28 Mart 2024 Perşembe

ISPARTA’DA İLK RESMİ NİKAH KIYILDI

Isparta Müftülüğünde ilk resmi nikah, 19/02/2018 Pazartesi günü gerçekleştirildi.

Isparta

İl Müftü Vekili Mevlüt ŞAHİNER tarafından kıyılan nikâh işleminden sonra yeni evli çifte hitaben İl Müftü Vekili Mevlüt ŞAHİNER; “Toplumun temelini oluşturan aile kurumuna adım atmış bulunmaktasınız. Bu adım sizlere bir takım sorumluluklar yüklemektedir. Öncelikle karı-koca olarak birbirinize karşı hak ve sorumluluklarınıza riayet etmelisiniz. Birbirinizi incitecek söz ve davranışlardan kaçınmalısınız. Evlilik fedakârlık demektir. Bu fedakârlık karşılıklı olmalıdır. Eşler arasındaki güven duygusu çok önemlidir. Buna zarar verebilecek davranışlardan uzak durunuz. Bu güne kadar bir anne ve bir babanız vardı. Bu günden itibaren iki anneniz, iki babanız olmuştur. Onlar arasında bir ayırım veya öncelik yoktur. Onlar ile ilgili sorumluluklarınız ve görevleriniz de bulunmaktadır. Onları incitmekten sakınınız. Ayrıca aile mahremiyetine de dikkat etmelisiniz. İnsan hayatında dinin yeri bir kilimin zemini gibidir. Yani hayatın her tarafında etkisi vardır. Dini bilgilerinizdeki eksiklerinizi tamamlayınız. Bu konuda Başkanlığımız yayınları ve web sitesinden yararlanabilirsiniz. Bu duygu ve düşüncelerle size bir ömür boyu mutluluklar dilerim” dedi. Yeni evli çifte İslam İlmihali hediye edilerek İl Müftü Vekili Mevlüt ŞAHİNER’in yaptığı dua ile nikâh merasimi sona ermiştir.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Ahmet Kurular

25 Şubat 2018 Pazar 12:55

Mesele aslında şu, elbette müftünün nikah kıymasında sıkıntı yok. Sıkıntı milleti bu tip konularla meşgul edip ve ayrıştırıp çıkan tartışmalardan da anlaşılacağı üzere dinli dinsiz diye milleti ayrıştırıp oy devşirmektir.Bu milleti ayrıştırmaya kimsenin hakkı yok öyle böyle şimdiye dek beraber yaşadık.

Salih

25 Şubat 2018 Pazar 12:20

nikâh memuru kıysa ne olur zaten resmi nikah zaten dini nikahın şartlarını yerine getiriyor. Müftü kıyınca ne halt değişecek. Değişen şu Din istismarcı bir partiye oy rantı çıkacak tıpkı afrin partimizin oyunu yüzde 55e çıkardı dedikleri gibi. Bunlar samimi müslüman değil, samimi görüntü vermeye çalışan müslüman. Allah beşiği gibi yapsın sizi gidi rantiyeciler sizi gidi istismarcılar.

Elhamdulillah

25 Şubat 2018 Pazar 11:15

Ben musluman bir kusiyim ve benim dinim bunu gerektiriyor lutfen ben gibi dusunmeniz gerekmez herkesin inanci kendine dinime saldirmak icin bana saldirmayiniz saygili olunuz hani siz cok medeniydinizya evet lutfen saygili olunuz isteyen hocaya isteyen papaza isteyen atese isteyen ataya isteyen gunese neye inaniyirsa onu yasasin

selda sarıçalıoğlu.

24 Şubat 2018 Cumartesi 23:46

müftülerin resmi nikah kıyması ve dini nikah kıymasının LAİKLİKLE ne ilgisi var? Laiklik elden gitmedi ''Desenize laiklik elden gitti'' şeklinde yorum yapan kişi çok yanılıyor....LAİKLİK 'i bilmeyen kişiler, maaalesef politika malzemesi yapıyorlar...

Desenize laiklik elden gitti

24 Şubat 2018 Cumartesi 23:21

İsl****öy’lü

Zeki mürende bizi görecekmi

24 Şubat 2018 Cumartesi 22:12

Zeki mürende bizi görecekmi

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR