20 Nisan 2024 Cumartesi

ISPARTA’NIN İLK YERALTI BARAJI YAPILIYOR

ISPARTA’NIN İLK YERALTI BARAJI YAPILIYOR

Isparta

Isparta’nın ilk yer altı barajı Şarkikaraağaç ilçesinin Çarıksaraylar Kasabasında yapılıyor. Türkiye’de yapılan ender yeraltı barajlarından biri olan Çarıksaraylar Kasabasındaki çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Son yıllarda yeraltı sularının miktarını arttırmak veya belirli bir yerde depolamak amacıyla yapay teknikler geliştirildi.Bu yönde yapılan çalışmalar arttırıldı. Bunların başında ise Yeraltı barajları geliyor.

Türkiye’de de yer altı barajları yapılmaya başlandı. Bunlardan biri de Şarkikaraağaç ilçesine bağlı Çarıksaraylar Kasabasında yapılıyor.

Devlet Su İşleri 18. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan yeraltı barajı Çarıksaraylar kasabasının tarım ekonomisine büyük katkı sağlayacak.

DSİ Genel Müdürlüğü’nün de büyük önem verdiği yer altı barajı, geleneksel barajlara göre bazı avantajlara sahip.

Yeraltı barajlarında su yeraltında depolandığından, evlerin ve arazilerin batması önlenebiliyor.  Böylece yeraltı barajının üstündeki araziler baraj inşaatından önceki haliyle kullanılabiliyor.

Bunun yanı sıra yer altı barajlarının ömrü uzun ve maliyetleri daha düşük oluyor.

Şarkikaraağaç ilçesine bağlı Çarıksaraylar Kasabasındaki yeraltı barajının da kısa süre içerisinde bitirilmesi bekleniyor.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Ali

27 Ekim 2020 Salı 10:37

İçinde su olmayan göletler yapan kurum. Dsi kadar gereksiz bir kurum var mı.

Gol

26 Ekim 2020 Pazartesi 15:46

Ulan dsi yer ustu cenetti egirdir golunu bitirdiniz simdide yer altina basladin egirdir golu kuruyorsa sen ne ise yarasin bi anlat bize bizde bilelim

KEMERLİ

26 Ekim 2020 Pazartesi 14:06

Ya kardeşim eğirdir gölünü toprak üstüne yaptığınız barajlar ile bitirdiniz.Birde yeraltı falan gibi saçma sapan işlerle uğraşıp milletin parasını yer altına gömmeyin.Allah rızası için sizden bir şey isyeteyen yok.Yapacak işiniz gücünüz yoksa gidin bir yerlerde yiyin için,at binin, birilerinin tayinini çıkartın, açılışa katılın,fotoğraf çektirin ama lütfen GÖLÜ RAHAT BIRAKIN.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR