26 Nisan 2024 Cuma

ISPARTA’NIN ALT YAPISI HAZIR

AK Parti’nin seçim beyannamesinde de yer alan şehir içinde kalan sanayi sitelerinin şehir dışına taşınması için Isparta’da alt yapı bir yıl öncesinden hazırlandı. Gül İki Küçük Sanayi Sitesi için belediye tarafından yapılan imar değişikliğinin ardından kooperatif yönetimi şuana kadar 85 bin metre kare arazi alımı yaptı.

Isparta

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının koordinatörlüğünde hazırlanan ve 2015-2018 yıllarını kapsayan Türkiye Sanayi Stratejisi Belgesi'ne göre, kent içinde kalan sanayi sitelerinin, kent dışına taşınmasına yönelik destek verileceği geçtiğimiz aylarda duyurulmuştu. Bu stratejik plan çerçevesinde AK Parti seçim beyannamesinde de aynı konuya yer verilerek şehir merkezinde kalan küçük sanayi sitelerinin şehir dışına çıkarılacağı vaadi yer almış ve devlet eliyle buna yönelik destekleme yapılacağı belirtilmişti.

Isparta bu seçim vaadinden çok önce Gül İki Küçük Sanayi sitesinin kurulması yönünde hazırlıklara başladı. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve meclis üyelerinin kararı ile Gül İki Küçük Sanayi sitesinin yapılacağı alanda imar değişikliğine gidilerek sanayi bölgesi ilan edildi. Kooperatif yönetimi kararın ardından Gül İki Küçük Sanayi Sitesinin kurulacağı alandan şuana kadar 85 bin metrekare arazi alımı yaptı. Bunun yanı sıra alanda teknik altyapı ile ilgili hazırlıklara başlanarak alanın tamamının zemin etüdü çalışmaları tamamlandı.

ISPARTA EL ELE VERECEK

Gül Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mehmet Boyacı Isparta’da modern bir sanayinin oluşması yönünde Belediye Başkanı Yusuf ziya Günaydın başta tüm partilerden meclis üyelerine destekleri nedeniyle teşekkür ederek “biz Gül Küçük Sanayi Sitesindeki esnaflar başta olmak üzere, diğer sanayilerdeki esnaf kardeşlerimizle birlikte şehir içinde kalmayan, modern bir sanayi sitesi oluşturmak için yola çıktık. Bizden bu noktada desteğini esirgemeyen başta Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Günaydın ve tüm partilerden belediye meclis üyelerine teşekkür ediyoruz. Bunun yanında modern bir sanayi kuruluşunda Ankara’dan her türlü katkıyı sağlayacağını belirten milletvekillerimize de teşekkür ediyoruz. Isparta’nın yaptığı bu çalışma zaten hükümetin planları arasında saydığı icraatlardandır” dedi.  

YURT ARAZİSİ İÇİN TEŞEKKÜR

Gül Küçük Sanayi Sitesi içine Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından yaptırılan mesleki ve teknik Anadolu lisesinin ihtiyacı olan yurt için belediyenin arazi vermesine teşekkür eden Boyacı “Isparta birlik oldu ve sanayi sitemizin içine tüm bölgeye örnek olacak bir okul yapıldı. okulumuzun yurt ihtiyacını bir süredir dile getiriyorduk. Daha önce okulun yapılabilmesi için 8 bin 100 metrekare arazi veren Belediyemiz şimdide yurt için 2 bin metrekare arazi verdi. Okulumuza köylerden gelecek öğrenciler artık yatılı olarak rahatlıkla eğitim görebilecek. Bu noktada Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Günaydın’a eğitime verdiği destek nedeniyle ayrıca teşekkür ediyoruz. Sanayi odamızdaki işadamlarımız ve esnafların katkıları ile TOBB Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesinin yurdu yapılacak” diye konuştu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

MURAT

10 Kasım 2015 Salı 14:44

NE ZAMAN VE NEREDE YAPILACAK BAŞLANSIN İSTİHDAM GEREKLİ

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR