer belirliyor önce Isparta halkına soracaksın halk ne diyorsa oraya yapacaksin çünkü oraya halk gidecek sadece 1 kişi deyil örneğin bir anket düzenle bir kaç yer göster halk en çok nere isterse ora yap sonra itiraz olursa ben kafama göre yapmadım halk bura istedi buraya yapıyom dersin

yuhh

06 Aralık 2016 Salı 16:45

ıspartaya bir gram faydanız yok tonlarca zararınız var.

Proje tanıtılmış yeni otogarın yeri iptal olmaz

06 Aralık 2016 Salı 16:37

Proje tanıtılmış ısparta halkı benimsemiş inşaatı başlayacak proje iptal mi olur :))) Daima Ak partiye oyum ama güzel ve yerinde proje Isparta'ya yakışır proje

ali

06 Aralık 2016 Salı 16:25

fevzi beyin tahsili neymiş neiş yapar bu projeler mimarların işidir akp belediyesi o alanı imara acarken neredeymiş

HOP DEDİK

06 Aralık 2016 Salı 16:18

YA DÜŞÜNDÜĞÜNÜZ ŞEYE BAKIN OTOGARI BURDURA YAPIN GİTSİN ZATEN HERŞEYİ BURDURA KAPTIRIYORUZ BİDE BU OLSUN BİŞEY EKSİLMEZ

Musa Doğan

06 Aralık 2016 Salı 16:18

Acilen yapilmasi lazim neresi olursa olsun yapilsin amac ispartamiz icin yapilsin cunku simdiki otagarin yeri degismesi lazim trafik felc durumunda cok gec kalindi gun gectikce buyugen sehiriz mantikli bir yere yapilmasi en dogrusu cevre illerimiz gun gectikce buyukmekte ama bizim ilimiz halen ayni artik yetkililer bir arada olup hemen bu sorunu cozmeleri lazim.hemde hemen

Spartans

06 Aralık 2016 Salı 16:08

Sizi tebrik ediyorum.demekki neymiş ısparta 20-30 yıl geriden geliyormuş....

ıspartalı

06 Aralık 2016 Salı 16:04

BU PROJE KAÇ YILDIR GÜNDEMDEYDİ EĞRİSİYLE DOĞRUSUYLA YOL ALINDI PLAN PROJE BİTTİ İHALE AŞAMASINA GELMİŞKEN Mİ GELDİ AKLA FEVZİ BEY YÜRÜ BAŞKAN YÜRÜ KERVAN YÜRÜSÜN

DOĞRUSU

06 Aralık 2016 Salı 15:58

OTOGARIN YERİ UYGUNDUR FAKAT ÖNEMLİ OLAN BURAYA GELEN VE GİDEN YOLCULARIN ŞEHİRİÇİNE TAŞINMASI HUSUSU ÖNEMLİDİR.SADECE İSTANBUL YOLU İLE DAĞITIM MÜMKÜN DEĞİLDİR.BURADAN ISPARTAYI ÇEVRELİYEN BİR YOL PLANLAMASI YAPILMALIDIR.OTOGARI ÖĞRENCİLER DAHA ÇOK KULLANDIĞI İÇİNDE YERİ UYGUNDUR YENİ YAPILAN YURDA VE ÜNİVERSİTEYE YAKINDIR.ŞEHİRLER ARASI OTOBÜSLER ŞEHİR İÇİNE GİRMEDEN YENİ AÇILACAK ÇEVRE YOLUNDAN BOZANÖNÜ TARAFINDAN GİRİŞ ÇIKIŞ YAPABİLİR.ALİKÖY YAPILIRSA YENİ HASTANENİN TRAFİĞİ İLE ULAŞIM PERT

Mühendis

06 Aralık 2016 Salı 15:37

YORUMLAR ÇOK KOMİK.SİYASİ VE RANT İÇERİKLİ.BURADA ÖNEMLİ OLAN ISPARTANIN GELECEĞİ.- ISPARTAYA MORFOLOJİK OLARAK BAKILDIĞINDA BÜYÜMESİNİ SADECE ÇÜNÜRE DOĞRU YAPABİLİYOR.- ÇÜNÜR 5-15 KAT ARASINDAKİ BİNALARLA ISPARTANIN KALABALIK YERLERİNDEN BİRİ OLACAK.- BU NOKTAYA YAPILACAK OTOGAR ŞEHİR MERKEZİNDE KALDIĞI İÇİN ŞEHRE ZARAR VERECEK.- BU İŞTEN ÇIKARI OLMAYAN BİRİ OLARAK; OTOGAR İÇİN EN UYGUN YER; YENİ ÇEVRE YOLUNA VE HIZLI TREN HATTINA ENTEGRE OLMUŞ BİR ALAN SEÇİLİP ORAYA YAPILMASIDIR.

cabbar

06 Aralık 2016 Salı 15:16

Kaç senedir itiraz yok adam iş yapamaya kalktı itiraz var bu Fevzi Özdemir kendini Isparta önde gelenlerinden sanıyor sanırım herseyde bu adam mhp li değilim ama bu projeyi destekliyorum başkanın konuşmaları dinleyin Isparta 20 sene içinde kaç nüfusa sahip olacak 40 sene içinde kaç 60 sene içinde kaç artış çok fazla yok küçülen bir şehir ki otogar yol kenarında olacak araç giriş çıkışı sorun olmayacak yan taraflara binalar dikilse bile engel değil ki ayrıca o tek otogar projesi değil yaşam alani

ısparta

06 Aralık 2016 Salı 15:03

valla fevzi bey çok dogru söylüyor buranın bir beş sene sonra olacağı yine eski otagarın olduğu gibi ziya başkan bir degerlendirmeye alarak yeni yapılacak tokinin yeriyle degiştirilmesini bir düşünürse belkide ısparta için daha hayırlı olacaktır.Çünkü hem yeni çevre yoluna yakın hemde istedigi gibi projelendirebilir ve istediği gibi yolları ayarlayabilir.

Eğirdirli

06 Aralık 2016 Salı 14:49

Ben bie eğirdirli olarak Yusuf Ziya Günaydın başkanın yaptığı hizmeti seviyorum ve Fevzi Özdemire soruyorum bunca pilan proje yapılırken oradaki araziler alınırken neredeydiniz ve yapılan bütün işlere karşı çıktınız Ispartada gördüğüm en iyi ve en iyi hizmet veren başkana bunu yapmaya hakkınız yok ve son sözüm Yusuf Ziya Günaydını kıskananlar çatlasın.....

mustafa canbulat

06 Aralık 2016 Salı 14:44

tamamen katılıyorum örneği antalya da böyle oldu

av.

06 Aralık 2016 Salı 14:36

benim bildiğim belediye başkanı sn Yusuf ziya günaydın sa ve Yusuf bey otogarı çünüre yapısın diyorsa mutlaka yapar.kimseyide dinlemez.kafaya koyduğunu yapar.daha önce yaptıkları gibi....olan Isparta ya oluyor.altta yorumlarda bir arkadaş çok güzel ifade etmiş.denizde kum belediyede para diyen arkadaş...yeter artık...bir kişi bu işe bir dur desin.mhp nin millet vekili uyuyormu.

vatandaş

06 Aralık 2016 Salı 14:16

Fevzi beyin önerisi mantıkllı 40 yıl geriden gelerek yatırım mı yapılır. 40 sene önceki hedefmiş projeymiş.orası en az 5 bin kişilik yurt öğrenci köyü vs olur ... Belediyeye iyi de getirisi olur böylece

NE DİYELİM

06 Aralık 2016 Salı 13:47

KAÇ YILDIR SÜREGELEN OTOGAR PROJESİNDE İLK BAŞLARDA AÇILMAYAN DAVA İHALE AŞAMASINDA AÇILIYOR ONCA YAPILAN MALİYETLERDEN SONRA NEDEN BU ZAMANI BEKLENDİ DAVA İÇİN ANLAMIŞ DEĞİLİM YAZIK BU DA BİR SİYASETİN KOLU OLMASI GEREK

mehmet

06 Aralık 2016 Salı 13:44

otogar en azından ıspartanın yerli malı, örneğin şehir hastanesi sayenizde akfen holdingin bunu da söyle fevzi. ey halk şehir hastanesi 25 yıl akfen holdingin sana girecek ücrete bak böyle işte vergi vergi vergi

kazim çünürlü

06 Aralık 2016 Salı 13:32

Bırakın bu boş muhabbetleri siz ne yaptınız Isparta için proje urettik diyor bizde kendi kafamiza Gore proje uretiyoruz önüne gelen proje uretiyor sonuç sıfır baskani canı gönülden destekliyoruz sanki Isparta her yıl kat kat büyüyor gibi konuşmayın nüfus giderek kuculuyor otogar olanida doğrudur başkanın açıklamalarını düzgünce dinleyin orda ****et mantıklı açıklama yapıyor bu inat edenler neden ediyor kendilerine çıkar sağlamadığı için herhalde hayırlısı otogarı dikecegiz

ali

06 Aralık 2016 Salı 13:30

OTOGAR İCİN EN UYGUN YER ORASI, YOGUNLUGA Bİ ETKİSİ OLMAZ, ANAYOLUN KENARINDA YAPILIYOR, NE YOGUNLUGU OLACAK? HERAEYE MUGALİF FEVZİ, KAC YILDIR KONUSULUYOR, İSTİMLAK YAPILIYOR, PROJE CİZİLİYOR SİMDİYE KADAR UYUYAN FEVZİ BİRDEN KAHRAMANLIĞA SOYUNUYOR. BASKA OTOGAR YAPACAK YERMİ KALDI ZATEN. NEREYE YAPILMASI LAZIMSA ONU SÖYLESİN VE İSTİMLAK BEDELLERİNİDE HESAPLASIN

üniversiteli

06 Aralık 2016 Salı 13:29

aklı bugün yerine geldi fevzi özdemirin ki, amacı rant ama muhatap alınmak. muhatap alınmadığı için kuyruk acısı

ileri görüş

06 Aralık 2016 Salı 13:16

Bir üniversite kpss sınavı oluyor.çünür yolu içinden çıkılmaz hale geliyor.Buraya otogar yapılması akıl kârı değil en iyisi Göltaş civarına yapılması

yok yok baladıza yapılsın

07 Aralık 2016 Çarşamba 12:06

yok ya olurmu ileri git biraz daha tam orta baladıza yapılsınnn

Ali Dinç

06 Aralık 2016 Salı 13:07

Herkes Fevzi beye yüklenmiş, kendisini tanımam etmem ama itiraz eden arkadaşlar, Fevzi bey haklı değil mi? Yeni otogarın yeri tam bir facia değil mi? Bölge Trafik kavşağı zaten olan trafiği karşılamıyor. Yarın bir gün otogar olsa orda trafiğin nasıl olacağını hiç düşünebiliyor musunuz. Göltaş tan akkent tokiye açılması planlanan yeni çevre yolu üzerine yapılması çok daha isabetli olur. Saygılar

yeni otogar güzel proje

06 Aralık 2016 Salı 13:07

yeni otogar çünürde güzel proje oldu ve ısparta'nın beğenisini almı projedir.Zaten o kadar kamulaştırılmılş projesi çıkmış yer iptal olmaz.Isparta olarak biz bu projeyi beğendik.

MAHMUT AKSU

06 Aralık 2016 Salı 13:05

Kendisine Barida otelde düzenlenen mermer çalıştayında çandır köyümdeki tamamen kanunsuz, hukuksuz, her tarafı pislik dolu, ihanet dolu, rüşvet dolu doğa katliamları ile ilgili bir dosya vermiştim. o gün oraya gelen insanlara baktığımda hayatında mercedeslerden inipde toprağa, dağa ayak basmamış insanların nasılda abur cubur kokteye hücum ettiğini gördüğümde vay benim dağlarım demiştim. fevzi bey hadi bizi değerli basın ile çandır dağlarına köyüne bir ****ür o dağlara bakacak yüzün var ise.

halil cem

06 Aralık 2016 Salı 13:03

yiyorsa sorsalarya vatandaşa!!!!!!!

halil cem

06 Aralık 2016 Salı 12:49

brova ilk ses, demekki ıspartada muhalefet varmış. bu otogar yeri ıspartamıza atılmış en büyük kazıktır. birilerinin beklentileri var sadece okadar.....

Vatandaş olarak

06 Aralık 2016 Salı 12:47

Hiçbirşey gec degildir yeniden uygun bir yere olmasi dogrudur SAAT KULESI NE OLDU ...?ayni seyE

vatandaş rıza

06 Aralık 2016 Salı 12:37

Senelerdir o böl****e yapılacak otogar konuşuluyordu. Arazi sahiplerinden arsaları alındı, plan- proje hazırlandı... o vakit aklınız neredeydi de inşaatın başlaması arefesinde bu davayı açıyorsun. Ortada bir zarar varsa, o da senin açtığın iptal davasıyla gecikecek olan inşaattır. Kendi adınızı gündeme getirmek için Isparta'ya zarar vermeyin.

Ali dursun

06 Aralık 2016 Salı 12:36

Yap işlet devretmiş Siz çok biliyorsunuz canım işletmeyi de devretmeyide devrede devrede bişey bırakmadınız zaten..Bölge hastanesine gidecek olan herbir hastanın işleten şirkete ekstra katkı payı odeyecegini niye söylemiyorsun, Boşa yapılacak yatirimmis. Sizin yaptığınız yatirimlarida biliyoruz iş merkezi dediniz ispartayi trilyonluk zarara soktunuz milletin malını yandasiniza peşkeş çektiniz.Milet kendi parasıyla yaptırsın parasına milletin cebine girsin kardeşim. Peşkeş çekilmesin

Isparta'lı

06 Aralık 2016 Salı 12:34

Fevzi Bey'in bu başvurusu çok yerinde ve isabetli olmuş. Özellikle böyle önemli bir girişim apar topar yapılırken, yetkili hiç bir kurum ve kişinin sesi çıkmazken. Kendisini bu cesur girişiminden dolayı tebrik ediyorum. Bundan sonrası bütün Isparta'lılara düşer. Sağlıklı bir şekilde düşünerek, tartışarak Isparta'mız için en iyi sonuca varmak gerekiyor. Haydi hayırlısı inşaallah.

Ispartali

06 Aralık 2016 Salı 12:32

Haklısın feyzo,bence ne yapsan boş gibi gibi

Şaşkın vatandas

06 Aralık 2016 Salı 12:29

Ne cunurmus.be.Isigi cunur de çoktan gördü bu millet Toki yapılırken takımı olur derken oldu oto gar yapılırmış yapılır olur.Oto gar Artık şehir dışında İllerin bence Halı sarayına yapın da tam olsun

Mhp

06 Aralık 2016 Salı 12:24

Seçimde mevcut belediye başkanına oy vermiş bir vatandaş olarak sayın fevzi beyin söylediklerinin altına imzamı atarım. Eğer otogar çünüre yapılırsa bunu bir rant olduğunu düşünerek bir daha mevcut belediye başkanına oy vermeyeceğimi üzülerek bildiririm Otogarın yeri ali,köy toki civarı olmalıdır.

mimarsinan caddesi esnafı

06 Aralık 2016 Salı 12:24

BU BİSİKLET YOLU YAPILDI.YAPILMAZ OLSAYDI KEŞKE.İŞLER YARI YARIYA DÜŞTÜ.BELEDİYE ACİL OLARAK IŞIK HIZIYLA BU TRAFİĞE BİR ÇÖZÜM BULMASI LAZIM.ÖYLE YAPACAK BİR ŞEY YOK KARDEŞİM DEMEYLE OLMUYOR BU İŞLER.BAŞKA İLLERDE DE BELEDİYELER VAR.ONLAR NASIL ÇÖZÜM BULUYOR.

Vatandaş

06 Aralık 2016 Salı 12:22

Fevzi bey arsa kapatamamıştır çünürden bence ağrısı bundandır.ısparta ****

öz

06 Aralık 2016 Salı 14:58

senin amacın ne fevzi bey.kaç senedir neden şimdiye kadar bekledin?sizin saçma sapan çekişmeleriniz yüzünden ıspartaya birşey yapılamaz oldu.kav****ı bırakın ortak çözüme bakın artık bıktık

yazık çok yazık

06 Aralık 2016 Salı 12:18

ben yaptım oldu mantığı bu Isparta yı otuz yıl geriye ****ürdü.şehir içi trafiği desen berbat çok berbar.hangi akla hizmet yolları daraltıyorsun.bisiklet yolu diye bir şey yapıldı.günde 20 bisiklet geçmiyor nerdeyse.oraya yapılan masraf cabası.yol boyası + bariyer pilastikleri.

deniz de kum

06 Aralık 2016 Salı 12:13

Isparta nın çöpe atılacak parası yok.fevzi bey doğru söylemiş.ısparta belediyesinin yaptığı her ilte hep çift dikiş vardır..1-gökçay girişindeki müze inşaat sırasında çöktü yeniden yapıldı.2-gökkubbe keza iki kez yapıldı..3-çarşamba pazarı üst çatısı yine iki kez yapıldı..4-öskan kavşağındaki saat kulesi gereksiz yere yapıldı yin eikinci kez taşındı.taşımak kolaymı?bir ev taşıyorsunuzda en azından 2 bin tl harcanıyor.çok iyi hesaplanması lazım değilseki koskoca otogarı taşıyamazsınız.

kamilsi kerimbey

06 Aralık 2016 Salı 12:12

ziyanın ve akrabalarının orada arsaları vardı adamın görevi bitmesine 2 sene kaldı ıpsrtaya ne geçirirsem kaardır düşüncesiyele yaptı bu işi bencede iptal olması lazım artık şehir içinde trafik sıkıntısı var otoğar çünüre yapılırsa artık büyük otobüsler şehir içinde ortalığın ... koyacak!!!!!

Köyden indim şehre

06 Aralık 2016 Salı 11:44

Evzi bi cunur tepesinden türkü söyle mikrofon sende..Bitmiş asa şu kat.Ben istemiyorum de adam 1 yıldır bağırıyor bu ben garaj yapcem diye..Nerde aklın gezelim görevimden vaktimi oldu.Şehre yenimi gelebildin...Bide ben Günaydın diyem

Nolcek Gari

06 Aralık 2016 Salı 11:35

Feyzi sen ses ver biz koro yapalım. Zaten bi 25 yılda orası süredir.di..Olmaz bu Memleket bu kafayla..vesselam...

ayhan

06 Aralık 2016 Salı 11:32

çok biliyon sen herşeyi

Genç İsparta lı

06 Aralık 2016 Salı 11:31

Valla Bravo biri bişey dedi sonunda şu memlekette.seni spikerlik göndermedik. Memleket sevdaliliginiza oturttuk oylarımızla...Gelecege hizmet edin ki hoş anılarınızı gorelim..

ALİ ÖZ

06 Aralık 2016 Salı 11:28

FEVZİ BU ÇAMUR AT İZİ KALSIN.NEDEN İMAR PLANINA VAKTİYLE İTİRAZ ETMEMİŞ.YAŞASIN TRİBÜNLER.

Vatandaş

06 Aralık 2016 Salı 11:25

Bravo ilk kez itirazı beğendim şu memleketimiz için. Antalya yolu,Eğirdir Konya yolu Yeni Burdur yolu,Bu memleketin sınırı degilmi.

ali

06 Aralık 2016 Salı 11:24

git tarım programı yap maçları yayınla aklın ermez bu işlere senin fevzi.yapılacak işlere neden taş koymaya çalışıyosun başkana böyle zarar veremezssin ...bu kadarsın işte

hasan

06 Aralık 2016 Salı 10:48

dogru karar cünkü şehirin içinde göltaş tarafına gitmesilazim

ali

06 Aralık 2016 Salı 11:57

Göltaş tarafına kim gidecek peki 1001 evlerdeki adam gider burdurdan biner daha yakın tövbe estafurullah adam otogardeğil zaten yaşam alanı yapıcam diyor trafık olcakmışta olsun ona göre yol yapılır saçma sapan bahanelerle sadece mhpli başkanın icraatını engelleyelim tek amaç bu seni ne diye akp de tuttarlar onuda anlam yaralı parmağa yapın bide

mehmet erdem

06 Aralık 2016 Salı 10:39

Zaten hiç bir zaman Ispartaya 5 kuruşluk faydanız olmasın onu engelle bunu engelle hiçi bir şekilde faydanız yok bari engelleme yapmayın ayıptır.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR