19 Mart 2024 Salı

ISPARTA’DA TAKSİLER YENİLENDİ

ISPARTA’DA TAKSİLER YENİLENDİ

Isparta

Isparta Şoförler Odası Başkanlığı, ÖTV muafiyeti nedeniyle kentte yenilenen 90 ticari taksiyi 15 Temmuz Cumhuriyet Meydanında törenle hizmete soktu. Yenilenen taksilere, ‘Kadına Şiddete Hayır’ kampanyası kapsamında üzerinde ‘Sessiz kalmayın, arayın’ ibaresiyle acil yardım hattının yazılı olduğu çıkartmalar yapıştırıldı

Hükümetin 2016 tarihi itibariyle karar altına aldığı ve Haziran-2019'a kadar sürecek ticari araçlarda ÖTV muafiyeti uygulaması ile Isparta'da yenilenen taksiler sahneye çıktı. Isparta Şoförler ve Otomobilciler Odası, yenilenen sınıf kilometre 90 taksi için Hükümet Meydanı'nda toplu tanıtım ve hizmete giriş töreni düzenlendi. Vali Şehmus Günaydın ile ÖTV muafiyeti uygulamasının 2019'a kadar uzatılmasını sağlayan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç'in katılımıyla düzenlenen törende yeni taksiler düğün arabası gibi süslendi, dua okundu, kurban kesildi. Isparta'nın ilk taksilerinden nostaljik Murat 124 taksi de yeni taksilerin tanıtım töreninde 'yorgun taksi' olarak sergilendi. Vali Günaydın ile Milletvekili Bilgiç, Murat 124 ve sıfır kilometre Passat model taksi ile 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'nda tur attı. 

Şoförler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi, Isparta Şoförler Odası Başkanı Ahmet Tural, törenin açış konuşmasında  "Şoför camiası olarak yaşı geçmiş,ekonomik ömrünü doldurmuş ticari araçlarını değiştirmek isteyen ancak fiyatların yüksekliği sebebiyle bir türlü yenileme yapamayan esnafımız için yerinde bir karar olmuştur. Yurt dışında imrenerek baktığımız taksiler artık ülkemizde de hizmet verecektir. Araçlarımız yeni ve bakımlı olduğu için can güvenliğimiz daha fazla olacaktır. Yeni taksiler ülkemiz imajına olumlu katkı sağlayacaktır. Bir şehre gelen misafir ilk taksici ile karşılaşır. Taksici şehrin aynasıdır. Camia olarak diyoruz ki, bir yerden bir yere değil, her yerden her yere ulaşımda biz varız."dedi.

KADINA ŞİDDETE HAYIR

Türkiye Kadınlar Federasyonu ile Türkiye Şoförler Federasyonu arasında imzalanan kadına şiddete hayır kampanyasında ticari taksiler olarak yer aldıklarını belirten Tural, “Bugün burada ticari taksilerimize federasyonumuz tarafından logosu yapılan ‘Sessiz kalmayalım,arayın’ denilen şiddete hayır yazılı çıkartmamız var. Bunları da ticari taksilerimize yapıştıracağız. Her hangi bir şiddete maruz kalan kadın ilk olarak koşup taksiye biniyor. Bu taksiye bindiğinde burada avukat, polis, psikolog gibi hizmetlerden ücretsiz yararlanacağı telefon numarası var. Bir kadına bu yapmış olduğumuz hizmet yarar sağlasa bizim için büyük mutluluktur. Bütün kamuoyunun bu kampanyayı desteklemesini rica ediyorum” diye konuştu.

Isparta’da 215 ticari aracın bulunduğunu kaydeden Tural, bunun bugün 90’ının yenilenmiş olarak hizmete girdiğine dikkat çekti.

Daha sonra taksiler Isparta’da şehir turu attılar.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Kamil Sönmez

28 Mayıs 2017 Pazar 04:21

Aylik geliri iyi olan biriyim.. Ancak vergi yüksekliği nedeniyle hayalini bile kuramadığım arabaları taksi olarak görünce üzülüyorum.. Avrupa ülkelerinde taksiler modellidir doğrudur ama normal vatandaş da bu modelli arabaya binebilir.. illaki sirket mi kuralım, uckagit mi açalım ne yapalım bu arabalara binmek için.. Avrupada garibanın bindiği araba burada lüks sinifa giriyor..

3-1

26 Mayıs 2017 Cuma 19:04

Esnaf alsın , eczacı alsın muteahhıti mermercısı bılmemneci kodamanı bedava alsın ama memura gelince üç.. bir.....!!!!!!!

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR