26 Nisan 2024 Cuma

ISPARTA’DA YAŞLILAR İÇİN KREŞ AÇILDI

ISARTA Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve 60 yaş üzerindeki vatandaşlara hizmet verecek olan Aktif Yaşam Merkezi açıldı. Kamuoyunda Yaşlı Kreşi olarak bilinen bu merkezde sabah 08:00'dan akşam 17:00'a kadar yaşlılara hizmet verilecek.

Isparta

Anadolu Mahallesi'nde eski KETEM binasına kurulan ve YaşlıKreşi olarak adlandırılan Aktif Yaşam Merkezi şuan 7 vatandaşa hizmet veriyor.Kreşe kayıt yaptıranların sayısı 15’e ulaşırken, 20 kişi kapasiteli bu merkezde60 yaş üstü sağlıklı  ve bulaşıcıhastalığı olmayan vatandaşlara hizmet verilecek.      

ÇOK FAZLA ÖRNEĞİ YOK

Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük, bu merkezinTürkiye'de çok fazla örneği olmadığını belirterek, Ankara'dan sonra Isparta'daaçılan ikinci merkez olduğunu söyledi. Aktif Yaşam Merkezi'nin kurulmaaşamasından bahseden Kütük, Kanser Teşhis Merkezi (KETEM) binasınınkapatılacağını öğrendikten sonra binanın nasıl değerlendirilebileceği konusugündeme geldi. Bizde Sağlık İl Müdürlüğü ile yaptığımız istişare sonucunda bubinaya Aktif Yaşam Merkezi kurulması için çalışma başlattık. Türkiye’de çokfazla örneği yok. Ankara’da çok önceki yönetmeliklere uygun bu şekilde hizmeteden bir kuruluş vardı. Aktif Yaşam Merkezi adı altında Isparta’da ikincisihayata geçti dedi.

60 yaş üstü yaşlıların bu merkezden nasıl faydalandığınıanlatan Kütük, aileler işlerinden ya da başka meşgalelerinden dolayıyaşlılarını gündüz evde bıraktıklarını ve gözlerinin arkalarında kaldığındanbahsettiler. Çocuklarda olduğu gibi yaşlılar için de bir kreş konusu gündemegeldi. İhtiyaç vardı ve burayı oluşturduk. Kamuoyu burayı yaşlı kreşiolarak  biliyor. Hedefimiz daha kalitelihizmet vermek. Şu anda buraya gelen 7 yaşlımız var. Kayıtlı olan 15 yaşlımızvar. Servis konusu çözülürse hepsinin geleceğini düşünüyoruz. Kapasitemiz 20kişiliktir. Servisle birlikte sabah 9’dan 17’ye kadar yaşlılarımız buradaolacak. Onlara kaliteli vakit geçireceğiz. Sabah kahvaltısı ve öğleyemekleri  verilecek. Sağlık takipleriburada yapılacak. Sağlık Müdürlüğümüz bu konuyla ilgili hemşire ve sağlıkmemuru görevlendirdi. Halk Eğitim Merkezi’nde el sanatları kursu açtık. Kurshocamız faaliyetlere burada başlayacak. Yine Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü bünyesinde yaşlılarımızayönelik  halkoyunu, müzik, koro gibikabiliyetlerine göre kurslarımız olacak. Spor egzersizlerimiz olacak. Zamanzaman gezilerimiz olacak. Buraya ziyarete gelenler olacak. Gençlerle yaşlılarıkaynaştırmayı da hedefliyoruz. Onların isteklerine göre de biz bu faaliyetleriçeşitlendirmeyi düşünüyoruz" dedi.

Aktif Yaşam Merkezi'ne kayıt yaptırarak gelen 81 yaşındakiAli İhsan Özses, bu merkezin açılacağını duyduktan sonra hemen kayıtyaptırdığını ve burada çok güzel vakit geçirdiğini söyledi. Özses; "Allahdevletimize zeval vermesin. Çok memnunuz. Ben kendim istedim gelmeyi. Eşimrahatsız o gelip gidemiyor ona kızım bakıyor. Burada arkadaşlarımız var.Onlarla sohbet ediyoruz. Burada kızlarımız bize çok güzel hizmet ediyorlar.Personelden memnunuz. Ne istesek yapıyorlar. Çayımızı demliyor ayağımızagetiriyorlar. Allah razı olsun. Evde kalsak duvarla konuşmamız lazım bu aradaarkadaşlarımızla personelle konuşuyoruz.

Emekli Sebahattin Burun ise, kimsesinin olmadığını ve Yalnızyaşadığı için buraya geldiğini söyledi.  Burun;"Buranın açılacağını duyup müracaat ettim. Kabul edildi. Burada huzurluyumrahatım. Personel bir evlat gibi bize bakıyor. Faaliyetler yapılıyor. Burada televizyonseyrediyoruz. Sohbet ediyoruz" diye konuştu.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR