27 Nisan 2024 Cumartesi

İŞTE FETÖ'CÜ İHBAR EDİLEN KİŞİ SAYISI

İŞTE FETÖ CÜ İHBAR EDİLEN KİŞİ SAYISI

Isparta

Temmuz'da FETÖ/PDY tarafından gerçekleştirilen, halk ve güvenlik güçlerince püskürtülen darbe girişiminin ardından emniyete ihbar yağdı. 242 kişinin hayatını kaybettiği girişimin ardından FETÖ/PDY terör örgütüne tepki gösteren vatandaşlar Emniyet Genel Müdürlüğü'nün '155 online ihbar hattı'nı arayarak şüpheli gördükleri kişileri güvenlik güçlerine bildirdi. İhbarlar zamanla içinden çıkılmaz bir hal almaya başladı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü birimlerine 15 Temmuz'dan buyana yapılan ihbar sayısı 40 bini buldu.

İHBARLARIN ÇOĞU ASILSIZ, NEFRETE DAYALI

İhbarların büyük bölümünün kişisel problemlerden kaynaklanan kin ve nefrete dayalı, asılsız ihbarlar olduğunu belirten yetkililer, bu ihbarların her birinin araştırıldığını, bu sürecin asıl işlerin yürütülmesini zorlaştırdığını vurgulayarak, "Asılsız ihbarlar çok vaktimizi alıyor,diğer işlerimiz sıkıntıya giriyor. Vatandaşlarımızı bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz" diye konuştu. Emniyet birimlerine yapılan ihbarlar da vatandaşların akrabalarını, komşularını hatta eşlerini FETÖ/PDY örgütüne üye oldukları iddiasıyla ihbar ettiği öğrenildi. Kaynaklar, "Oğlunu ihbar eden baba, kocasını ihbar eden eş, komşusunu ihbar eden vatandaşlarımız var. Elbette bütün ihbarlar değerlendirilip işlem yapılıyor. Asılsız olanları ayırıyoruz,bariz bir iftira söz konusuysa ihbarcı hakkında da asılsız ihbar yapmak suçundan işlem yapıyoruz" dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Naci TATOĞLU

12 Ekim 2016 Çarşamba 08:55

İhbarların çoğu kinden kasevetten değil.İhbarı soruşturma yapanlar; !!!!! 15 YILDA TRİNYONLAR KAZANDIĞI HUSUSUNDA SERVETİNİ NEREDEN BULDUĞU BİZİ İLGİLENDİRMEZ,KUMAR OYNAMIŞ PİYANGODAN ÇIKMIŞ OLABİLİR, İKİ ÇOCUĞUNU FETONUN OKULUNDA OKUTTUĞU BİZİ İLGİLENDİRMEZ,KARDEŞLERİNİ BİLE DOLANDIRDIĞINDAN HAKKINDA DAVA AÇTIĞINIZDA BİZİ İLGİLENDİRMEZ. V.S-V.S . AKP Eski millet vekili bir şey yazmıştı onu hatırladım. ADAM GİDİYOR BİR NUMARA FETOCUYU İHBAR EDİYOR, GİT BUNLARA UYUP BAŞINA İŞ ALMA DİYORLAR.

ıspartalı

11 Ekim 2016 Salı 20:47

Paralelle mücadeleye sonuna kadar varım ve devam edilsin ama adamla bir kere konuşmamış hiç birşeyini bilmiyor çıkarları için insanlara paralelci diye iftira atanlar ahireti unutmayın attıgınız iftiralrın altında bogulacaksınız...

a32

11 Ekim 2016 Salı 13:00

Eeee dedikya şahsi çıkarları için paralelci olmayanları paralelcilikle suçlayan çakallar var diye özellikle s****da

fuat

11 Ekim 2016 Salı 11:02

hükümeti eleştiriyom diye benide ihbar eden oldu mu ki acaba :D :D.gerçi 15 temmuz önceside eleştirdiğimizi biliyorlarda

demokrosi sacasi

11 Ekim 2016 Salı 11:01

Onene gelen adamin adini bilmezken bu fetocu diyebiliyorsa hem bu dunyada hem ahirette acilar icinde yasasin

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR