25 Nisan 2024 Perşembe

ISPARTA’DA TÜRKİYE Lİ OLMAK…

ISPARTA’DA TÜRKİYE Lİ OLMAK…

Isparta

Markar ESEYAN beye göre; Ülkemiz Türkiye’de “devlet”e çokfazla rol atfedilir ve devlete insanüstü bir güç yüklenilir. Ama gerçektedevleti asıl güçlü yapan, o ülke vatandaşlarının bilinçli olması ve birbirinekarşı sevgi ve saygı bağlılıklarıdır.

 

Yukarıdaki orijinal tespit, Yenişafak gazetesi yazarı MarkarESEYAN’a ait. Markar bey Ak Parti İstanbul milletvekili. Vekil olmadan çokönceden beri yazdığı yazılarına halen aynı gazetede devam ediyor. Kendisi buülkenin Ermeni bir vatandaşı. Yıllarca bu ülkede azınlıklardan olduğu içinhorlanmış ve dışlanmış. Yani ötekileştirilmiş. Ama Markar bey yılmamış kendinigeliştirmiş, çalışmış, gayret etmiş. “İşletme” bilimi okumuş. Yüksek lisansınıyapmış ve kendi çektiği sıkıntılardan etkilenerek dünyadaki azınlıkların problemlerineve çözümlerine dair epeyce kitaplar yazmış. Hala da yazmakta.

 

İstanbul Sultanahmet’teki menfur saldırıyı  Markar beyin devlet tanımından hareketle dahaiyi anlamaya çalışmak hepimizin hayrına olacaktır sanırım. Zira bu canlı bombasaldırısı da Ankara saldırısı gibi terör saldırısıdır ve bu saldırıda onlarcainsanımız hayatını kaybetmiştir. İnsanımız diyorum, ölen kişilerin hemen hepsiyabancı uyruklu olsalar da bizim misafirlerimiz idiler. Dolayısıyla bir anlamdabizim insanımızdırlar. Zaten Adem ve Havva’dan kardeşlerimiz değiller mi?Hepsine inançlarına göre en uygun olan ölüm sonrası ortamlar diliyoruz.

 

Isparta gibi orta ölçekte bir Anadolu şehrinde yaşıyorsanızterörün kirli, alçak ve kalleş yüzünü hissetmeyebilirsiniz. Zira terör büyük şehirlerdeortaya çıkarak daha çok ilgi görmek ve daha geniş bir kitleye propaganda yapmakamacı taşır. Terör; hep gündeme gelmek ve iktidarları yıpratmak iddiasındadır.

Zira Habil ile Kabil’den beri var olan terör ve teröristler,hakkın ve doğrunun karşısında (yani iktidarın karşısında) demokratik ve insaniusullerle hareket edemezler. Buna cesaretleri de yoktur. Terör hep kalleştir,terör hep korkaktır. Hak ile batılın mücadelesi, yani iyi ve kötünün mücadelesihep devam edip gelmiştir. Galiba sonsuza dek devam edecek.

 

Mikro düzeyde Ispartalılar ve bu memlekette yaşayan bizlerolarak, makro düzeyde de bu dünyada yaşayan tüm insanlık olarak bizlere düşen;Markar beyin yukarıda belirttiği gibi teröre, kötüye, zulme ve iç ve dışdüşmanlara karşı bilinçli ve uyanık olmaktır. Terörden ve zulümden hiç zarargörmeyecek gibi sakin sakin yaşamak yerine, her an zarar görecekmiş gibiteyakkuzda olup, millet bilincimizi sürekli diri tutarak gerekli tedbirlerialmalıyız. Birlikte yaşama, birbirimizi sevme ve anlama konusunda, evrenseldinlerin prensipleri ortak paydamız olmalıdır.

 

Sonuçta bu ülkeyi, bu coğrafyada yaşananlar adına by-passetmek isteyenler elbet yanılacaklar. Bu ülke taşıdığı misyon gereği hiçbirzaman değil ülkesinde, kendi çevresi ve hatta dünyanın herhangi bir yerindeyapılan zulme karşı umarsız kalacak bir kültürel birikimde değildir.Olmayacaktır da. Son on beş senede büyüme ve kalkınma adına yapılan buncagayret hep bu misyon gereğidir.

 

İsmail TANIŞMAN—Isparta Ak Parti Demokrasi Hakem KuruluBaşkanı

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

süleyman göde

19 Ocak 2016 Salı 15:55

Türk ve Ispartalı olmak güzel bir duygu huzur veriyor gül kadar dikeni de var tabi önemli olan severken çirkini ayırt etmek gülerken ağlayanı düşünmek

Ne tesadüf

15 Ocak 2016 Cuma 21:13

Yenişafak gazetesi yazarı markar esayan ın yazısnın yorumunu yine yenişafak ailesinden olan hasan balaman ın gül anıtı objesinin altına yazmışsınız. Tesadüfte olsa tebrik etmek gerekir

Yurtaş

15 Ocak 2016 Cuma 19:45

Isparta da Türkiyeli değil TÜRK OLMAK ÖNEMLİDİR.Türkiye Cumhuriyetini kuran Türkiye halkına TÜRK MİLLETİ denir. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.

Remzi kara

15 Ocak 2016 Cuma 16:29

Isparta'da Türkiyeli olmak demek: arabayi sol seritten sürmek demek. Yayaya kırmızı araçlara yeşil yandigi halde araçların üzerine atlamak demek. Isparta'da Türkiye li olmak demek 10 mt ilerde bos yer varken aracı yolun ortasına bırakıp gitmek demek. Sorulduğunda bi dk işim vardı demek. Ispartada Türkiyeli olmak demek Kalbur üstü hissetmek demek kendini köylü memet agadan ayrıcalıklı görmek demek. Ispartada Türkiye li olmak demek mallık demek

Barut Osman

15 Ocak 2016 Cuma 15:04

Kaldırım işgalcisi zat, sen bu partiye zarar veriyorsun, daha Türkçe'yi bile doğru düzgün kullanamıyorsun. Düş AK partinin yakasından

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR