26 Nisan 2024 Cuma

ISPARTA’DA HUZUR ENGELLİ BAKIM MERKEZİ AÇILDI

ISPARTA’DA HUZUR ENGELLİ BAKIM MERKEZİ AÇILDI

Isparta

Isparta Huzurevi Sağlık Eğitim ve Yardımlaşma Vakfınca,mevcut huzurevi yanında Isparta Belediyesinin de katkılarıyla inşa edilen Huzur Engelli Bakım Merkezi açıldı.

Isparta Vali Yardımcısı İsmail Akman, Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, protokol üyeleri ve halkın katılımıyla hizmete giren Huzur Engelli Bakımevinin açılışında konuşan Isparta Huzurevi Sağlık Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Nafi Aras, Huzurevinin ve şu an hizmete sunulan Huzur Engelli Bakımevi ile ilgili bilgiler verdi. Huzurevinin belediye ve hayırsever vatandaşların destekleriyle ayakta durduğunu kaydeden Aras, vakıf olarak engellilerin de düşünüldüğünü ve böyle bir bakım evinin Isparta’ya kazandırıldığını kaydetti. Daha önce kiralanan bir yerde bu hizmetlerin sürdüğünü bugün ise Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın da yakın ilgileri sonucu yeni binalarına kavuştuklarını anlatan Vakıf Başkanı Nafi Aras,“Engelliler bakım evinde sadece zihinsel engelli vatandaşlarımıza hizmet veriyor. Arsa belediye ile ortaktır ve belediye ile yapılan protokol gereği belediye giderlere katkıda bulunuyor, idari kısmını da vakfımız yapmaktadır”dedi.

45 yıldan buyana mevcut huzurevinin kullanıldığını ve binanın artık yaşlandığını ve yenilenmesi gerektiğine değinen Vakıf Başkanı Aras, yeni huzurevi yapımıyla ilgili olarak Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın çalışmalar yaptığını kaydederek, “İnşallah başkanımızın, vakfımızın ve hayırseverlerimizin yardımlarıyla da bu binayı yapacağız. Bu konuda başkan beyden desteklerini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Kendisinin de gençlik yıllarında Huzurevi Vakfının yönetiminde yer aldığını hatırlatan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, yeni huzurevi için projelerin üzerinde çalışıldığını ve en güzel şekilde bir projenin ortaya çıkması için gayret gösterdiklerini söyledi.Günaydın, “Engelli bakım evinin ortaya çıkmasında, bu binayla ilgilenen en ufak hizmeti, yardımı geçenlerden Allah razı olsun diyorum. Bizde belediye başkanı olarak hizmet vermeye devam edeceğiz. Bu binanın daha güzelini huzurevi olarak kazandırmak için çalışıyoruz. Proje iyi anlatıldığında buna hayırseverlerimizde katkı sunuyor, vakfımız iyi niyetle çalışıyor. Yeni huzurevi yapımını ele alacağız ve en iyi şekilde yapacağız. Huzurevi yeni binası için halihazırda var olan proje üzerinde tadilat yapacağız, ya da yeniden bir proje çizerek hayata geçireceğiz. Bu hizmetlerin yapılması ve konuların takibi için iki daire müdürümü bu konuda görevlendirdim. Huzurevi için yeni binanın yapılmasıyla eski binayı yıkacağız ve bulunduğu alanı yeşil alan olarak koruyacağız. Söz veriyoruz ve sözümüzün yerine gelmesi içinde çalışacağız” dedi.

Huzurevinin fedakarca yapılan çalışmalarla bugünlere geldiğini söyleyen Isparta Vali Yardımcısı İsmail Akman da, bu hizmetin kutsallığından bahsetti. Vali Yardımcısı Akman, huzur engelli bakım evinin hayırlı olması temennisinde bulunurken, ekonomik ömrünü tamamlamış olan mevcut huzurevinin de kısa zamanda yenilenebileceğini aktardı. Tesislerin Isparta’nın en güzel semtlerinden birisi olan Gökçay’da bulunduğuna değinen Akman, Ispartalıların ve huzurevi sakinlerinin sağlıklı bir hayat imkanı bulduklarını kaydederek, “Buna emek, katkı veren herkesi tebrik ve teşekkür ediyorum” görüşlerinde bulundu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından Özel Huzur Engelli Bakım Merkezinin açılışı yapılırken, protokol üyeleri ve vatandaşlar ardından binayı gezdi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Sengetli

14 Mayıs 2017 Pazar 00:31

Fotoğrafta bir tek MHP li göremedim lafa gekdimi Isparta Belediyesi MHP li deniyor Mhp nin ve Ülkücülerin belediyenin hiç bir icraatında esamesinin okunmadığı gibi bu fotoğrafta da tam belli olmuştur.

Cinali

14 Mayıs 2017 Pazar 09:19

Sayın Başkan Günaydın' ın misyonu aynı zaman da MHP teşkilatını temsil etmez mi?Kafalarınızı değiştirin.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR