29 Mart 2024 Cuma

İşsiz Gençlere Umut Kapısı!

İşsiz Gençlere Umut Kapısı!

Isparta

Yalvaç’ta kurulması planlanan Çağrı Merkezi için çalışmalarsürerken, Yalvaç Belediyesi’nin çeşitli firmalara yatırım daveti gönderdiğiöğrenildi. Firmaların bir bölümünün önümüzdeki günlerde ilçede fizibiliteçalışması yapması bekleniyor.

Yalvaç İlçesindeki  işsizlik sorununa çözüm bulmak için belediye vesivil toplum kuruluşları işbirliği ile ilçemize bir çağrı merkezi açılmasıçalışmaları sürdürülüyor.

 Bu çerçevede çok sayıda firmayla görüşmelerin sürdürüldüğü,belediyemizin bu merkez için ihtiyaç duyulan binanın temini ve bazı diğerdesteklerle firmaları yatırım yapmaya davet ettiği öğrenildi. Alınan bilgiyegöre, birkaç firmanın Yalvaç’a yatırım yapmaya sıcak baktığı, önümüzdekigünlerde ilçemize gelerek yerinde incelemeler yapmak istedikleri kaydedildi.Firmalarınilçemizde çalıştıracak yeterli sayıda eleman olup olmadığını sormaları ve bukonuda endişe duymaları nedeniyle, geçtiğimiz hafta içinde bir envanterçalışması başlatıldı. Yapılması planlanan çağrı merkezi yatırımında çalışmakisteyen lise, önlisans ve lisans mezunu işsiz gençlerimizin iş müracaatlarıbelediye tarafından toplanarak firmalar için gerekli insan kaynakları portföyüşimdiden oluşturuluyor. İlçemizin yanı sıra Gelendost ve Şarkikaraağaç’tan daçok sayıda işsiz gencin müracaat ettiği çağrı merkezi girişiminin hayatageçmesi halinde çok sayıda gencimizin işsizlik sorununa çare bulunulacağı ifadeediliyor.

 ÇAĞRI MERKEZİ NEDİR?

Çağrı merkezi, kurumların telefonla yapılan talepleri almakve başka birimlerine iletmek üzere sahip oldukları departmandır. Kar amaçlı birşirket için bir çağrı merkezinin en temel amacı müşterilerden gelen ürün veyabilgilendirme taleplerinin karşılanmasıdır. Yani, hemen her gün telefonumuzdakarşılaştığımız, birçok özel firmanın bilgilendirme, ürün satış çağrıları ilebir sorunla karşılaştığımızda müşteri hatlarını aradığımız firmalarla iletişimkurmamızı sağlayan aracı firmalar. Bunlar dışında bir çağrı merkezi inbound(müşteriden gelen); sipariş, teknik destek, müşteri hizmetleri, şikayet,outbound (çağrı merkezinden giden); tele pazarlama, kampanya tanıtımı, ürünhizmetleri ve borç hatırlatma gibi hizmetlerle de ilgilenir.

 ÇAĞRI MERKEZLERİNİN GELECEĞİ

Çağrı merkezleri, gerek istihdam gerekse ülke ekonomisinekatkıları açısından çok önemli bir sektör. Kurumlar, hedef kitlelerineulaşabilmek için çağrı merkezlerini daha fazla kullanmaya başladılar. Pazarlamaçalışmalarını satın alma davranışına dönüştürebilmek için farklı ve yaratıcıstratejiler izlemeye başlayan şirketler, çağrı merkezlerine daha fazla yatırımyapıyorlar.

Çağrı Merkezleri Derneği Başkanı Metin Tarakçı “2012 yılısonuçlarına göre, ülkemizdeki çağrı merkezleri pazarı, 2.4 milyar TL’ye ulaştı.sektörün anadolu ekonomisine yıllık ortalama katkısı ise 50 milyon TL. Çalışansayısı 80 bin kişi. Çağrı merkezi sektörü, yatırım yaptığı bölge ekonomisineyedi kat fazla hareket kazandırıyor. Diğer sektörlere oranla düşük yatırımbedeli ile istihdam sağlama avantajı olan sektörde, ortalama bir kişi içinistihdam yaratma bedeli, 10-15 bin TL arasında. 2023 hedefimizle uyumluadımların atılması durumunda, çağrı merkezi sektöründeki çalışan sayısının 350bine ulaşılması hedefinin yakalanabileceğini söyleyebilirim.” dedi.

 2015 yılında 100 bin çalışan

Küresel çapta 250 kişiye bir müşteri temsilcisi düştüğünübelirten Tarakçı, şunları söyledi: “Türkiye’de ise 2 bin kişiye sadece birmüşteri temsilcisi düşüyor. Sektörün büyük bir büyüme potansiyeline sahip olduğunugörüyoruz. Dolayısıyla Kobi’lerin, kısa ve orta vadede, çağrı merkezi yatırımıyapacaklarını öngörebiliriz.” Türkiye’de toplam bin 100 civarında çağrı merkezininfaaliyet gösterdiğini belirten Metin Tarakçı, “Sektörde istihdam edilen müşteritemsilcisi sayısı şu anda 67 bin civarında. Bu sayının 2015 yılında 100 bineulaşması bekleniyor” diye konuştu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR