18 Mayıs 2024 Cumartesi

Isparta’da çevrimiçi çocuk müstehcenliği ve tacizi operasyonu

Isparta’da çevrimiçi çocuk müstehcenliği ve tacizi operasyonu

Isparta

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, aralarında Isparta’nın da bulunduğu 77 ilde çevrimiçi çocuk müstehcenliği ve tacizi ile mücadele kapsamında ‘Sibergöz-37’ operasyonlarında 156 şüphelinin yakalandığını duyurdu. 

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; “En hassas olduğumuz konuların başında Çocuklarımızı Korumak geliyor. Kara Vatan’da olduğu gibi Siber Vatan’da da sanal devriyelerimiz 7 gün 24 saat görevlerinin başında Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüklerince; Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Hatay, Iğdır, Isparta, İstanbul, İzmir, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Uşak, Van, Yalova, Yozgat, Zonguldak ve Bayburt olmak üzere toplam 77 ilde düzenlenen “SİBERGÖZ-37” operasyonlarında şüphelilerin; CPS (Çocuk Koruma Sistemi) ve NCMEC (Ulusal Kayıp ve İstismara Uğramış Çocuklar Merkezi) isimli uluslararası kuruluşlarla yapılan çalışmalar sonucu; çocuklara ait cinsel içerikli fotoğrafları ve videoları bilgisayar ortamında indirdikleri tespit edildi. Operasyonlar sonucu: Çok sayıda dijital materyale el konuldu” dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

köstebk

03 Mayıs 2024 Cuma 16:31

ayıptır bunları asmak lazım

Yazık bu güzel şehrimize sahip çıkalım

03 Mayıs 2024 Cuma 16:29

Her taşın altından çıkıyor Isparta eskiden ne güzeldi ne hale geldi

VELİ

03 Mayıs 2024 Cuma 16:01

ısparta'da bu itneliği yapan hangi puşt varsa yüzünü tam vermeden paylaşsanızda tekrar salıverilince bizlerde çoluğumuzu çocuğumuzu bu pisliklerden koruyabilsek

Onur

03 Mayıs 2024 Cuma 12:01

2004 te geldiğimde ne güzel bir şehirdi Ispartam. Her yıl daha da kalabalık oldu, trafik arttı, suç oranları arttı. 20 yılda hep dibe gitti. Yaşanmaz değil ama, az kaldı.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR