28 Mart 2024 Perşembe

İŞTE ACI BİLANÇO!

21 Haziran 2015 Pazar günü ilimizde yaşanan sel baskını ile ilgili ön inceleme raporu hazırlandı.

Isparta

İlimizde 21 Haziran 2015 Pazar Günü Saat:20.00 sularında başlayan ve 20 dakika süren aşırı yağış nedeniyle yaşanan sel ve su baskını neticesinde; Valiliğimiz koordinesinde; ilgili kurumlar ile hasar tespiti ve iyileştirme çalışmalarına süratle başlanılmıştır.

Bu çalışmalar neticesinde; İlimiz merkez ve merkeze bağlı köylerinde herhangi bir can kaybının yaşanmadığı, ancak bazı ev ve işyerleri ile tarım arazilerinde su basması olayının yaşandığı tespit edilmiştir.

Ön hasar tespit ve iyileştirme çalışmaları kapsamında, Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi koordinesinde,

İl merkezi ve merkeze bağlı köylerde toplam 66 konut, 2 apart ve 7 işyerinde su baskını olayı yaşandığı tespit edilmiş olup, çalışmalar devam etmektedir.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce tarım alanlarında yapılan çalışmalar neticesinde; Merkez Sav, Deregümü, Direkli,Gelincik ve Yakaören Köylerinde sel baskınından tahmini olarak 155 çiftçimizin zarar gördüğü ve yaklaşık 910 dekar tarım alanında kısmi zarar meydana geldiği tespit edilmiştir.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Arama ve Kurtarma ekipleri ile Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekip ve pompaj-vidanjör ekipmanları acil müdahale çalışmalarında görev almıştır.

Ayrıca, Yakaören, Deregümü, Küçükhacılar ve Büyükhacılar köylerinde altyapı onarım çalışmaları kapsamında İl Özel İdaresi iş makinaları görevlendirilmiş olup, Yakaören Köyü ve Deregümü Köyüne DSİ 18. Bölge Müdürlüğünce dere ıslah ve rusubat kontrol çalışmaları kapsamında ekipman takviyesi yapılmıştır.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından araç ve personel görevlendirilmesi yapılmış olup, selden sonra ortaya çıkabilecek bitkisel hastalık ve zararlılarına karşıda üreticilerimize bilgi verilmiştir

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR