29 Mart 2024 Cuma

ISPARTA’DA BONZAİ TEHLİKESİ

ISPARTA’DA BONZAİ TEHLİKESİ

Isparta

El Ele Derneği Başkanı Canan Aydın, sentetik uyuşturucumaddesi bonzainin Isparta’da çok yaygın kullanıldığını ileri sürdü. El Ele Derneği Başkanı ve AK Parti Belediye Meclis ÜyesiCanan Aydın, Basın Kulübü programının konuğu oldu. Aydın, dernek ve belediyemeclisinde yaptığı çalışmalar hakkında bilgi aktardı.

 MAHALLERİN SORUNLARIYLA 150 ANNE DE İLGİLENECEK

 Dernek Başkanı Canan Aydın, bu anlamda Vali VahdettinÖzkan’ın eşi Dr. Ruhan Özkan’ın önderliğinde Mahalle Anneleri Projesini hayatageçirdiklerini duyurdu. Dernek olarak proje ortak olduklarını ve 44 mahalledeyaklaşık 150 annenin Mahalle Annesi olarak seçildiğini bildiren Aydın, “Buarkadaşlarımız bir dizi eğitime tabii tutuldular. Sorunların tespit edilmesi veilgililere iletilmesini sağlayan bir proje. Bu projede aile içi iletişim,sağlıklı ve dengeli beslenme, bilgisayar eğitimi gibi eğitimler mahalleannelerine verildi. Hiç bilgisayar bilmeyen bir bayan şimdi bilgisayarkullanabiliyor. Isparta’da mahalle içindeki sorunlar masaya yatırılmayabaşlandı” dedi.

 YÜREĞİMİZİ ACITAN BİR OLAYLA KARŞI KARŞIYAYIZ

 Mahalle Anneleri’nin bulundukları bölgeden  kendilerine aktardıkları sorunlar kapsamındayüreklerini acıtan bir durumla karşılaştıklarını belirten Aydın, “Sentetikuyuşturucu (Bonzai) denen bir felaketle karşı karşıyayız. Isparta’da bonzaikullanımı çok yoğun. Bazı mahallelerde çok daha yaygın kullanımı var. VatanMahallesi’nde çok kullanım var. Oradan çok şikayetler alıyoruz. Bu bir kanayanyaradır. Çözümünde bizim de katkımız olsun istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

BONZAİ KULLANIMI 12 YAŞA KADAR DÜŞTÜ

 Öte yandan yapılan tespitler sonucu bonzai kullanımınınIsparta’da 12 yaşa kadar düştüğünü ileri süren Aydın, ‘’Bir tek kullanımdabağımlılık yapan bu maddenin satışı çok rahatlıkla yapılabiliyor. Bir evde buinsanlar bir kahvehane gibi kullanıp bonzai içimine izin veriyorlar diyeduyumlarımız var. Şeker halinde sunulduğu söyleniyor. Bu kapsamda MahalleAnnelerimiz  sorunları aileleri tespitedip çözüm bulmaya çalışacak. Bir şiddet mağduru kadının gideceği yerigösterecek. Bu arkadaşlarımız fedakarca ve yüreklice eğitimlerini aldılar ve çalışmalarabaşladılar. Bu konuda Sayın Ruhan hanıma şükranlarımızı sunuyoruz. BAKAdestekli ve uzun soluklu bir proje’’ dedi.

 AK PARTİ’NİN ÜLKEMİZE ÇOK ŞEYLER KATTIĞINA İNANIYORUM

 Diğer taraftan Belediye Meclisi Üyeliği için neden AKParti’yi seçtiğine de yanıt veren Canan Aydın, şunları söyledi: “Sosyal devletanlayışı olarak AK Parti’nin ülkemize çok şeyler kattığına inanan bir insanım.Sağlıkçı biri olarak sağlık alanında yapılan reformlar gözle görülür şeyler.Çalıştığım dönemdeki hastanelerdeki şeylerle şuan çok farklar var. Hastanelerdekuyruklar bitti, engellilerle ilgili olan bir anlayış görmemiştik: ŞşimdiIsparta’da 2800 aile engellilerine baktığı için istihdam ediliyor. Bulunmaamacım bu sebeple.Burada Isparta söz konusu. Isparta’da gördüğümüz eksiklikleriyanlışları muhalefet olarak mecliste gündeme getirmeye çalışıyoruz. Şuana kadarmeclis çalışmaları olumlu geçiyor, bir sorun yaşamıyoruz.”

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

İktidar yalakası değilim

11 Mart 2021 Perşembe 17:47

Uyuşturuxu kullanımı 12 yaşa düştü ve Akp ülkemize çok şey kattı cümlelerini aynı konuda kullanınca neden 12 yaşa düştüğünü anlayabiliyoruz sanırım.

ramiz

28 Ekim 2014 Salı 01:40

Vatan mahallesinden tedarik ediliyor ayni şekilde muzaffer Türkeş fatih ve zaferden. Davraz mahallesi kullanım.olarak çok yaygin koy garajibda bakkalda datiliyor babasida kahveci abi kardeş satiyorlar. Karaağaç mahallesi hanife sultan sermet bağlar mahallesinde çok çok tehlikeli gulistandada var en iğrenç mahalleler bunlar Gülcü ve emredede var kesin bilgidir sokakları çok iyi bilen birisi olarak söylüyorum. Zaten isparta merkezden alinan çocuklar konusturulsa adam gibi hepsi cikar ortaya

tS

23 Ekim 2014 Perşembe 09:44

Mahalle annelerine bilgisayar kursu verilmiş? en iyi bilgisayar bilen bilgisayarı açmasını biliyormu acaba topladığınız üç beş kişiye bir iki gün bilgisayar tuşuna bastırmak eğitim vermek mi oluyor. göz boyama, yalan reklam sizin gibilerin ve başçalanın uyguladığı yöntem.

Veli Eryakar

23 Ekim 2014 Perşembe 04:51

Isparta icin gercekten emek verip calisan biri, takdir ediyorum, basarilarinin devamini diliyorum.

bilen32

23 Ekim 2014 Perşembe 00:43

Maşallah bu kadının anlamadığı ve konuşmadığı hiç bir konu yok. Her fırsatta kendi reklamını yapmak ve akp ye yaranıp menfaat sağlamak için didinip duruyor.

Vesile

22 Ekim 2014 Çarşamba 17:55

Şu an Isparta'da en büyük zehir, dağıtılan ucuz kömür dumanından yayılan karbon monoksit zehiridir. Bilginize

Hakkkı Duymaz

22 Ekim 2014 Çarşamba 16:01

Sen sanırım Hiç Devet hastanesine gitmedinKuyrugu bırak param yok iaç aamadım borçuyum ne o deet baktı ha reform enayımıyız bız

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR