28 Mart 2024 Perşembe

ISPARTA’DA ODA BAŞKANLARI GENEL BAŞKANI ZİYARET ETTİ

Isparta Ziraat Odası Başkanımız Mustahattin Can Selçuk, Isparta'nın oda başkanları ile birlikte genel başkanı ziyaret etti.

Isparta

Isparta Ziraat Odası Başkanımız Mustahattin Can Selçuk, Gelendost Ziraat Odası Başkanı Ömer Uysal , Şarkikarağaç Ziraat Odası Başkanı Güzel Demirel, Yalvaç Ziraat Odası Başkanı Muhittin Yeşil , Keçiborlu Ziraat Odası Başkanı Ali Öztürk ,Senirkent Ziraat Odası Başkanı Nuri Yalçın ve Gönen Ziraat Odası Başkanı Ali İlk , Türkiye Ziraat Odaları başkanı Sn. Şinasi Şemsi Bayraktarı Ankara da makamında ziyaret ettiler.  Ziraat odası başkanları bölgelerindeki çiftçi sorunlarından bahsetti ve Isparta Ziraat Odası Başkanımız Mustahattin Can Selçuk Sn. Şinasi Şemsi Bayraktara çiftçilerimizin her zaman yanında olduğu için plaket takdim etti.

Isparta ziraat odası başkanımız Mustahattin Can Selçuk “Fransa, İngiltere ve Bulgaristan gibi ülkelerde yaygın olarak yetiştirilen lavanta, Türkiye’nin gül vadisi olan Isparta’da giderek yaygınlaşıyor. Kurutulmuş lavantanın fiyatında önemli bir artış görülse de, kozmetik ve kimya sanayinde daha ucuz olduğu gerekçesiyle ithal lavanta yağının kullanılması sıkıntı yaratıyor. Bu durum bölgedeki lavanta yağı stokunu arttırıyor. Bölgemizde üretilen lavanta yağı, üretici desteklenirse ithal lavanta yağıyla rekabet edecek duruma gelebilir. Lavanta gibi elma, kiraz ve gül de ihracatı artırmak için devletin bazı önlemler alması ve yapılan maliyetlerin, mazot ve gübre fiyatları gibi girdilerin düşülmesi gerektiğini” söyledi.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

orhan çiftçi

23 Aralık 2017 Cumartesi 20:39

bu genel başkan koltuğa yapıştı kaldı hiç bir işe yaramyor.

cahilperi

23 Aralık 2017 Cumartesi 20:34

abim candır can selam vermeden gecmedıgını görmedım hıc

Genç çiftçi

23 Aralık 2017 Cumartesi 17:50

Isparta nın en Çalışkan oda başkanı

onaçlı

23 Aralık 2017 Cumartesi 16:50

muslahattin bey gökyüzünde düğün merasimi varmış davetiyenizi buraya bıraktılar

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR