02 Mayıs 2024 Perşembe

Isparta’nın boncukçu amcası 30 yıldır bu işi yapıyor

Isparta’nın boncukçu amcası 30 yıldır bu işi yapıyor

Isparta

Özel Haber/Gizem SARIKAYA- Isparta Tarihi Üzüm Pazarı’nda boncuk satışı gerçekleştiren 65 yaşındaki Mehmet Çelik, mesleğini 30 yıldır sürdürüyor.

Mehmet Çelik, eşi Belgin Çelik ile hobi olarak başladığı mesleğini 30 yıldır sürdürüyor. Boncuk satmak dışında takı tasarımı ve satışı da gerçekleştiriyor. Boncuk satışından önce meslek lisesi öğretmenliği yaptığını ayrıca sosyolog olduğunu söyleyen Çelik, açıklamasında; “Bu boncuk işleriyle de yaklaşık 1994’ten beri ilgileniyorum. Takı sanatı, el sanatları bütün bunlara komple bakıyorum. Meslek öğretmeniyim zaten el becerim oradan geliyor. Asıl bu işin duayeni eşim Belgin Çelik’tir. O da benim gibi görsel sanatlar, takı tasarım yapar. Önceden tatil aylarında hobi olarak yaptığımız, daha sonrasında mesleğe dönüştürmemizdeki itici güç eşimdir. Uzun süre birlikte çalıştık. Sonrasında eşim dikiş, nakış farklı alanlara kaydı. Bu işi de kurumsal olarak Isparta’da devam ettiriyorum. Boncuk satmak dışında, takı yapmayı, bir okul gibi öğretmeyi yüzlerce genç öğrenciye gönüllü olarak bu işi öğretmeye çalıştık” şeklinde konuştu.

“GENÇLERE TAVSİYEM; EN İYİSİNİ, EN GÜZELİNİ VE MÜKEMMELİNİ YAPSINLAR”

2 çocuk babası olan Mehmet Çelik, gençlere eğitim ve meslekle ilgili tavsiyelerde bulundu.

Çelik, ‘Hangi mesleği seçerlerse seçsinler gençlere tavsiyem; en iyisini, en güzelini ve mükemmelini yapsınlar’ diyerek, şu şekilde devam etti; “Gençlere öncelikle bu meslek dışında bir eğitimci ve sosyolog olarak tavsiyem şu; eğitime önem versinler. Sadece bu meslek için değil, yeteneklerini geliştirsinler. Yeteneklerini en üst düzeyde bilgi ve beceri ile yapsınlar. Yabancı dil öğrensinler. Sadece mesleği Türkiye’de değil, dünyanın her yerinde yapabilecek bir ufukları olsun. Bilimi referans alsınlar. Benim gençlere önerim bunlardır. Takı, tasarım, dizayn ayrı bir yetenek. Bunlara yönelen gençlerimiz de zaten meslek liselerinde var. Bazen görüyorum da çocuklar, bir şekilde üniversite okumak için o bölümlere gelmişler.  Bence yazık çünkü hayatlarının en güzel yıllarını heba ediyorlar. Çünkü yetenekleri yok, istekleri yok. Bir şekilde okuyoruz gibi duruyorlar ama hangi mesleği seçerlerse seçsinler gençlere tavsiyem; en iyisini, en güzelini ve mükemmelini yapsınlar. Bir de sevdikleri işi yaparlarsa mutlu olurlar. Önemli olan insanların, ruhen ve bedenen mutlu olmasıdır” dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Canan intaş

20 Nisan 2024 Cumartesi 12:29

Hem satıyor hem öğretiyor bıkmadan usanmadan bir tane ürün alacaksan güzel hoş sohbeti ile saatlerce kalabilirsin orda güzel yürekli insan sana burayı devredeyim demişti bana bende siz burası olmadan yasayamazsiniz dedim haklıydım hep orda kalın sevgiler

Nurrr

20 Nisan 2024 Cumartesi 04:46

2 kez bilekligimi tamir eden dünyalar tatlisi beyefendi amcam.. Allah sağlıklı uzun ömürler versin

Aykırı Ses:

19 Nisan 2024 Cuma 10:07

Siyaset işlerini iyice boşladınız be hocam; Isparta sol'suz ve sol'uksuz kaldı...

Nihal

19 Nisan 2024 Cuma 09:37

İnsana yeni ufuklar açan çok değerli hocam

Ahmet

19 Nisan 2024 Cuma 00:52

Nezaketli insan. Allah hayırlı ömür versin.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR