20 Nisan 2024 Cumartesi

İŞSİZLERE MÜJDE

İŞSİZLERE MÜJDE

Isparta

İşsizlik maaşı alanlar, işsizlik maaşının ne kadar olacağınımerak ediyor. İşsizlik maaşı ne kadar olacak? Şimdi herkes bunu merak ediyor.

 

 Ocak ayında asgariücrette yapılacak yüksek artış, işsizlere de rahat nefes aldıracak. İşsizlereödenen maaş, asgari ücret zammıyla yükselecek. İşsizlik maaşında taban 653liraya, tavan ise bin 307 liraya çıkacak. Halen bin lira olan net asgari ücret,Ocak ayında bin 300 lira olacak. Bu artış, asgari ücrete göre belirlenenişsizlik maaşına da yansıyacak. İşsizlik maaşı son 4 ayda alınan brüt ücretinortalamasının yüzde 40'ı oluyor. Ancak işsizlik maaşı, brüt asgari ücretinyüzde 80'ini geçemiyor. Brüt asgari ücretin Ocak'ta bin 647 lira olmasıylaişsizlik maaşı, en düşük işsizlik maaşı 653 liraya, en yüksek işsizlik maaşıise bin 307 lira civarına yükselecek. Yani en düşük işsizlik maaşında 148 lira,en yüksek işsizlik maaşında 296 lira artış yaşanacak. Mevcut sistemde, işsizliksigortası kapsamında bir işyerinde çalışırken; kendi istek ve kusuru dışındaişini kaybedenler; son 120 gün içinde prim ödeyerek sürekli çalışmış ve son 3yıl içinde en az 600 gün işsizlik sigortası primi ödemiş olmak şartıyla maaşalıyor. Bu şartları taşıyanlar kıdemlerine göre 10 aya kadar işsizlik maaşıalabiliyor. İşsizlik maaşı almanın kolaylaştırılması ve süresinin uzatılması dagündemde.

takvim

 

İşsizlik maaşı alanlar, işsizlik maaşının ne kadar olacağınımerak ediyor. İşsizlik maaşı ne kadar olacak? Şimdi herkes bunu merak ediyor

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR