19 Nisan 2024 Cuma

Isparta’da Film Gibi Dolandırıcılık!

Isparta’da Film Gibi Dolandırıcılık!

Isparta

Isparta’da bir pastane sahibinin ismini kullanarak, kentmerkezindeki gıda toptancısından 50 teneke yağ siparişi verdikleri öne sürülendolandırıcılar, olayın gerçekleştiği noktanın 1 kilometre ilerisisinde yakalandı. Film gibi dolandırıcılık, toptancı firmanıntahsilatıyla gelmesiyle fark edildi.

 

İŞTE, DETAYLAR…

 

Isparta’da bir pastane sahibinin adını kullanaraktoptancıdan 50 teneke yemeklik yağ siparişi verdikleri öne sürülen 2 şüphelitutuklandı.

 

edinilen bilgiye göre, olay geçtiğimiz günlerde Ispartakente merkezinde meydana geldi.

 

İddiaya göre, Ayazmana Mahallesi 124. Cadde üzerindeki D.D.isimli pastane sahibinin adını kullanarak Yayla Mahallesi’nde bir gıdatoptancısını arayan R.K. ve Ü.A. isimli iki kişi, pastane için acil olarak 18kilogramlık 50 teneke yağ ihtiyaçları bulunduğunu belirterek sipariş verdi.

 

 

VERESİYE VE SAHTE SİPARİŞLİ DOLANDIRICILIK…

 

Daha sonra söz konusu yağların 124. Cadde üzerindekipastanenin yakınında belirttikleri bir noktaya indirilmesini söyleyen R.K. veÜ.A., D.D. ismini kullanarak söz konusu yağların parasını daha sonra gelipödeyeceklerini aktardı.

 

 SAHTE SİPARİŞTENSONRA HAREKETE GEÇTİLER…

 

Olayın ardından Yayla Mahallesi’ndeki noktadan yüklenenyemeklik yağlar, H.S. isimli işletme yetkilisi tarafından D.D. adına istenennoktaya bırakılırken, şüphelilerin de sevkiyatın tamamlanmasının ardındanhareket geçtiği belirtildi.

 

 

GERÇEK ŞAHISTAN TAHSİLATA GELİNİNCE OLAY ORTAYA ÇIKTI!

 

D.D. adına sipariş aldıktan sonra, bıraktığı yağlarınparasını almak üzere bu kez gerçek D.D.’yi arayan gıda firması yetkilileri,pastaneden sipariş verilmediği bilgisini doğrulatınca olayın dolandırıcılıkolduğu fark edildi.Söz konusu olayların gerçekleşmesinin ardından, mağdurpastane yetkilileri durumu polise bildirdi.

 

1 KİLOMETRE ÖTEDE ENSELENDİLER!

 

Emniyet güçleri söz konusu olayla ilgili alarma geçerken,bölgede geniş çaplı bir arama çalışması başlattı. Pastane yakınlarındaaraştırmayı derinleştiren Isparta Emniyet Asayiş Şube’ye bağlı Cinayet ve GaspBürosu ekipleri, söz konusu yerden1 kilometreötede 20 YN … plakalı aracıdurdurdular.

 

ARAÇTAKİ YAĞLARLA ZANLILAR KAÇAMADAN YAKALANDI…

 

İçersinde kabaca arama yapan ve yağların yüklü olduğunutespit eden Cinayet Büroya bağlı sivil ekipler, olayla ilgili araçta bulunanR.K. ve Ü.A.’yı gözaltına aldılar.

 

18 DOLANDIRICILIK OLAYINA KARIŞTIKLARI ORTAYA ÇIKTI!

 

Emniyette Genel Bilgi Taraması (GBT) sorgulamaları yapılanR.K. ve Ü.A. isimli zanlıların daha önceki tarihlerde 18 ayrı dolandırıcılıkolayına karıştıkları ortaya çıktı.

 

TUTUKLANDILAR…

Polisin yaptığı sorgulamanın ardından dolandırıcılıksuçundan adliyeye sevk ediler R.K. ve Ü.A.’nın çkarıldıkları mahkemecetutuklanarak cezaevine gönderildiği öğrenildi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Bojuware 201

27 Ocak 2015 Salı 21:54

Ülkeyi dolandıran soyan mahkemeye bile çıkmazken sarayda saltanat sürerken mecliste aklanmaya alkış tutanlar. 18 teneke dolandıran 18 sabıkalı serbes bırakılınca susmalı en azından hakime nasılsın demişler.

kadir

27 Ocak 2015 Salı 10:58

18 ayrı dolandırıcılıktan sabıkalılar ama yine tutuksuz yargılanmasına karar verilmiştir muhtemelen 118 olsa ne olacak dolandırmaya devam

VATANDAŞ

26 Ocak 2015 Pazartesi 16:07

Ulusal basında zanlılar veya olayla ilgili kişilerin isimleri yazılıyor da niçin siz sadece ismin baş harflerini yazıyorsunuz.İsimlerini açık açık yazmak sakıncalımı,yasak mı? Eğer bir sakınca yok sa insanların bu kişileri öğrenmeleri ve ona göre toplum baskısı olması daha iyi olur diye düşünüyorum.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR