28 Mart 2024 Perşembe

İşsizlere müjde, İş-kur'un maaşlarına zam geldi

İşsizlere müjde, İş-kur'un maaşlarına zam geldi

Isparta

İşsizlerin mesleki yeterliliklerini geliştirmek adına İşbaşı Eğitim Programları düzenleyen ve katılımcılara günlük 25 TL ödeyen İŞKUR,işsizlere katkı sağlamak amacı ile program kapsamında katılımcılara günlük 36,5TL verecek.

 

 

Isparta İŞ-KUR Müdürü Hüseyin Ergin'in sitemize yaptığı açıklamada İşbaşı eğitim alan işsize 2014 yılı için günlük 25 TL ödeniyordu.Ayrıca ödenen bu para dışında, işsiz adına iş kazası ve meslek hastalığı sigortası primi ödeniyor. Yani işbaşı eğitim programından yararlanmaktayken iş kazasına uğrayan veya meslek hastalığına tutulan kişinin bu sigorta kolundan sağlanan yardımlardan yararlanması mümkün. Bu kişilerin iş kazası ve meslek hastalığı sigorta primleri de İŞKUR tarafından yatırılıyordu. İŞKUR işbaşı eğitim programları dahilinde çalışan kişilere günlük 36,5 TL ödeyerek, 2014 yılında 740 lira olarak ödenen maaşları 949 lira olarak ödeyecek.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Vergimi düzgün harcayın

17 Nisan 2015 Cuma 10:12

Bir vergi mükellefi olarak geçici birkaç aylık işlerle vergilerin çarçur edilmesine karşıyım. Lütfen yatırım, üretim ve istihdam yapın. Vatandaşta kalıcı bir işe sahip olsun. Tüketmesin üretsin, kendi kendine yetsin

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR