19 Nisan 2024 Cuma

İŞTE AK PARTİ'NİN ADAYLIK KRİTERİ

İl Başkanı Osman Zabun, AK Parti milletvekili adayı olacak kişilerde aranacak kriterleri şöyle sıraladı...

Isparta

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, partisinde milletvekiliği aday adaylığı başvuru sürecinin başladığını duyurdu. Sürecin 20 Şubat'a kadar devam edeceğini belirten Zabun, AK Parti'nin milletvekilliği adaylık kriterlerini şöyle anlattı:

LİSTE 7 NİSAN'DA

"11 Şubat 2015 tarihi itibariyle genel merkemizin belirlediği takvim çerçevesinde aday adaylığı ile ilgili süreci başlatmış bulunuyoruz. Milletvekilliği seçimine ilişkin kanun ve partimizin belirlediği kriterler çerçevesinde adaylarımızdan talep ettiğimiz belgeler var. Bu belgelerin tamamlanmasıyla partimize müracaatlar gerçekleştiriyorlar. Bu süreç 20 Şubat'a kadar devam edecek. Bu süreçten sonra aday adayları müracaatlarını tasnif ederek genel merkezimize ulaştıracağız. Adaylıkla ilgili değerlendirme süreci hem genel merkez hem de Isparta'da yoğun bir şekilde gerçekleştirilecek. Varılan karar doğrultusunda milletvekilliği aday listemizi 7 Nisan'da YSK'ya sunacağız.

VATANDAŞIN BEĞENİSİNİ TOPLAMIŞ

Süreç noktasında genel merkemizin sadece bu seçim itibiriyle değil bugüne kadar tüm seçimlerde uyguladığı kriterler var. Parti ilkelerini anlamış, kavramış ve geleceğe dair, ülkenin gidişatını ve hedeflerini yakalamış, kavramış. Gerekli birikim ve tecrübeye sahip. Vatandaşların nezdinde gereken sempatiye sahip, onların beğenisini ve taktirini kabul edebilecek. Yine hem ülkeye hem de Isparta'ya hizmet edebilecek bir aday kadrosuyla çıkma hedefindeyiz. Bu çerçevede gerekli değerlendirmeyi yaparak en doğru sonuca ulaşılacaktır."

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, 7 Haziran seçimlerine yeni Anayasa söylemi ile girdiklerini söyledi. 7 Haziran'da milletin AK Parti'ye Anayasayı tek başına değiştirecek yetkiyi vereceğini iddia eden Zabun, şöyle konuştu:

DELİ GÖMLEĞİNİ ÇIKARIN

"Daha önceki süreçte de Anayasa değişikliği ile ilgili çok gayretli çalışmalar ortaya koyduk. Meclisteki aritmetik tablodan dolayı muhalefet bu işin önünü kesti. Ama Türkiye artık bu dar gelen deli gömleğini üzerinden söküp atmak zorunda. Ak Parti'nin Türkiye'de bütün millete borcu ve yükümlülüğü vardır. Bu deli gömleğini çıkarıp atmak AK Parti'nin temel hedeflerinden bir tanesidir. Madem ki muhalefet partilerin böyle bir tutumu var. Yani hala darbe anayasası ile devam etme tavırları var, o halde AK Parti tek başına değiştirecek çoğunluğu milletinden talep edecektir. Milletimiz bu çoğunluğu verdiği taktirde bu darbe anayasasından kurtulacağız. Ülke olarak hedeflerimizle ilgili sonuca ulaşmak için ayağımızdaki prangayı söküp atacağız.Bu yetkiyi bu millet AK parti'ye verecektir. Çünkü millet herşeyi görmektedir. Millet, kimin hizmet noktasında hassasiyet gösterdiğini çok iyi bilmektedir. AK Parti, siyasi hayata başladığı tarihten itibaren defalarca milletin bireylerinde soru işaretleri oluşturma adına çok ciddi maniplasyonlarla karşı karşıya kaldı. Önümüzdeki süreç içerisinde sunni sorunlarla boğuşmak yerine Türkiye'nin çok daha üst noktalarda hem demokratik hem de ekonomik anlamda yer alacağı yep yeni bir süreç içerisine giriyoruz."

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

yusuf

14 Şubat 2015 Cumartesi 11:27

yorumları neden yayınlamıyonuz.. hayırdır aga babalarınızın nasırınamı bastık yoksa.. tarafsız olun arkadaş.. biz bu ıspartanın daha iyi olması için çalışanları desteklemek istiyoruz.. kendi paraya mevkiye satanların değil... şu ki lerin durumu belli... hepsi şan söhret makam peşindeler.. o yüzden önce kendilerine baksınlar kritermiş.. kendi kriterleri neyi tutuyo.. daha önceki vekillerin kriterleri neyi tutuyo..

as

13 Şubat 2015 Cuma 20:55

2,nci bir 17 aralıka kadar ayakkabı kutuları biriktirip türgeve teslim etmek

Sabun

13 Şubat 2015 Cuma 16:33

Bu kriteri söyleyene bak. Dün cumhurbaşkanına küfreden adam. Bu gün gelmiş aday kriterini anlatıyor. Ey sabun sen yürü akıl hocan erkan Mumcu'nun yanına. Senin yüzünden bu partiye oy vermeyecekler var. Yetti artık.................. Git.

Deli

13 Şubat 2015 Cuma 13:23

Sayın Başkan, pardon da, deli gömleği diyerek, oy istediğiniz seçmenlere deli dediğinizin farkında mısınız? Zaten, il yönetimi olarak maşallahınız var, havanızdan geçilmiyor ama üstüne bir de böyle bir yakıştırma. Nasıl olsa, geleceksiniz kapımıza o zaman biz de "deli" nin cevabını vereceğiz size, bu kadar da büyük görmeyin kendinizi, 1 günde al aşağı oldunuz mu şaşar kalırsınız.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR