19 Mart 2024 Salı

İŞTE EN GÜZEL UZLAŞMA BURADA

Isparta Belediyesinde çalışan ve 225 memuru ilgilendiren Sosyal Denge Sözleşmesi imzalandı. Memurlara yüzde 20 ile yüzde 100 arasında zam yapılarak brütte 800-1000 lira arasında yansıtılacak olan sözleşme 31 Mart 2019 tarihine kadar geçerli olacak. Sözleşme Isparta Belediyesi adına Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın ile Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Yerel Hizmet Sen Isparta-Burdur Şubesi Başkanı Ahmet Kaya arasında imzalandı.

Isparta

İmza töreninde konuşan Türk Yerel Hizmet Sen Isparta-Burdur Şubesi Başkanı Ahmet Kaya, “Sendikalar yasasının yerel yönetimlerde çalışan kamu görevlilerinin ücretlerinin iyileştirilmesi için tanımış olduğu sosyal denge tazminatı hakkını, sayın belediye meclisi üyelerimizin size verdiği yetkiyi memurlar lehine kullanarak kanuni sınırlar içerisinde bütçe imkânlarınız ölçüsünde en üst düzeyde almaya hak tanıdığınız, sosyal denge tazminatı sözleşmesini Isparta Belediyesinde yetkili sendika Türk Yerel Hizmet Sen ile imzaladığınız için çalışan arkadaşlarımız adına teşekkür ederiz. Tüm memur arkadaşlarımızın, sizlerin bu iyi niyetine karşılık, Isparta halkımız belediyemiz ve şehrimiz için en iyi şekilde daha üst seviyede çalışacaklarından eminim.

Evimize daha hak edilmiş rızık götürmenin iç huzurunu yaşamak için çalışacağımızı bilmenizi isterim. Sözleşmenin herkese hayırlı olmasını temenni ederim” dedi.

Sistem, ekol ve düşüncesi faklı bir belediyecilik anlayışına sahip olduklarını belirten Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın da, bugün güzel bir gün yaşadıklarını söyledi. Günaydın, “Geçmişte sendikalar ve işverenler arasında sıkça itirazlar olur, hatta mahkemelere gidilirdi. Yerli yersiz vereceğim, vermeyeceğim tartışmalar yaşanırdı. Sonunda da çalışan da ben haklı olsam da, olmasam da korunuyorum diyerek çalışanlarda bir gevşeme oluyordu, itirazlar oluyordu. Böylece sendikadan çalışanlardan büyük fayda almamız gerekirken ülkemizde iş verimi zararla neticeleniyordu. Randımanlı çalışma olmayınca da ülke kaybediyordu. Sendikacılık kavramında çalışanlarımı sendikalı yapan birisiyim. Sendikacılığın alası şahsım olarak bende mevcuttur. Bizler bunu amacına uygun olarak hep beraber yapıyoruz. Şu anda arkadaşlarımızla imza atıyoruz. Burada gerek sendikamız gerekse şahsım olarak karşılıklı iyi niyetle hak hukuka riayet ederek bu konuyu çözüyoruz. Kolayca düzelttikten sonra şimdi sendikacı arkadaşlarımızda, bizde çalışanlarımızın daha verimli çalışmalarını benden daha çok istiyorlar. İşte en güzel uzlaşma burada. Atatürk’ün güzel bir sözü var, ‘çalışmak, çalışmak, çalışmak’ Sendikacılarımız, çalışanlarımızın performansını yükseltmelerini benden çok istiyorlar. Çalışmazlarsa benim yapacağım etkiden fazla, onlar konuyu çözüyorlar. Bizde çalışan arkadaşlarımızın haklarını alınların teri kurumadan ve Türkiye imkânlarının üstünde verme gayreti içerisindeyiz. Bende vazifemi yapıyorum, arkadaşlarımızda çalışırsa ülkemizde kalkınma da ciddi anlamda mesafe almaya başlar. Bizim sendikacılığımız bu şekilde. Bu vesile ile hedefimize ulaşıyoruz. İmzaladığımız sözleşmenin hayırlı olmasını diliyorum” görüşlerinde bulundu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

haksızzz

19 Ocak 2018 Cuma 09:04

keşke aldıklarını hak etseler de birde zam istemeye yüzleri olsa. inşanlara zulüm yapmasınlar da .

ne diyelim

18 Ocak 2018 Perşembe 22:10

seçime kadar sözleşme

adaletli olsun

18 Ocak 2018 Perşembe 22:08

kimlere yuzde 20 kime yuzde 100 bi adaletsizlik olacak gibi yandaş kokusu var

İşsiz lspartali

18 Ocak 2018 Perşembe 22:02

Ben böyle adaletin içine ediyim Evimize daha hak edilmiş rızık ****ürmenin iç huzurunu yaşamak için çalışacağımızı bilmenizi isterim. Demişler biz iş bulamayiz belediye ye iş icin yalvariz ama bizden torpil istiyorlar tanidigimiz olmadigi icin hee deyip geciyorlar iş istiyoruz iş başkanim hayat ne kadar tuhaf siz belediye calisanlarina zam yaparken bizler işsizler gecim derdine düşüyoruz son intiharlar neden artiyo diyosunuz ne diyim ALLAH büyük be

200-1000 lira

18 Ocak 2018 Perşembe 14:13

Sanki memur maaslari yetmiyormus gibi birde "Evimize daha hak edilmiş rızık ****ürmenin iç huzurunu yaşamak için çalışacağımızı bilmenizi isterim." diyerek, askeri ucretle calisip aile gecindiren insanlari yok sayiyor. Halkin verdigi vergiden maasina zam yapiliyor. Tebrik ederim. Kesinlikle daha guzel calisacaklar 1 sene sonra maasimiz az diye yatacaklar. Nede olsa atilma kaygisi yok

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR