28 Mart 2024 Perşembe

ISPARTA’NIN MEDAR-I İFTİHARLARI…

ISPARTA’NIN MEDAR-I İFTİHARLARI…

Isparta

Şehrimiz Isparta, Süleyman Demirel’in 1963 yılında siyaset sahnesine çıkmasıyla Anadolu’da daha çok tanınmaya başladı. Demirel öncesinde sadece gülü ve halısıyla meşhur olan ilimizi eskiler bir de merhum Bediuzzaman Hazretleri ile hatırlarlardı.


Isparta, Bediuzzaman Said Nursi Hazretlerinin hayatında çok öneme haiz. Zira Barla’da uzun yıllar zorunlu ikamete tabi tutulan üstad, Risale-i Nur külliyatının büyük bir bölümünü şehrimizde kaleme almıştır. Bediuzzaman vefat ettiğinde cenazesi Urfa’ya defnedilmişti. Mezarının sevenleri tarafından çokça ziyaret edilerek dolup taşacağı korkusu ile devrin iktidarı tarafından gizlice yerinden alınarak ve uçakla Isparta’ya getirilip şehrimizin halk tarafından pek bilinmeyen mezarlığına defnedilmiştir. Mezar yerinin bilinmemesi isteği, üstadın vasiyetleri arasında olduğu bilinmekte.


Her yıl binlerce Bediuzzaman seveni üstada hürmeten şehrimize gelip, Barla’ya ve Çam Dağı’na çıkıp, üstad Said Nursi’nin medfun olduğu kabul edilen üç mezarlığı ayrı ayrı ziyaret etmekte ve Bediuzzaman Hazretlerine dua etmekteler.


Said ismi mesut ve bahtiyar anlamlarına gelmekte. Bediuzzaman Hazretleri her ne kadar tüm ömrü her ne kadar çilelerle geçmişse de, ideal edindiği işleri gerçekleştirmiş olması hasebiyle Üstad ismine ithafen hem saiddir hem de bahtiyardır.

Şehrimizin insanları da, üstadımıza hürmeten evlatlarına sık sık “Said” ismini vermişler. Zira bu isim verme, hem üstadımıza hürmetr, hem de üstadımızla aramızdaki bağımızı koruma adına bir çeşit görevdi.


Bu nedenle son yıllarda, “Said” ismi ile maruf ve meşhur olmuş olan bir çok hemşerimiz var. Eski vekillerimizden Said DİLEK bey ve yeni vekilimiz Said YÜCE bey de Amasya doğumlu olmasına rağmen gurur duyduğumuz hemşerilerimiz arasında. Said Dilek bey 2007 ve 2011 yılları arasında milletvekilliği ve Avrupa komisyonu üyeliği yapmış ve partimiz Ak Parti’nin Güneydoğu politikalarında aktif görevler almış. Vekilliği süresince ülkemiz ve ilimiz adına çok önemli hizmetlerde bulunmuştu.


2015 Kasım seçimlerinde, yeniden TBMM Plan Bütçe Komisyon Başkanı olan gururumuz Süreyya Sadi BİLGİÇ beyden sonra ikinci sıradan vekil seçilen diğer bir Said vekilimiz de Said YÜCE beydir. Kendisi Amasya doğumlu olmasına rağmen tam bir Bediuzzaman ve Isparta sevdalısıdır. Zira uzun yıllar Barla Platformu başkanlığı yapmış ve Bediuzzaman Hazretleri hakkında çok önemli çalışmalara imza atmış değerli bir hemşerimizdir.


Said YÜCE bey Bediuzzaman sevgisini, geçtiğimiz Salı günü TBMM’de Mevlit Kandili münasebetiyle genel kurulda söz alarak, üstadın Mucizat-ı Ahmediye risalesini okuyarak, üstadın sevenlerince ülkemizden ve dünyadan büyük takdir topladı. Bu, inancı dolayısıyla uzun yıllar kendi ülkesinde sürgün hayatına mahkum edilmiş büyük irfan adamı üstad adına yapılmış en büyük vefa hareketidir. Teşekkür ediyoruz, tebrik ediyoruz. Ayrıca Barla’nın inanç turizmine kazandırılması adına yapmış olduğu gayretler ve çalışmalar her türlü takdire şayandır.


Cenab-ı Hak Bediuzzaman Said Nursi Hazretlerinin hatırına bu memleketi korusun, geliştirsin ve büyütsün. Üstad hatırına birlik, dirlik ve kardeşliğimizi yeniden tesis etsin. Ne mutlu biz Ispartalılara ve üstadı seven tüm hemşerilerimize…


İsmail TANIŞMAN—Ak Parti Demokrasi Hakem Kurulu Başkanı

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Osman Toposmanoğlu..

25 Aralık 2015 Cuma 12:34

millet uzaya çıkmış yıl olmuş 2016 ülkemiz savaş alanı bizim burda uğraştımız şeylere bak.. ne hoş

ali

25 Aralık 2015 Cuma 10:36

resimdeki arkadaşı kim hazret ilan etti kendi kendinize saçmalamayın ne hazreti.yüzündeki ifade ye iyi bakın nur yok nur

aslı

25 Aralık 2015 Cuma 10:33

şu resimdeki herifi amma büyüttünüz be .fettuşda böyleydi akıllı olmak lazım kuranı kerim ve peygamber efendimiz yeter gerçek müslümana bu tiplere gerek yok

said

25 Aralık 2015 Cuma 00:53

ha şeyh said ha saidi kürdi ikiside aynı ideolojinin eseri..............

haha

25 Aralık 2015 Cuma 00:49

kürtten evliya koyma avluya demişler atalarımız.cumhuriyetin dışladığı sahte kürt şeyhe ıspartalılar sahip çıkmış birde bununla övünüp ısparta barladaki kulübesine tapınıyorlar yazık çok yazık.........

beşir tunç

25 Aralık 2015 Cuma 14:34

Bediüzzamanı bilmeden eleştiren beyinsizlere cevap vermek bile abesiyet olur... Allah akıl fikir versin.

aslı

25 Aralık 2015 Cuma 10:34

brawo süper tespit

MAHMUT AKSU

24 Aralık 2015 Perşembe 17:40

Tanışman bey senin acilen o tüp dükkanından çıkman veya tüpleri dışarı çıkarman gerekiyorki gaza mahsur kalmayasın.2-3 yıl önce Gülen hoca hakkında bundan iyi meziyetler düzülüyor tarafınızdan gel hocam gel hasretine dayanamıyoruz diye timsah göz yaşları dökülüyordu. şimdi ise.. umarım 2-3 yıl sonra da aynı akıbet sayın Saidi nursi talebelerinin başına gelmez. Cenab ı Rabbim Saidi nursi, gülen hoca değil Peygamber efendimzin hürmetine bizleri bağışlasın. ülkemizi şer lerden uzak tutsun.

İBRAM

24 Aralık 2015 Perşembe 17:34

Len yörü bi gid ALLAHINI Seversen yav

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR